Σταϊκούρας: Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα όπως η Ισπανία γιατί πρέπει να πληρώνουμε τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση, τον Μυτιληναίο και τα Golden boys της ΔΕΗ

Τις επιλογές της κυβέρνησης στη μάχη με τον πληθωρισμό και τη στήριξη των πολιτών ανέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega. 

Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών αρχικά μίλησε, με αφορμή τις χθεσινές αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης με τη σημαντική μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και ανέφερε: «Οικονομική πολιτική δεν γίνεται με ένα μέτρο, αλλά με συνδυασμό πολλών μέτρων. Η Ελλάδα μειώνει φόρους, κατήργησε την εισφορά αλληλεγγύης, τις τελευταίες ημέρες μίλησα με δημόσιους υπαλλήλους που για πρώτη φορά είδαν μόνιμες αύξηση των απολαβών τους. Έχουμε την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, έχουμε την επιδότηση και το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Η παροχή βοήθειας στους πολίτες δεν γίνεται μόνο με ένα μέτρο και βάζω σε αυτά και την επιδότηση του ρεύματος, η οποία είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με την Ισπανία. Άρα όταν αξιολογείς το πώς βοηθάς έναν πολίτη το αξιολογείς ως κυβέρνηση στο σύνολο των μέτρων κι όχι μόνο σε ένα μέτρο».

Για όσους δεν κατάλαβαν τι είπε εξηγούμε πάλι. Η Ελλάδα στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, είχε δώσει μια άδεια για φυσικό αέριο το 2019 και φυσικά με κυρίαρχο στην Ενέργεια μια Δημόσια ΔΕΗ

Όταν όμως ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εξουσία, είχε γραμμάτια να ξεπληρώσει. Έτσι μοίρασε στους ολιγάρχες φίλους του επιπλέον άδειες για ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο και την εγγύηση ότι θα κάνουν απόσβεση όσο γίνεται πιο σύντομα.

Επίσης δέσμευσε τη ΔΕΗ με ΄δάνειο από την Goldman Sachs, την περίοδο που εργαζόταν εκεί συγγενής του, με ρήτρα την απολιγνιτιποίηση έτσι ώστε να δεσμεύσει την εταιρία για τα επόμενα χρόνια.

Ενεργοποίησε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, ΄έτσι ώστε οι νταβατζήδες του να πουλάνε την ενέργεια όσο θέλουν. Κλείδωσε την τιμής της ενέργειας 100% με το φυσικό αέριο και έβαλε και τη ΔΕΗ στη ρήτρα αναπροσαρμογής, έτσι ώστε η δωρεάν ενέργεια των υδροηλεκτρικών να μην μπορεί να ανταγωνιστεί την αισχροκέρδια.

Σήμερα, έχει ανοίξει τα Ταμία του Κράτους και πληρώνει τους νταβατζήδες του Μητσοτάκη περίπου 1 δισεκατομμύριο κάθε μήνα, ως «ενίσχυση», ενώ οι πολίτες πληρώνουν το ρεύμα ακριβότερο από όσο θα πλη΄ρωναν αν δεν ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης

Περισσότερα εδω Ακρίβεια: Ακριβότερο ρεύμα και από την ρήτρα αναπροσαρμογής – Σε απόγνωση νοικοκυριά και μικρομεσαίοι

1 thoughts

  1. Reblogged στις penelopap και σχολίασε
    #ΝΔ_θελατε #ΝΔ_απατεωνες #νδ_χουντα #κυβερνηση_τσιρκο #κυβερνηση_καρναβαλι #ΝΔ_ΞΕΦΤΙΛΕΣ #τι_ψηφισατε_ρε_μαλακες #Μητσοτακη_καθαρμα #ΝΔ_Χουντα #νδ_ρομπες #μητσοτακη_παραιτησου #Μητσοτακη_γαμιεσαι #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ_ΓΑΜΙΕΣΑΙ_ΡΕ_ΜΑΛΑΚΑ #Μητσοτακης_Τελος #Κυβερνηση_Συμμορια #kolosogo

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.