Πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας για τη δημιουργία Film Office στην Θεσσαλονίκη

kretsos-thumb-largeΤην πρόθεσή τους να εργαστούν από κοινού

και να συνδράμει ο καθένας με όποια μέσα διαθέτει για τη δημιουργία Film Office στη Θεσσαλονίκη, επανέλαβαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, στην πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό, η οποία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση -υπό τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων(Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ΕΡΤ3 και TV100)- διεξήχθη σε συνέχεια της διευρυμένης σύσκεψης, στις αρχές του μήνα, υπό τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, με αντικείμενο την αξιοποίηση των χρηματοοικονομικών κινήτρων που προβλέπει ο νόμος 4487/ 2017, ο οποίος ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2017.

Στη σημερινή συνάντηση τονίστηκαν από όλες τις πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας ως ιδανικού τόπου προσέλκυσης και εγκατάστασης επενδύσεων στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής.

Οι συναντήσεις αναμένεται να εντατικοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να υλοποιηθεί η δημιουργία του Film Office, που αναμένεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη φιλοξενία παραγωγών κινηματογραφικών, τηλεοπτικών, βιντεοπαιχνιδιών, animation, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ.

Κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η ελληνική νομοθεσία προβλέπει επιστροφή 25% για τις δαπάνες παραγωγών που έχουν γυριστεί στην Ελλάδα, με ανώτατο ποσό επιστροφής τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου στο καθεστώς ενίσχυσης του παρόντος, απαιτείται το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών που υλοποιούνται στην ελληνική επικράτεια να ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ για τις εν λόγω δαπάνες, ανεξαρτήτως μεγέθους του φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη διευρυμένη συνάντηση στις 3 Νοεμβρίου, ο κ. Κρέτσος είχε αναφερθεί, σε δηλώσεις του, στην προοπτική εξέλιξης της Θεσσαλονίκης σε κόμβο ανάπτυξης της οπτικοακουστικής παραγωγής, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι η πόλη έχει όλες τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.