Μετωπική σύγκρουση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

ΠΟΛΕΜΟΣ για την κυριαρχία στον χώρο της Κεντροαριστεράς ξέσπασε ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το κάλεσμα που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε στελέχη της δημοκρατικής παράταξης, αλλά και των άλλων κομμάτων της Αριστεράς, προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέκλεισε να συζητήσει με τον Στέφανο Κασσελάκη το ενδεχόμενο ενός διευρυμένου σχήματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Αντίθετα προανήγγειλε ότι μετά τις ευρωεκλογές θα απευθύνει προσκλητήριο για τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η πρωτοβουλία αφορά στην κοινωνία και όχι σε ηγεσίες κομμάτων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίσης επίθεση κατά των τηλεοπτικών καναλιών, τα οποία κατηγόρησε για προνομιακή προβολή του Στέφανου Κασσελάκη. Προέβλεψε αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τα οποία εμφανίζουν το κόμμα του τρίτο και μάλιστα με διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι θέσεις που διατύπωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου, ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε συνέντευξη όπου κατηγόρησε τους δημοσιογράφους πως δεν τον προβάλλουν όσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ταυτόχρονα ο Νίκος Ανδρουλάκης ανάλωσε το μεγαλύτερο τμήμα της συνέντευξής του μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μήπως την απάντηση την έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του; Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει προτάσεις και δημιουργεί συζήτηση στην ελληνική πολιτική σκηνή, είναι η απάντηση της Κουμουνδούρου στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πάντως το άνοιγμα Κασσελάκη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη προκάλεσε αντιδράσεις. Το στέλεχος του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης, χαρακτήρισε λάθος μια τέτοια κίνηση καθώς υπήρξε διαφοροποίηση μαζί τους το 2015, η οποία δεν μπορεί να γεφυρωθεί…

«Θεωρώ λάθος το να στραφούμε προς την Κωνσταντοπούλου ή τον Βαρουφάκη. Οι δρόμοι μας έχουν χωρίσει από το 2015, τότε ο Κασσελάκης δεν ήταν στην Ελλάδα, ίσως να μην γνωρίζει τα γεγονότα» σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, καλώντας τα παλιότερα στελέχη του κόμματος να τον ενημερώσουν για το τι συνέβη εκείνη την περίοδο. Παράλληλα επισήμανε τη δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την οποία είχε χαρακτηρίσει τραμπική τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφορικά με το ζήτημα των συνεργασιών, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι είναι κάτι που θα αποσαφηνιστεί το βράδυ των εκλογών.

Τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα ποσοστά που πρόκειται να συγκεντρώσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές θα δρομολογήσουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση για το ποιο από τα δύο κόμματα θα κυριαρχήσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο τα ποσοστά των δύο κομμάτων να βρίσκονται πολύ κοντά. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να ακυρώσει τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς και τα δύο κόμματα να ακολουθήσουν στρατηγική περιχαράκωσης.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.