Σεπόλια: Προμηθευτής στο υπουργείο υγείας από το 2012 ο 53χρονος Ηλίας Μίχος

Και προμηθευτής στο υπουργείο υγειας από το 2012 ο #παιδοβιαστής_Κολωνός Έχει ρίζες η υπόθεση

Parapolitika: Φαβορί ο Ντογιάκος για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Success Story Μητσοτάκη: Ρεκόρ 28 ετών ο πληθωρισμός στο 10,2% τον Απρίλιο

Σε υψηλό 28 ετών ο πληθωρισμός σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ – Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση του φαινομένου

Νέο ρεκόρ κατέρριψε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο καθώς σκαρφάλωσε στο 10,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Η αύξηση του Γενικού ΔΤΚ κατά 10,2% τον μήνα Απρίλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2021, προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών:

Success Story Μητσοτάκη: Ρεκόρ 28 ετών ο πληθωρισμός στο 10,2% τον Απρίλιο
 

Ανάγνωση του υπολοίπου

Success Story Μητσοτάκη: Στα 2,17 ευρώ η τιμή της Βενζίνης σήμερα

Success Story Μητσοτάκη: Κάτω από το Κιργιστάν και το Μπουρούντι στην ελευθερία του Τύπου
Success Story Μητσοτάκη: Κάτω από το Κιργιστάν και το Μπουρούντι στην ελευθερία του Τύπου

Ο «πονοκέφαλος» οδηγών και κυβέρνησης για την εκτίναξη της τιμής της βενζίνης επέστρεψε και πλέον η αγωνία για το που μπορεί να «κάτσει» το νέο ράλι στην τιμή της ολοένα και μεγαλώνει καθώς σήμερα αναμένεται να πάρει και νέα αύξηση. Ήδη χθες σε κάποια πρατήρια στην Αττική έφτασε να πωλείται ακόμα και 2,23 ευρώ ενώ στα νησιά ξεπέρασε ακόμα και τα 2,4 ευρώ!

Ανάγνωση του υπολοίπου

Success Story Μητσοτάκη: Κάτω από το Κιργιστάν και το Μπουρούντι στην ελευθερία του Τύπου

Την ώρα που τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με πληρωμένες αδρά καταχωρήσεις, διαφημίζουν την ομιλία του πρωθυπουργού που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου, κατόπιν πρόσκλησης από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, και σε κοινή συνεδρίαση με τη Γερουσία, η Ελλάδα έπεσε 70 θέσεις στην Ελευθερία του Τύπου.

Γίνεται ντροπιαστικό πια

Ανάγνωση του υπολοίπου

Success Story Μητσοτάκη: Η Ελλάδα ξεπέρασε Ιταλία και Βέλγιο σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους

Ανάγνωση του υπολοίπου

Το «κινεζικό F-35» – Μαχητικά 5ης γενιάς Shenyang FC-31 στο εξωτερικό ! (Βίντεο – Χαρακτηριστικά)

Shenyang FC 31
 

Η κινεζική Aviation Industry Corporation of China (AVIC) δημιούργησε υπηρεσία προώθησης πωλήσεων του μαχητικού 5ης γενιάς, όπως λένε οι ίδιοι Κινέζοι, FC-31 στο εξωτερικό, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η αναφορά μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον περίεργη από την στιγμή που η κινεζική αεροπορία δεν έχει ούτε ένα μαχητικό του τύπου στη δύναμή της. Άλλωστε έχουν κατασκευαστεί, για την ώρα μόνο πρωτότυπα.

Το FC-31, που προβλέπεται να είναι η εξαγωγική έκδοση του J-31 εξελίχθηκε από 2012 με πρωτοβουλία της κατασκευάστριας εταιρείας και θεωρείται εφάμιλλο σε επιδόσεις με το αμερικανικό F-35 με το οποίο ομοιάζει εμφανισιακά, όχι όμως σκανδαλωδώς. Το αεροσκάφος όμως δεν έχει προσελκύσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, μέχρι στιγμής, αλλά τώρα αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς φαίνεται πως το αεροσκάφος είναι έτοιμο πλέον να μπει σε παραγωγή. Η ναυτική του έκδοση, το J-35 προβλεπόταν να εξοπλίσει τα κινεζικά αεροπλανοφόρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νυν σχέδιο έχει υποστεί μεταβολές από το αρχικό. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος που μπορεί, σύμφωνα με τους Κινέζους, να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 8.000 κιλών, μεταφέρει μόνο 2.000 κιλά εσωτερικά ενώ τα λοιπό φορτίο εξωτερικά “καταργώντας” τα χαρακτηριστικά stealth.

Σύμφωνα με ότι είναι γνωστά το μονοθέσιο αεροσκάφος έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

-Μήκος 17,3 μ.
-Εκπέτασμα 11,5 μ.
-Μέγιστο βάρος απογείωσης 28.000 κιλά.
-Κινητήρες: 2 WS-13 ώσης 19,603 λιβρών με μετάκαυση, ή 2 WS-19 ώσης 24,000 με μετάκαυση.
-Μέγιστη εκτιμώμενη ταχτητα: 1.8 Mach σε μεγάλο υψόμετρο, 1,14 Mach σε μικρό ύψος
-Ακτίνα δράσης: 1.200 χλμ. με εσωτερικό καύσιμο
-Επιχειρησιακή οροφή: 16.000μ.
-Έξι εξωτερικοί πυλώνες ανάρτησης οπλισμού και εσωτερική κοιλιακή αποθήκη, συνολικά 8.000 κιλά οπλικού φορτίου.
-Ραντάρ τύπου AESA KLJ-7A

Γιάννης Δερμεντζόγλου για την Ελένη Τουλουπάκη και την Δικαιοσύνη

Success Story Μητσοκάκη: Η Ελλάδα 1η στον κόσμο σε ανεργία των νέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ανάγνωση του υπολοίπου

Στο αρχείο οι υποθέσεις Γεωργιάδη – Αβραμόπουλου για το σκάνδαλο Novartis

Σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς, η αυξομείωση πιστώσεων στους λογαριασμούς εταιρειών δεν αποτελεί στοιχείο ενδεικτικό νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι εισαγγελείς που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας και το αξιολόγησαν, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου, άποψη που υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε να την τελική μελέτη του φακέλου.

Αντιθέτως για τον Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο Υπουργός σε κάποιες εξηγήσεις, άποψη που δεν υποστηρίχθηκε από τους άλλους δύο επίκουρους, ούτε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε από τον εποπτεύοντα την έρευνα κ.κ. Μπαρδάκη και Καψιμάλη αντίστοιχα.

Πλέον, η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη μόνο για τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο.

Χαρακτηριστικά, στην περίπτωση του κ. Γεωργιάδη, τα εισπραχθέντα ανά ημέρα χρηματικά ποσά από πωλήσεις, καλύπτονται αναγκαστικά από την έκδοση των αντίστοιχων φορολογικών στοιχείων. Οι δικαστικοί λειτουργοί, προσθέτουν στην πράξη αρχειοθέτησης ότι δεν αφορούν σε ποσά πέραν των ακαθάριστων εσόδων η όποια υπόνοια νομιμοποιήσεως προϋποθέτει αναγκαστικά την ύπαρξη εικονικών φορολογικών στοιχείων ισόποσων των παράνομων εσόδων. Συνεπώς, εκ του υπάρχοντος αποδεικτικού υλικού δεν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις του πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που να δύναται να συσχετιστούν με πιθανή πράξη παθητικής δωροδοκίας – δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων.

 

Ανάγνωση του υπολοίπου