Απάντηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου εξευτέλισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Μοναδικός μας γνώμονας η επιστημονική αλήθεια

Υποχρέωση της επιστήμης είναι η ενημέρωση της πολιτείας, απαντά το Αστεροσκοπείο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που αμφισβήτησε ακόμη και τις δορυφορικές φωτογραφίες των πυρκαγιών

ΙΔΡΩΤΑΣ ΜΑΝΤΗΛΙ Γρηγόρης Δημητριάδης, δημητριαδησ, Predator, παραιτηση δημητριαδη, γρηγορησ δημητριαδησ, Παναγιώτης Κοντολέων, δημητριαδησ γρηγορησ, μητσοτακησ, κοντολεων ευπ, παραιτηση, WaterGate, κοντολεων, υποκλοπεσ, εκλογεσ, δημητριαδησ παραιτηση, ΕΥΠ, ανδρουλακησ, Μπρατακοσ, γιάννησ μπρατάκοσ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ,Predator,ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ,WaterGate,ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ,ΚΟΡΙΟΙ,ΚΟΡΙΟΣ,ΕΥΠ,ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ,ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Απάντηση στις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης τα οποία αμφισβητούν τα στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών εξέδωσε το ΔΣ του ΕΑΑ.

Μάλιστα νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για «προπαγάνδα των αριθμών» με το Αστεροσκοπείο να απαντά ότι «θα συνεχίσουμε να πράττουμε με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη της επιστημονικής γνώσης και της επιστημονικής αλήθειας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το πρώτο ερευνητικό κέντρο του νεώτερου Ελληνικού κράτους και με ιστορία αδιάλειπτης λειτουργίας 181 ετών, θεραπεύει πλήθος επιστημονικών θεματικών μεταξύ των οποίων της σεισμολογίας, της μετεωρολογίας, της πυρομετεωρολογίας, της κλιματολογίας, της φυσικής της ατμόσφαιρας, της δορυφορικής τηλεπισκόπισης, της ηλιακής και διαστημικής φυσικής, της αστροφυσικής και κοσμολογίας. Παρακολουθεί με πολλές 100αδες επίγειους μετρητικούς σταθμούς και δορυφορικά δεδομένα όλη την Ελληνική επικράτεια και το διάστημα, καταγράφοντας ανάμεσα σε άλλα τις συνθήκες που προκαλούν φυσικές καταστροφές όλων των τύπων και τα αποτελέσματα τους.

Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, σε μια εποχή ανοιχτών δεδομένων σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι υποχρέωση της Επιστήμης γενικότερα και των Εθνικών Ερευνητικών Κέντρων ειδικότερα, να ενημερώνουν την Κοινωνία και την Πολιτεία για τα αποτελέσματα των επιστημονικών δραστηριοτήτων τους αλλά και για τις φυσικές συνθήκες που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών. Αυτό πράττουμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη της επιστημονικής γνώσης και της επιστημονικής αλήθειας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:


9 thoughts

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.