Συντριπτικά στοιχεία δείχνουν την κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας

ΕΛΕΝΑ ΣΩΚΟΥ

Το πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρεοκόπησε την Χώρα σε μόλις 2,5 χρόνια το λες και (αν) ικανότητα

Αριστεία #Μητσοτάκη #Ευρωβαρόμετρο

🆘 3 στους 4 στην Ελλάδα αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 33%!
🆘Για το 29% των συμπατριωτών μας αυτή η αδυναμία είναι μόνιμη!
⚠️Και τους τελευταίους δύο μήνες τα στοιχεία χειροτερεύουν

Αδυναμία πληρωμής των μηνιαίων λογαριασμών ανέφεραν πάνω από 3 στους 4 Έλληνες, δηλαδή το 77%, έναντι 33% των πολιτών που δηλώνουν το ίδιο στην υπόλοιπη ΕΕ, σύμφωνα με το νέο Ευρωβαρόμετρο που δημοσιοποιήθηκε για τον χειμώνα 2021-2022.

Η αδυναμία αυτή είναι πάγια για το 29% των Ελλήνων, ενώ για το 48% ήταν το χειμώνα περιστασιακή, δηλαδή πριν την κορύφωση της κρίσης και της ακρίβειας μετά την εκδήλωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το σημείο φαίνεται και η διαφορά με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου το 66% των κατοίκων της ΕΕ δήλωσαν ότι δεν αντιμετωπίζουν καμιά δυσκολία στην πληρωμή των λογαριασμών.

Παράλληλα, κατά την περίοδο που έγινε η έρευνα 1 στους 2 Έλληνες (49%) αγωνιούσε για την κάλυψη των δαπανών της οικογένειας και του νοικοκυριού, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου της ΕΕ (26%).

Όσον αφορά την πανδημία, οι περισσότεροι Έλληνες έχουν κρίνει αρνητικά τις επιλογές της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, 2 στους 3 (64%) δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι για τα μέτρα που ελήφθησαν, όταν στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 48%.

Επιπλέον, σημαντικά μεγαλύτερη απογοήτευση για τον ρόλο της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης για το ίδιο θέμα σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ, καθώς απογοητευμένοι για τα μέτρα που έλαβαν οι περιφερειακές και τοπικές Αρχές δηλώνουν πάνω από 3 στους 5 (61%) Έλληνες, έναντι μόλις 39% στην ΕΕ.

Πηγή

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.