«Εξπέρ στον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου» της Ελένης Τσερεζόλε

Και τώρα; Ο λόγος της απέναντι στο λόγο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα η Google διαψεύδει την κυβέρνηση που δεν παραδέχεται ότι έχει προμηθευτεί το λογισμικό παρακολούθησης PREDATOR. Την αποκάλυψη, έκανε ο άμεσα ενδιαφερόμενος, παρακολουθούμενος γαρ από «αγνώστους», δημοσιογράφος, εξειδικευμένος στις οικονομικές έρευνες, Θ. Κουκάκης. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αν και δεν διέψευσε την Google, επιχείρησε να υποβαθμίσει την αποκάλυψη, λέγοντας ότι πρόκειται για «εκτίμηση» ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης. «Φτωχό» το κυβερνητικό επιχείρημα, επιτείνει τον διασυρμό διαρκείας που υφίσταται η χώρα επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, στον τομέα της ελευθερίας του Τύπου. Ένα «αγκάθι» που επιμένει, παρά την ευλαβική σιγή που τηρούν τα «πετσωμένα» συστημικά ΜΜΕ, οικοδομώντας μια φιλοκυβερνητική ατζέντα της επικαιρότητας.

Πλέον το πρόβλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά στα θέματα της ελευθερίας του Τύπου, δεν κρύβεται, με τις περιπτώσεις που πολλαπλασιάζονται, πέρα από την περίπτωση της παρακολούθησης (διώξεις δημοσιογράφων που ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis, ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραϊβάζ, φυλάκιση για διάδοση fake news, μπούλινγκ κατά δημοσιογράφων που καλύπτουν το μεταναστευτικό, υποχώρηση της χώρας στη λίστα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, κ.α.). Είναι δε πλέον τέτοια η έκταση του προβλήματος που έγκυρα περιοδικά, που δεν φημίζονται για τις φιλο-ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήσεις τους, όπως ο Economist «κρεμάνε πλέον στα μανταλάκια» την κυβέρνηση. Όσο κι αν «τρέχει» η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας κάθε μοχλό πίεσης που διαθέτει, εντός κι εκτός Ελλάδας, είναι χαρακτηριστική η αναιτιολόγητη «εξαφάνιση» της αρνητικής, για την κυβέρνηση, έκθεσης των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, από την ιστοσελίδα της Ευρωβουλής, δεν φθάνει.

Για αυτό και όποια δικαιολογία κι αν επικαλεστεί αύριο, ενώπιον της Αντιπροέδρου της Κομισιόν για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αυτή θα ηχήσει ως fake news. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι είναι εξπέρ στον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου και των λειτουργών της.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.