Ναόμι Κλάιν για την γενοκτονία στη Γάζα: «Ο δικός μας Ιουδαϊσμός είναι διεθνιστικός»

«Αυτό το Πάσχα δεν είναι σαν τα άλλα Πάσχα», τόνισε η Ναόμι Κλάιν. «Τόσοι πολλοί δεν είναι με τις οικογένειές τους, αλλά αυτό το κίνημα είναι η οικογένειά μας», πρόσθεσε αναφερόμενη στις πολιτικές διαφωνίες που διχάζουν τις εβραϊκές οικογένειες από την έναρξη του πολέμου.

«Ο Ιουδαϊσμός μας δεν μπορεί να περιοριστεί από ένα εθνοκράτος, γιατί ο Ιουδαϊσμός μας είναι διεθνιστικός από την ίδια του τη φύση. Ο Ιουδαϊσμός μας δεν μπορεί να προστατεύεται από τον μανιώδη στρατό αυτού του έθνους-κράτους, γιατί το μόνο που κάνει ο στρατός είναι να σπέρνει θλίψη και να θερίζει μίσος, συμπεριλαμβανομένου του μίσους εναντίον μας ως Εβραίων», ανέφερε η γνωστή συγγραφέας.

Μια 31χρονη Εβραία που βρέθηκε στη διαδήλωση, σημείωσε: «Το Πάσχα έχει να κάνει με την απελευθέρωση. Στην οικογένειά μας οι Παλαιστίνιοι ήταν πάντα μέρος της γιορτής και του πένθους μας. Το κάλεσμα για απελευθέρωση είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ. Ακόμα, επισήμανε πως είναι «εξωφρενικό» και «φρικιαστικό» να ξουδεύονται δισεκατομμύρια δολαρίων από τους Αμερικανούς φορολογούμενους για να ενισχυθεί ο στρατός του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι Εβραίοι ακτιβιστές έκαναν άλλο ένα τελετουργικό σεντέρ τη Δευτέρα, την πρώτη νύχτα του Πάσχα, στον καταυλισμό διαμαρτυρίας στο Κολούμπια.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.