Επιτέλους! Παγώνουν οι τιμές ρεύματος μέχρι το 2024… αλλά στην Σλοβακία

Οι τιμές ρεύματος στον κόσμο

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας αποφάσισε να παγώσουν οι τιμές της ενέργειας έως το 2024! Το κράτος θα δώσει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν περισσότερα από 1 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία έγινε μεταξύ του κράτους και της τσεχο-ιταλικής ιδιοκτησίας εταιρεία ηλεκτρισμού («Slovenské elektrárne a.s.») που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στη Σλοβακία. Με την υπογραφή του μνημονίου, το κράτος εγγυάται ένα σταθερό ρυθμιζόμενο μέρος της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στο επίπεδο των 61,21 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) χωρίς ΦΠΑ για τα νοικοκυριά μέχρι το 2024.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ένα μέσο σλοβακικό νοικοκυριό θα εξοικονομήσει περίπου 500 ευρώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η συμφωνία όμως ανακοινώθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά την απειλή της κυβέρνησης, η οποία με τη μορφή φορολογικής πρότασης, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα σχέδιο για την επιβολή υπερβολικών χρεώσεων στο εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση κάνει ελέγχους και μπορεί να επιβάλει μέτρα (φόρους) και στις εταιρείες. Η κυβέρνηση της Σλοβακίας προστατεύει όλους τους καταναλωτές και την οικονομία της χώρας.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.