ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ στο αέρα του ΣΚΑΪ το #FAKEnews για την #Novartis και μάλιστα 🔴LIVE! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Η ΝΔ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ(που ίσως η ίδια διοχέτευσε)ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ NOVARTIS

  Η fake διαρροή, η Ελένη Τουλουπάκη, η πειθαρχική έρευνα και η απόφαση Πεπόνη να αρχειοθετήσει την υπόθεση

Πρώτος και καλύτερος μετέφερε τη διαρροή ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, o οποίος, όπως φαίνεται, τον τελευταίο καιρό μετεξελίσσεται σε μετρ των fake news.
Στο βραδινό τηλεοπτικό δελτίο του σταθμού οι δημοσιογράφοι ανέφεραν το δημοσίευμα αλλά και την ανακοίνωση της Ν.Δ. Στο δελτίο, όμως, παρενέβη η Ιωάννα Μάνδρου, δημοσιογράφος του καναλιού, διευκρινίζοντας πως η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο.

Κάπου εκεί ο κεντρικός παρουσιαστής διέκοψε απότομα για να περάσει στο επόμενο θέμα.

(Από τη Μαρία Παναγιώτου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Μία ανακριβής διαρροή ήταν αρκετή για να προκαλέσει -έστω και για λίγο- συσκότιση σε σχέση με την υπόθεση Novartis το περασμένο Σάββατο. Δημοσίευμα εφημερίδας ανέφερε πως «ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιάννης Αγγελής, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, έχει κάνει μια πεντασέλιδη αναφορά, στην οποία κατακεραυνώνει τους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γρηγόρης Πεπόνης διενεργεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την αναφορά του κ. Αγγελή, ο οποίος, μάλιστα, έχει καταθέσει και δεύτερη αναφορά για το περίφημο ραντεβού της Βιένης. Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία έβγαλε και σχετική ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αληθεύει ή όχι ότι ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κυρίας Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis; Κι αν ευσταθεί, πώς είναι δυνατόν η κυρία Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της; Αληθεύει ή όχι ότι το πόρισμα των 3.000 σελίδων που παραδόθηκε στην κυρία Παπασπύρου δεν έχει κανένα στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται εδώ και ενάμιση χρόνο;»

Το ιστορικό

Η υπόθεση αρχίζει από τα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» στις αρχές Ιανουαρίου, που ανέφεραν πως ο κ. Αγγελής αρνήθηκε, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βιένη μεταξύ των Ελλήνων εισαγγελέων και του FBI, να παραλάβει στοιχείο που «έκαιγε» Ελληνα υπουργό. Αμέσως μετά τα δημοσιεύματα ο κ. Αγγελής συνέταξε αναφορά σε σχέση με το ραντεβού στη Βιένη κι εν συνεχεία καθαιρέθηκε από τη θέση του. Διαρροές από τον Αρειο Πάγο ανέφεραν σε εκείνη τη χρονική στιγμή πως είχε δοθεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου εντολή για πειθαρχική διερεύνηση του θέματος. Είχαμε από τότε αναρωτηθεί εάν η πειθαρχική έρευνα είχε διαταχθεί για να διαλευκανθεί τι συνέβη στη Βιένη ή για να πιεστούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ακριβώς αυτή την υπόθεση αφορά η διαρροή που «έσκασε» τις περασμένες μέρες. Ο Γρηγόρης Πεπόνης είναι ο αντιεισαγγελέας που ανέλαβε τη συγκεκριμένη πειθαρχική υπόθεση. Δεν είναι αυτός που έδωσε την εντολή.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες μας από ανώτατους δικαστικούς κύκλους, που γνωρίζουν και το πρόσωπο το οποίο έκανε τη διαρροή (σ.σ.: επιλέγουμε να μη δημοσιοποιήσουμε σε αυτή τη φάση της έρευνας), προφανώς ο άνθρωπος αυτός δεν γνώριζε πως ο κ. Πεπόνης είχε εξετάσει την υπόθεση και είχε ήδη εκδώσει απαλλακτικό πόρισμα.

Ερωτήματα

Εδώ προκύπτει μία σειρά από ερωτήματα. Καταρχάς, από όλα αυτά μάθαμε επιτέλους πως η πειθαρχική έρευνα ήταν για την κυρία Τουλουπάκη. Γιατί η κυρία Δημητρίου αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα τη συγκεκριμένη στιγμή στην εισαγγελέα Διαφθοράς, η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis; Τέλος, παραμένει ερωτηματικό ποια ήταν η καταγγελία σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη, αλλά και ποιο είναι το σκεπτικό βάσει του οποίου ο κ. Πεπόνης αρχειοθέτησε την υπόθεση.

Οι πληροφορίες μας, λοιπόν, αναφέρουν πως στο πόρισμα της κυρίας Παπασπύρου, το οποίο δεν είναι 3.000 σελίδες αλλά 750 (σ.σ.: οι υπόλοιπες σελίδες είναι συνημμένα έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις), αναφέρονται και πολιτικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, στα συνημμένα αναφέρονται πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται με την υπόθεση, ενώ στο ίδιο το πόρισμα αναφέρεται και ένα μη αναμενόμενο και μη εμπλεκόμενο πρόσωπο από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Επειδή πρόκειται για μία πολύ σοβαρή ιστορία, πιστεύουμε πως το πόρισμα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα.

Το μεσημέρι της Κυριακής, και εφόσον πλέον είχε γίνει γνωστό πως ο κ. Πεπόνης έχει εκδώσει απαλλακτικό πόρισμα, η Ν.Δ. εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Αργά χθες τη νύχτα η κυβέρνηση έκανε γνωστό μέσω του ΑΠΕ ότι η καταγγελία του κ. Αγγελή τέθηκε στο αρχείο πριν καν διερευνηθεί». Εν συνεχεία, εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία η Ν.Δ. «το μόνο στο οποίο αποσκοπεί είναι η ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Είναι προφανές πως η κυρία Τουλουπάκη βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσχερή θέση της, όμως θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά για να ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η υπόθεση.
Σε κάθε περίπτωση, μετά την επίθεση εναντίον της από τη Ν.Δ., που ζήτησε την αντικατάστασή της, μοιάζει να διαψεύδονται οι κύκλοι που υποστήριζαν πως ενεργεί για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σκάι και fake news

Πρώτος και καλύτερος μετέφερε τη διαρροή ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, o οποίος, όπως φαίνεται, τον τελευταίο καιρό μετεξελίσσεται σε μετρ των fake news. Στο βραδινό τηλεοπτικό δελτίο του σταθμού οι δημοσιογράφοι ανέφεραν το δημοσίευμα αλλά και την ανακοίνωση της Ν.Δ. Στο δελτίο, όμως, παρενέβη η Ιωάννα Μάνδρου, δημοσιογράφος του καναλιού, διευκρινίζοντας πως η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Κάπου εκεί ο κεντρικός παρουσιαστής διέκοψε απότομα για να περάσει στο επόμενο θέμα.

 

Η ανακρίβεια της Ν.Δ. και η κυρία Παπασπύρου

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας περιέχει ακόμη μία ανακρίβεια. Αναφέρει πως το πόρισμα παραδόθηκε στην κυρία Παπασπύρου και όχι από την κυρία Παπασπύρου. Στην πραγματικότητα, όμως, η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου είχε αναλάβει το κομμάτι της έρευνας για την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόστηκε στη χώρα μας για τα φάρμακα και το παρέδωσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη πως το πόρισμα δεν περιέχει πολιτικά πρόσωπα. Ισως επειδή η ίδια η κυρία Παπασπύρου ανέφερε σε δηλώσεις της πως στην έρευνά της ασχολήθηκε μόνο με δημοσίους υπαλλήλους. Οπως είχε πει και στη «δημοκρατία», «από κει και πέρα, αν από τις καταθέσεις μαρτύρων -που δεν το ξέρω- προκύπτει και κάποιο πολιτικό πρόσωπο, αυτό θα το ελέγξουν οι εισαγγελείς».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 04/03/2019

FAKE NEWS, #FAKEnews, SKAI,SKAITV,SKAI.GR,ΣΚΑΙ,ΣΚΑΪ,Σκάι, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ,ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΝΔ,ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ,ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ,ΞΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ,FBI,NOVARTIS,ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.