Πλυντήριο για όλα ο εισαγγελέας Ντογιάκος ®: Μετά τις υποκλοπές ξέπλυνε και την παραγραφή του σκανδάλου Siemens ®

Ο Ντογιάκος ζητάει έρευνα και ευθύνες για την αθώωση Χριστοφοράκου μέσω παραγραφής – Τι θα βγει άραγε; – Γιατί δεν το σκέφτηκε ΠΡΙΝ παραγραφούν τα εγκλήματα;

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ SIEMENS

Μετά το πλυντήριο στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπου απλά αναζήτησε το γιατί διέρρευσαν τα απόρρητα και όχι για την ουσία του σκανδάλου, τώρα δήθεν θα αναζητήσεις ευθύνες κατόπιν εορτής

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος πραγματοποίησε παρέμβαση στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων στην υπόθεση της Siemens και παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, με αφορμή την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση σκανδάλου της Siemens μεγάλος αριθμός των επί μέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά με ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων.

Αθώος ο Χριστοφοράκος κυρίως λόγω παραγραφής αδικημάτων

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια δικαστικής διερεύνησης, κλείνει η αυλαία σε στην πολύκροτη υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» Siemens με απαλλακτική απόφαση και για τους 20 κατηγορουμένους.

Συγκεκριμένα και οι 20 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία, για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω 20ετιας σε επιμέρους πράξεις.

Ανάμεσα στους αθωωθέντες ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάς, Μιχάλης Χριστοφοράκος, και άλλα πρώην στελέχη της ελληνικής και γερμανικής εταιρείας. Για τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα, δεν υπήρξε απόφαση του δικαστηρίου, γιατί δεν είχε ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση. Εκκρεμεί σε βάρος του κάθειρξη 15 ετών.

Τι μπορεί να γίνει

Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν αλλάζει την ουσία της υπόθεσης καθώς ο πρωταγωνιστής ενός κορυφαίου σκανδάλου που ταλάνισε την ελληνική πολιτική σκηνή, όντας φυγόδικος, τελικά αθωώθηκε δια της… πλαγίας. Δηλαδή της παραγραφής των αδικαημάτων για τα οποία είχε κατηγορηθεί.

Είναι προφανές επίσης ότι θα ήταν ευχής έργο να αποδοθούν έστω και εκ των υστέρων συγκεκριμένες ευθύνες αλλά η εμπειρία από την ελληνική πραγματικότητα δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr, Παν. Τσιμπούκης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη
Αθήνα, Ελλάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.