Νίκος Μανιαδάκης: Αντιφάσεις από το Δικαστικό Συμβούλιο που εξέδωσε το απαλλακτικό βούλευμα [ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ]

Novartis: Aπαλλαγή για το Νίκο Μανιαδάκη Από ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ TEAM -18/10/2021

Novartis: Aπαλλαγή για το Νίκο Μανιαδάκη Από ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ -18/10/2021

Διαβάσαμε στο dikastikoreportaz.gr το σκεπτικό της απόφασης που απαλλάσσει τον Νίκο Μανιαδάκη:

«…το Δικαστικό Συμβούλιο, συντασσόμενο πλήρως με τη σχετική Εισαγγελική πρόταση και την διάταξη έκδοσης τυπικών κλήσεων της Ανακρίτριας Διαφθοράς κατέληξε ομόφωνα στην απαλλαγή του καθηγητή Νικόλαου Μανιαδάκη με τις εξής σκέψεις: «i) ουδέποτε διορίσθηκε Σύμβουλος των εκάστοτε Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών Υγείας […], ii) δεν συμμετείχε κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 ως εκπρόσωπος (τακτικός ή αναπληρωματικός) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.) […], iii) δεν συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων […], iv) δεν συμμετείχε σε θεσμοθετημένη Επιτροπή του Ε.Ο.Φ. […], v) η ως άνω ιδιότητα του κατηγορουμένου ως Καθηγητή της ανωτέρω Σχολής δεν επαγόταν ως εκ της θέσης του καθήκον παροχής συμβουλευτικών ή άλλων υπηρεσιών στο Υπουργείο Υγείας και τους Υπουργούς Υγείας […]».

Διαβάσαμε στο βιογραφικό του Νίκου Μανιαδάκη

Στο διαδίκτυο θα το βρείτε στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου Δυτική Αττικής php.uniwa.gr και σε περίπτωση που το διαγράψουν δείτε τα snapshot perma.cc αρχική σελίδα εδώ, perma.cc βιογραφικό εδώarchive.ph αρχική σελίδα εδώarchive.ph βιογραφικό εδώ και σε CV-Maniadakis.pdf

Τι απάντησε ο τότε Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης 

Δηλώνει στο twitter ότι ήταν συνεργάτης του 18 Οκτωβρίου 2021:

«Ο κ.Μανιαδάκης, συνεργάτης μου κατά το διάστημα της θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας, εργαλειοποιήθηκε από την κα Τουλουπάκη και τελικά κατηγορήθηκε ως κομιστής χρημάτων της εταιρίας αυτής και σε μένα και σε άλλους. Απηλλάγη με βούλευμα ως απολύτως αθώος»

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ

Δηλώνει στο twitter ότι ήταν μεν συνεργάτης του, αλλά όχι διορισμένος:

«Το θράσος αυτών των ανθρώπων ακόμη και την ημέρα της δικαίωσης ενός ανθρώπου δεν περιγράφεται. Η απόφαση αθώωσε τον κ. Μανιαδάκη καθώς απεδείχθη ότι ποτέ δεν ήταν διορισμένος σε καμμία επιτροπή τιμών. Όπως έχω καταθέσει ήταν ο σύνδεσμός μου με την Τρόϊκα!»

Διαβάσαμε το έγγραφο το FBI στο dikastikoreportaz.gr 

Έγγραφο Νο 2 (18-1-2017)

Στο δεύτερο έγγραφο (επίσης πρωτοκολληµένο) προς την Ελένη Ράικου, µε ηµεροµηνία 18 Ιανουαρίου 2017, το FBI ενηµερώνει την Εισαγγελία για νέα στοιχεία τα οποία εισήλθαν στην κατοχή των Αµερικανών µετά τις καταθέσεις των δύο προστατευόµενων µαρτύρων. Σε αυτήν την έκθεση καταγράφεται για πρώτη φορά το όνοµα του Νίκου Μανιαδάκη για τον οποίο λέγεται ότι «παίζει» διπλό ρόλο, αναφέροντας ότι ως σύµβουλος του υπουργείου Υγείας δωροδοκούνταν µε ποσά 20.000 µέχρι και 40.000 ευρώ ανά έργο προκειµένου να προωθεί τα συµφέροντα της Novartis! Από το συγκεκριµένο έγγραφο προκύπτει το εξής σκανδαλώδες: Ότι ενώ η Εισαγγελία ∆ιαφθοράς γνώριζε από τον Ιανουάριο του 2017 την εµπλοκή του κατηγορουµένου πλέον Μανιαδάκη µε την υπόθεση, εντούτοις τον έχρισε «προστατευόµενο µάρτυρα» και εντέλει του αφαίρεσε την ιδιότητα αφού πρώτα ο καθηγητής της ΕΣ∆Υ κατήγγειλε συγκεκριµένες πιέσεις που φέρεται να δέχτηκε από την Ελένη Τουλουπάκη προκειµένου να κατονοµάσει πολιτικά πρόσωπα! Στο ίδιο έγγραφο γίνεται λόγος για τον Κωνσταντίνο Φρουζή αλλά και τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ, ∆ηµήτρη Λιντζέρη. Οι Αµερικανοί αναφέρουν ότι τον Σεπτέµβριο του 2013 ο Φρουζής και ο Λιντζέρης συναντήθηκαν, µε τον πρώτο να ζητεί να στηριχθούν τα µίντια του Παναγιώτη Μαυρίκου, ενώ οι µάρτυρες των Αµερικανών κατέθεσαν ότι ο Λιντζέρης προσπάθησε να µπλοκάρει το 2014 ανταγωνιστικά προϊόντα του φαρµάκου για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Gileyna που έβγαλε η Novartis. Ωστόσο οι συγκεκριµένες αναφορές ουδέποτε αποδείχθηκαν. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται το όνοµα της Μαρίας Γείτονα για το διαβόητο συνέδριο Ispor που έγινε στη Γερµανία, το όνοµα της Παρασκευής Σακκά, προέδρου του Εθνικού Κέντρου Νόσου Άνοιας και Αλτσχάιµερ, καθώς και τριών ταξιδιωτικών γραφείων, όπως των Hellenic Tours, Travel Plan και Frei Travel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

3 thoughts

  1. Reblogged στις penelopap και σχολίασε
    #kolosogo #ΝΔ_θελατε #ΝΔ_απατεωνες #νδ_χουντα #κυβερνηση_τσιρκο #κυβερνηση_καρναβαλι #ΝΔ_ΞΕΦΤΙΛΕΣ #τι_ψηφισατε_ρε_μαλακες #Μητσοτακη_καθαρμα #ΝΔ_Χουντα #νδ_ρομπες #μητσοτακη_παραιτησου #Μητσοτακη_γαμιεσαι #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ_ΓΑΜΙΕΣΑΙ_ΡΕ_ΜΑΛΑΚΑ

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.