Διαφθορά Μητσοτάκη: Αγόρασε 400% ακριβότερα γάντια από εκλογική περιφέρεια Υπουργού!

«Πόσο κοστίζουν 100 γάντια, κ. Καραμανλή; 3 ευρώ στην Αθήνα, 12 ευρώ στις Σέρρες»

Έτσι, λοιπόν, ενώ στην αρχή της πανδημίας, όπου γάντια, μάσκες και αντισηπτικά ήταν σε έλλειψη, η ΟΣΥ Α.Ε. αγόραζε γάντια σε κουτιά των 100 τεμαχίων με 3 ευρώ το κουτί, σήμερα, έναν χρόνο μετά, αγοράζει με 12 ευρώ το κουτί. 400% φορές ακριβότερα, δηλαδή! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Επανέρχονται με κοινή ανακοίνωσή τους ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης για την προμήθεια γαντιών από την ΟΣΥ Α.Ε., από εταιρεία στις Σέρρες, την εκλογική Περιφέρεια του Κώστα Καραμανλή, υπουργού Μεταφορών και Υποδομών.

Στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν ότι, ενώ στα μέσα Μαρτίου η ΟΣΥ Α.Ε προχώρησε σε δύο αλλεπάλληλες παραγγελίες προμήθειας 470 χιλιάδων γαντιών, προς 3 και 4 ευρώ την 100άδα, αντίστοιχα, από εταιρεία στην Αθήνα, λίγο αργότερα – κι ενώ η πανδημία συνεχίζεται – η ΟΣΥ Α.Ε. αποφασίζει να προχωρήσει σε νέα παραγγελία. Μόνο που αυτή τη φορά, αλλάζει προμηθευτή Και βρίσκει μια εταιρεία από τις Σέρρες, την εκλογική περιφέρεια του εποπτεύοντος υπουργού Κ. Καραμανλή, η οποία κατασκευάζει/εμπορεύεται έπιπλα και μόλις (Ιούλιος 2020) έχει επεκτείνει το καταστατικό της για την εμπορία και ειδών-μέσων ατομικής προστασίας. Η νέα παραγγελία αφορούσε 12 χιλιάδες κουτιά γάντια (των 100 τεμαχίων) προς 10 ευρώ το κουτί στις 4 Αυγούστου 2020 και 16 χιλιάδες κουτιά γάντια (των 100 τεμαχίων) προς 12,25 ευρώ το κουτί στις 13 Απριλίου 2021.

Έτσι, λοιπόν, ενώ στην αρχή της πανδημίας, όπου γάντια, μάσκες και αντισηπτικά ήταν σε έλλειψη, η ΟΣΥ Α.Ε. αγόραζε γάντια σε κουτιά των 100 τεμαχίων με 3 ευρώ το κουτί, σήμερα, έναν χρόνο μετά, αγοράζει με 12 ευρώ το κουτί. Τέσσερις φορές ακριβότερα, δηλαδή!

Προφανώς, «ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης και ζητούν εξηγήσεις από τον Κ. Καραμανλής και τη διοίκηση της ΟΣΥ Α.Ε.

Για το θέμα, που είχε αναδείξει με αποκλειστικό του δημοσίευμα το The FaQ, έχει κατατεθεί και σχετικό ερώτημα προς τον Υπ Μεταφορών και Επικοινωνιών από 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ τη δική του απάντηση στο The FaQ είχε αποστείλει ο ΟΣΥ Α.Ε.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη για την προμήθεια γαντιών από την ΟΣΥ Α.Ε.:

«Πόσο κοστίζουν 100 γάντια, κ. Καραμανλή; 3 ευρώ στην Αθήνα, 12 ευρώ στις Σέρρες»

Μέσα Μαρτίου 2020. Η πανδημία βρίσκεται και στην Ελλάδα.

Στις 16 και 18 του μήνα, η ΟΣΥ Α.Ε., με δύο αλλεπάλληλες παραγγελίες, προμηθεύεται 470 χιλιάδες γάντια προς 3 και 4 ευρώ την 100άδα, αντίστοιχα, από εταιρεία στην Αθήνα.

Λίγο αργότερα κι ενώ η πανδημία συνεχίζεται, η ΟΣΥ Α.Ε. αποφασίζει να προχωρήσει σε νέα παραγγελία. Αλλάζοντας, όμως, προμηθευτή.

Και βρίσκει μια εταιρεία από τις Σέρρες, εντελώς τυχαία θέλουμε να ελπίζουμε στην εκλογική περιφέρεια του εποπτεύοντος υπουργού Κ. Καραμανλή, η οποία κατασκευάζει/εμπορεύεται έπιπλα και μόλις (Ιούλιος 2020) έχει επεκτείνει το καταστατικό της για την εμπορία και ειδών-μέσων ατομικής προστασίας.

Και προμηθεύεται:

· 12 χιλιάδες κουτιά γάντια (των 100 τεμαχίων) προς 10 ευρώ το κουτί στις 4 Αυγούστου 2020.

· 16 χιλιάδες κουτιά γάντια (των 100 τεμαχίων) προς 12,25 ευρώ το κουτί στις 13 Απριλίου 2021.

Έτσι, λοιπόν, ενώ στην αρχή της πανδημίας, όπου γάντια, μάσκες και αντισηπτικά ήταν σε έλλειψη, η ΟΣΥ Α.Ε. αγόραζε γάντια σε κουτιά των 100 τεμαχίων με 3 ευρώ το κουτί, σήμερα, έναν χρόνο μετά, αγοράζει με 12 ευρώ το κουτί.

Τέσσερις φορές ακριβότερα, δηλαδή!

Ο κ. Καραμανλής και η διοίκηση της ΟΣΥ Α.Ε. οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.

Προφανώς, «ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό».

Υ.Γ.: Επειδή τα γάντια από τις… Σέρρες έχουν πέραση και σε άλλους φορείς, θα επανέλθουμε.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.