Γηροκομείο Ζαΐμη κολαστήριο στον Κορυδαλλό – Πώς 38 τρόφιμοι ζούσαν τον απόλυτο εφιάλτη

Παρατημένοι, αφυδατωμένοι με ψώρα και με βλέμμα γεμάτο απόγνωση – Έφοδος κλιμακίου της Περιφέρειας Αττικής – Όλο το ρεπορτάζ

ΖΑΙΜΗ ΕΠΕ Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων - Γηροκομείο - Οίκος Ευγηρίας – Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων Φιλικής Εταιρίας 15, Κορυδαλλός, 18121, ΑΤΤΙΚΗΣ 2104979753 2104936898 6972904113 http://www.ghrokomeio-nikaia.gr

Σε κολαστήριο έχει μετατραπεί ιδιωτικό γηροκομείο σε κεντρική πλατεία του Κορυδαλλού με τους δεκάδες ηλικιωμένους τρόφιμους του να είναι κλειδωμένοι και παρατημένοι στην τύχη τους.

Τόσο η δικαστική λειτουργός, και η αστυνομία όσο και το κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής που έσπευσαν στο γηροκομείο μετά από καταγγελίες, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα, αθλιότητας και βρωμιάς.

Στο τετραώροφορ κτίριο του Γηροκομείου ΖΑΙΜΗ ΕΠΕ, σαρανταπέντε τρόφιμοι ήταν παρατημένοι, με ψώρα, αφυδατωμένοι, νηστικοί χωρίς κανείς να υπάρχει να τους παρέχει το παραμικρό.

Μάλιστα το κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής αναγκάστηκε να σπάσει τις αλυσίδες στην είσοδο του κτιρίου για να μπορέσει να μπει καθώς φέρεται το γηροκομείο είχε σφραγισθεί με τους τρόφιμους να βρίσκονται μέσα σε αυτό μόνοι και παρατημένοι.

Οι εικόνες που φέρονται να αντίκρυσαν τόσο η δικαστική λειτουργός όσο και το κλιμάκιο της Περιφέρειας προκαλεί σοκ. Οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι με σοβαρά κινητικά προβλήματα αλλά και άνοια κάθονταν σε κρεβάτια με κατεστραμμένα στρώματα, σπασμένες καρέκλες, αφυδατωμένοι, με σημάδια ψώρας στο σώμα τους και σε ένα περιβάλλον που δεν ήταν καθαρό και χωρίς θέρμανση.

Οι υπάλληλοι έσπευσαν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους οι οποίοι τους κοιτούσαν με απόγνωση και σήμερα ήδη βρίσκεται στο Γηροκομείο κλιμάκιο της 2ης ΔΥΠΕ (με απόφαση του υπουργείου υγείας) με δύο γιατρούς και 3 νοσηλευτές για να εξετάσουν τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Σκοπός του ελέγχου είναι να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας των ηλικιωμένων τροφίμων και αν χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν γιατρός – Σήμερα το έχει ένας βιοτέχνης

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Γηροκομείο που βρίσκεται επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 15, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, είχαν γίνει καταγγελίες για σειρά παραβάσεων στο παρελθόν και μάλιστα είχε υποβληθεί και μεγάλο πρόστιμο. Ωστόσο ο σημερινός ιδιοκτήτης του που είναι βιοτέχνης, παρά τα συνεχή έγγραφα της Περιφέρειας Αττικής, δεν συμμορφώθηκε ούτε φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο.

Ο ίδιος επιδιώκει να πουλήσει την μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων η οποία στο παρελθόν ήταν πρότυπη για την περιοχή.

Πρώτος ιδιοκτήτης

Αρχικός ιδιοκτήτης του τετραόροφου ιδιωτικού γηροκομείου ήταν ένας Παθολόγος γιατρός ο οποίοις πριν κάποιους μήνες το πούλησε στον βιοτέχνη πλαστικών σακουλών και πάμπερς, ο οποίος στο παρελθόν προμήθευε το γηροκομείο με διάφορα είδη και κυρίως πάμπερς.

Όταν το γηροκομείο έφτασε στα χέρια του βιοτέχνη, ο πρώην ιδιοκτήτης του γιατρός παθολόγος, παρέμεινε σε αυτό ασκώντας μόνο το ιατρικό του επάγγελμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταγγελίες για τις συνθήκες που ζούσαν μέσα οι τρόφιμοι έχουν γίνει από ανταγωνιστές. Ωστόσο τα όσα διαπίστωσε το κλιμάκιο της Περιφέρειας, η αστυνομία και η δικαστικός, δείχνουν ότι η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων ήταν άθλια.

Να αναφέρουμε ότι κάθε ηλικιωμένος για να φιλοξενείται στο γηροκομείο πληρώνει το ποσό των 700-800 ευρώ μηνιαίως.

 vradini.gr 

ΖΑΙΜΗ ΕΠΕ
Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων – Γηροκομείο – Οίκος Ευγηρίας – Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων
Φιλικής Εταιρίας 15, Κορυδαλλός, 18121, ΑΤΤΙΚΗΣ
2104979753
2104936898
6972904113
http://www.ghrokomeio-nikaia.gr

 

1 thoughts

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.