25 Δεκεμβρίου: Σαν σήμερα το 2016 πέθανε αιφνιδίως ο George Michael σπουδαίος κομμουνιστής και ίσως ο τελευταίος μεγάλος pop τραγουδιστής

Σαν σήμερα το 2016, πέθανε αιφνιδίως ο George Michael, ίσως ο τελευταίος μεγάλος pop τραγουδιστής και συνθέτης με πραγματικές soul καταβολές. Ως νέος και με το πραγματικό του όνομα, Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου ήταν μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Μ. Βρετανίας.

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να πούμε ανοιχτά, μερικά -άγνωστα στην Ελλάδα- πράγματα για τον τελευταίο mega-star των καιρών μας, George Michael, που άπτονται της Πολιτικής.

Ως νέος και με το πραγματικό του όνομα, Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου ήταν μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Μ. Βρετανίας.

Με τους Wham! στο απόγειο τους το 1984, έκανε συναυλίες ενίσχυσης των ανθρακωρύχων στις μεγάλες απεργίες τους, ενώ το 1985 έγινε ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που έσπασε το εμπάργκο στην Κομμουνιστική Κίνα με συναυλίες χωρίς αντίτιμο, κάτι που δεν άρεσε ιδιαίτερα στην Μάργκαρετ Θάτσερ.

George Michael Communist
George Michael Communist

Αν και κατά τη διάρκεια της πορείας του δεν δήλωνε ανοιχτά Κομμουνιστής, απεχθανόταν τους Συντηρητικούς όσο και τους Εργατικούς, έγραψε τραγούδι ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ, παρουσίασε σε βίντεο τον Τόνι Μπλερ ως σκυλάκι του Μπους και πάντοτε βοηθούσε με συναυλίες τους απεργούς του NHS και όχι μόνο.

Μόνο μετά τον θάνατο του, έγινε γνωστό πόσα εκατομμύρια στερλίνες έδινε ανώνυμα ετησίως σε ιδρύματα για παιδιά, για εξωσωματικές γυναικών, για απολυμένους χωρίς ασφάλιση και για όσους ανήκαν στην gay κοινότητα.

Ένας υπέροχος άνθρωπος, καλλιτέχνης και ενεργός πολίτης.

Μέρος των πληροφοριών αντλήθηκαν από τον @RWBDTrashtalker και τον Antonis Papavomvolakis

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.