Στο αρχείο οι υποθέσεις Γεωργιάδη – Αβραμόπουλου για το σκάνδαλο Novartis

Σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς, η αυξομείωση πιστώσεων στους λογαριασμούς εταιρειών δεν αποτελεί στοιχείο ενδεικτικό νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι εισαγγελείς που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας και το αξιολόγησαν, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου, άποψη που υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε να την τελική μελέτη του φακέλου.

Αντιθέτως για τον Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο Υπουργός σε κάποιες εξηγήσεις, άποψη που δεν υποστηρίχθηκε από τους άλλους δύο επίκουρους, ούτε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε από τον εποπτεύοντα την έρευνα κ.κ. Μπαρδάκη και Καψιμάλη αντίστοιχα.

Πλέον, η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη μόνο για τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο.

Χαρακτηριστικά, στην περίπτωση του κ. Γεωργιάδη, τα εισπραχθέντα ανά ημέρα χρηματικά ποσά από πωλήσεις, καλύπτονται αναγκαστικά από την έκδοση των αντίστοιχων φορολογικών στοιχείων. Οι δικαστικοί λειτουργοί, προσθέτουν στην πράξη αρχειοθέτησης ότι δεν αφορούν σε ποσά πέραν των ακαθάριστων εσόδων η όποια υπόνοια νομιμοποιήσεως προϋποθέτει αναγκαστικά την ύπαρξη εικονικών φορολογικών στοιχείων ισόποσων των παράνομων εσόδων. Συνεπώς, εκ του υπάρχοντος αποδεικτικού υλικού δεν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις του πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που να δύναται να συσχετιστούν με πιθανή πράξη παθητικής δωροδοκίας – δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων.

 

 parapolitika.gr 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.