Σάλος με τα όσα είπε ο Γιώργος Κύρτσος για την Αλεξιά Μπακογιάννη στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

«Είναι μια οικογένεια που μπαίνει στο χώρο της εξουσίας οργανωμένα – Οταν λέμε κόρη – ανιψιός δεν είναι η συγγένεια, είναι αξιώματα σε ένα οικογενειοκρατικό σύστημα»

Ο Γιώργος Κύρτσος ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και μέλος της ομάδας Renew Europe – στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη, ανιψιά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εμπλέκεται σε μια συναλλαγή που αφορά την εξαγορά του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της Ιταλίας από τον Γαλλο-ισραηλινό επιχειρηματία Beny Steinmetz (בני שטיינמץ), ο οποίος έχει καταδικαστεί για διαφθορά σε δύο χώρες και έχει εκκρεμή εντάλματα σύλληψης εις βάρος του.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Μπακογιάννη συνόδευε τον Steinmetz σε ταξίδια στη Ρώμη και το Μιλάνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022, όπου συζητούσαν με δικηγόρους και συμβούλους για την προσφορά 1,5 δισ. ευρώ για το διυλιστήριο.

Η Μπακογιάννη κατέχει μετοχές της GOI Energy, της εταιρείας που αγόρασε το διυλιστήριο με την υποστήριξη του Trafigura, και ήταν για λίγο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της. Επίσης, ένα ίδρυμα της οικογένειας Steinmetz είναι επενδυτής στον μεγαλύτερο μέτοχο της GOI Energy, το Argus New Energy Fund.

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την πώληση στην GOI Energy, παρά τις ανησυχίες των ΗΠΑ, αφού η εταιρεία κατάφερε να υπερισχύσει των ανταγωνιστών της Crossbridge και Vitol. Η πώληση θεωρείται στρατηγική για την Ιταλία, καθώς το διυλιστήριο αντιπροσωπεύει το 1/5 της ικανότητας διύλισης της χώρας και έγινε καθώς η ΕΕ ετοιμαζόταν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων.

Πως εξελίχθηκε σε ισχυρό παράγοντα του διεθνούς ενεργειακού κυκλώματος;

«Η..απρόσεκτη Αλεξία Μπακογιάννη,
που τράβηξε με τη συνεργασία της,με αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο που εξαγόρασε το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας,
την προσοχή των Financial Times,
μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που έχουν πληρώσει ακριβά το αδυσώπητο στήσιμο της αγοράς ενέργειας,
έχουν δικαίωμα και απαίτηση να μάθουν:
Πως εξελίχθηκε η Αλεξία Μπακογιάννη σε ισχυρό παράγοντα του διεθνούς ενεργειακού κυκλώματος;
Ποιοί κρύβονται πίσω από τα funds στα οποία παραδόθηκε η ΔΕΗ λίγο πριν τη μεθοδευμένη έκρηξη κερδοφορίας της;
Και άλλα πολλά..»


Τι έγραψαν οι Financial Times για την Αλεξία Μπακογιάννη και εκείνη δεν απάντησε

«Τι έγραψαν οι Financial Times για την Αλεξία Μπακογιάννη και εκείνη..δεν απάντησε.
Είναι μέτοχος του ενεργειακού ομίλου GOI Energy,ο οποίος εδρεύει στην Κύπρο και εξαγόρασε έναντι 1,5 δισεκ ευρώ το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας:
FT: Tο 4% της GOI Energy μοιράζεται μεταξύ της Completicos Holdings,στην οποία είναι μέτοχος η Μπακογιάννη και του Ισραηλινού Ιtzik Gur.συνεργάτη του Γάλλο-Ισραηλινού μεγιστάνα των ορυχείων,Beny Steinmetz.
Η GOI Energy συνδέεται με τον Steinmetz,ο οποίος έχει καταδικαστεί από δικαστήρια της Ρουμανίας και της Ελβετίας για απάτες.
FT:Η Α.Μπακογιάννη συνόδεψε τον Steinmetz στις επαφές που είχε στην Ιταλία για την εξαγορά του διυλιστηρίου των 1,5δισεκ.
FT:Η Α.Μπακογιάννη εκπροσωπούσε τον Steinmetz την περίοδο κράτησής του στην Κύπρο,σε εκτέλεση διεθνούς ρουμανικού εντάλματος,στη βάση της καταδίκης του σε 5ετή φυλάκιση.
Συνελήφθη τον Σεπτ.23 αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο.23 με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου.
Η Ελλάδα όπως η Ιταλία,αρνήθηκαν να εφαρμόσουν το ένταλμα της Ρουμανίας σε βάρος του Steinmetz.
Χορός δισεκ. γύρω από αμφιλεγόμενο επιχειρηματία με την Α.Μπακογιάννη μέτοχο,εκπρόσωπο,συνεργάτη
και Κύπρο και Ελλάδα να του προσφέρουν δικαστική κάλυψη έναντι της Ρουμανίας.
Τι κάνει νιάου-νιάου στην κορυφή του συστήματος εξουσίας;»

Κυρτσοσ,Γιώργος Κύρτσος,γιωργοσ κυρτσοσ,Κύρτσος,predator,alexia mpakogianni,αλεξία μπακογιάννη,ft,financial times,διυλιστήριο,Αλεξια μπακογιαννη γαμοι,χρυσοχοιδης αλεξια μπακογιαννη σχεση,Αλεξια μπακογιαννη ηλικια,Που μενει η αλεξια μπακογιαννη,Αλεξια μπακογιαννη χωρισε,Ολυμπία ασπασία ζαννή μπακογιάννη,γρηγόρησ δημητριάδησ,ευπ,παρακολουθήσεις,grigoris dimitriadis,alexia,bacoyannis,bakoyannis,μητσοτάκης,χρυσοχοιδησ,αλεξία μπακογιάννη χρυσοχοιδησ,Beny Steinmetz

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.