Ανδρέας Πάτσης: Πουλάει τρέλα ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Κουβέντα για την ταμπακιέρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
 

Άλλα αντ’ άλλων η απάντηση για το σκάνδαλο Πάτση. Πετάει το μπαλάκι σε ΕΛΤΑ και Υπερταμείο, χωρίς καμία αναφορά στον «γαλάζιο» βουλευτή.
Με μια ανακοίνωση μνημείο «στρουθοκαμηλισμού» και χωρίς καν σε αυτή να υπάρχει το όνομα του Ανδρέα Πάτση επιχειρούν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να τοποθετηθούν απέναντι στην καταιγίδα που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετές ώρες, μετά τις αποκαλύψεις για τον «γαλάζιο» βουλευτή.

Πηγές του υπουργείου, του οποίου ηγείται ο Κυριάκος Πιερρακάκης, επιλέγουν να απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα έθεσε αμείλικτα ερωτήματα και ζήτησε την αποπομπή του αρμόδιο υπουργού.

Κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση για «μικροπολιτική σκοπιμότητα» και πετούν το μπαλάκι στα ΕΛΤΑ και το Υπερταμείο, υποστηρίζοντας ότι έχουν δοθεί ήδη οι κατάλληλες απαντήσεις. Επιπλέον, κατά την προσφιλή συνήθεια της Ν.Δ., επιστρέφουν στο… 2019 για να ασκήσουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνουν

Η μικροπολιτική σκοπιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την απόπειρα εμπλοκής του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης – και του Κυριάκου Πιερρακάκη προσωπικά – στην υπόθεση που έχει ανακύψει με τα ΕΛΤΑ είναι ευδιάκριτη. Για να γίνει ακόμα πιο σαφής, απαντούμε με παλαιότερη επίσημη τοποθέτηση κ. Νίκου Παππά αναφορικά με το ρόλο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στα ΕΛΤΑ.

ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 διακήρυττε με επίσημες δηλώσεις ότι τα ΕΛΤΑ δεν βρίσκονται στην εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά ότι το τελευταίο έχει αρμοδιότητα μόνο επί των νομοθετικών και κανονιστικών θεμάτων που αφορούν στον ταχυδρομικό τομέα. Αυτό δεν τους εμποδίζει, σήμερα, να «χρεώνουν» στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσεις του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία του οργανισμού, παραβιάζοντας κάθε θεσμική λογική και λειτουργία. Πέρα από το γεγονός ότι μια τέτοια κατηγορία δεν ευσταθεί νομικά, μήπως εν τέλει αντανακλά πρακτικές που ίσχυαν επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με οργανισμούς όπως τα ΕΛΤΑ;

Η στόχευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θεσμικά άτοπη αν δεν ήταν και απολύτως πολιτικά επιτηδευμένη, με σαφή προεκλογική στόχευση. Οι πρακτικές αυτές ανήκουν στο χθες – όπως και οι ταγοί τους.

Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα οι απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί από τα ΕΛΤΑ και το Υπερταμείο.

Διαρκές σφυροκόπημα

Η αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, αυξάνει την πίεση προς το κυβερνητικό στρατόπεδο, καταθέτοντας αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες , κάνοντας λόγο για αποκαλύψεις «παράνομων και ανήθικων» πρακτικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε άμεσα στο κάδρο τον Κυριάκο Πιερρακάκη, θέτοντας ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα όπως «ο κ. Πάτσης θα επιστρέψει το 1 εκατ. που τσέπωσε από τον κ. Πιερρακάκη; Θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ;».

«Χωρίς αποπομπή Πιερρακάκη που έδωσε 1 εκατ. ανάθεση στον Πάτση, η διαγραφή είναι προσχηματική – Ο Μητσοτάκης γνώριζε για το πλιάτσικο Πάτση με ΕΛΤΑ και εισπρακτικές 2 χρόνια, κανονικότητα της κυβέρνησής του το πλιάτσικο» σχολιάζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Και παραίτηση του επικεφαλής των ΕΛΤΑ

ΕΛΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
ΕΛΤΑ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

 

Μετά την διαγραφή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, διευκρινίσεις για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί έδωσαν και τα ΕΛΤΑ, μέσω ανακοίνωσης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, να δηλώνει την παραίτησή του. Ο κ. Κωνσταντόπουλος επικαλείται «λόγους προσωπικής ευθιξίας», ενώ, παράλληλα, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις για τα όσα καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες.

Τα στοιχεία για τη δράση του βουλευτή Γρεβενών έφερε στο φως ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «προκλητικό παραβάτη του νόμου», καθώς φέρεται να είναι ιδιοκτήτης τριών εταιρειών που έχουν σχέση με διαχείριση «κόκκινων» δανείων, ενώ σήμερα ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση για τον «γαλάζιο» βουλευτή, κάνοντας αναφορά για ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.019.222,81 ευρώ) το οποίο κατέληξε στην… τσέπη του κ. Πάτση από τα ΕΛΤΑ για «αέρα νομικές υπηρεσίες», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει!

Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περί αμοιβών τις οποίες έδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προς τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση για νομικές υπηρεσίες, τα ΕΛΤΑ διευκρινίζουν τα εξής:

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την διεθνή Νομική Εταιρεία DLA Piper UK LLP, για την εκπροσώπησή τους στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδιαίτερα στην Κομισιόν και την DG Comp. Η συνεργασία με τον Διεθνή Νομικό Οίκο ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στα παραπάνω θέματα κατέστη αναγκαία λόγω της ανάγκης συστηματικής υποστήριξης των ΕΛΤΑ σε εξειδικευμένα θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ανταγωνισμού, Καθολικών Υπηρεσιών κλπ. τα οποία προέκυψαν από την έναρξη υλοποίησης των δράσεων μετασχηματισμού της Εταιρείας το 2021.
Ειδικότερα, οι υπηρεσίες για τις οποίες κατέστη αναγκαία η σύμβαση, αφορούν:

1. Τη νομική εκπροσώπηση και υποστήριξη για ζητήματα ευρωπαϊκού δικαίου, δικαίου ανταγωνισμού, δικαίου κρατικών ενισχύσεων, αναφορικά με διαδικασίες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιων ανεξάρτητων και άλλων διοικητικών Ευρωπαϊκών αρχών ή/και των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά:

  • Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57982 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για ζημία που προκλήθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.
  • Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57538 ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή / και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων αναφορικά με καταγγελία σχετικά με τυχόν κρατική ενίσχυση υπέρ των ΕΛΤΑ.
  • Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.56616 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για την παροχή καθολικής υπηρεσίας και οποιαδήποτε επακόλουθη συναφή διαδικασία.
  • Την παροχή νομικών υπηρεσιών για κάθε συναφές θέμα που αφορά τα ανωτέρω.
  •  Η χρονική διάρκεια της Σύμβασης είναι αορίστου χρόνου, τιμολογείται μηνιαίως και σε κάθε περίπτωση μέχρις ολοκληρώσεως των υποθέσεων που αφορούν οι παραπάνω υπηρεσίες.

Η τιμολόγηση των υπηρεσιών, γίνεται με βάση τους επίσημους τιμοκαταλόγους της DLA Piper. Τα δε ποσά των τιμολογίων αποστέλλονται προς πληρωμή από την έδρα της εταιρείας και τις οικονομικές της υπηρεσίες, προς τις οποίες γίνεται και η πληρωμή. Σημειώνεται, δε, ότι όλες οι αποφάσεις πληρωμών, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια», στο πλαίσιο του ν. 3861/2010 και του ν. 4727/2020

Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα. Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία, καταβάλλεται από αυτήν, και βέβαια όχι από τον εκάστοτε πελάτη της.

Παρ’ όλα αυτά, για λόγους προσωπικής ευθιξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στο Διευθύνοντα Συμβούλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η τοποθέτηση του Υπερταμείου

«Το Υπερταμείο, μόλις έγιναν γνωστά τα δημοσιεύματα για το θέμα των ΕΛΤΑ, προέβη αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνήσει όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης. Ακολούθως, έλαβε την επιστολή παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου για λόγους ευθιξίας.» αναφέρει χωρίς πολλά πολλά το Υπερταμείο σε ανακοίνωσή του.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.