ΔΕΗ: Σε εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη το 10% της ΔΕΗ – Το περίεργο fund CVC Capital μεγαλύτερος μέτοχος

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ούτε τα προσχήματα. Το περίεργο fund στο οποίο ξεπούλησε κάτω της πραγματικής αξίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Εθνική Ασφαλιστική αντί πινακίου φακής και στο οποίο προσελήφθη αμέσως μετά ως μεγαλοστέλεχος, πρώτου βαθμού συγγενής του, στα κεντρικά γραφεία του στο Λονδίνο, αγόρασε, εντελώς τυχαία και συμπτωματικά και το 10% της ΔΕΗ.

Το περίεργο fund CVC Capital μάλιστα θα είναι ο μοναδικός μεγαλοεπενδυτής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ, εν μέσω χρηματιστηριακού σκανδάλου για εσωτερική πληροφόρηση, που ελέγχει αυτή την στιγμή εισαγγελέας (ΕΔΩ), αν και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες των Βαλκανίων, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από άλλον ιδιώτη επενδυτή κι έτσι εντελώς συμπτωματικά και τυχαία θα γίνει ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Δημόσιας Εταιρίας Ηλεκτρισμού.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ-ΣΗΜΙΤΗΣ

Θα αποκτήσει περίπου 10% των μετοχών της εταιρείας συμμετέχοντας στην ΑΜΚ στη θέση του Δημοσίου, το οποίο δεν θα μετάσχει, ή θα πάρει μόνον όσες μετοχές χρειασθούν για να μην πέσει το ποσοστό του κάτω από 33,4%.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, η CVC Capital θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – ο μοναδικός μεγαλοεπενδυτής στην ΑΜΚ, καθώς από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους διεθνείς επενδυτές κανένας δεν εξεδήλωσε την πρόθεση να συμμετάσχει με πάνω από 5%.Υπολογίζεται ότι θα εισφέρει στην ΑΜΚ ποσό της τάξεως των 150 εκατομμυρίων ευρώ. (σ.σ.netakias με μόλις 150εκ μπαίνει σε μια εταιρία με τζίρο 6 δισεκατομμύρια !!!)

ΜΙΧΑΛΗΣ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ-ΜΑΡΕΒΑ-ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Με το 10% που θα αποκτήσει, θα είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της ΔΕΗ και κατά πάσα πιθανότατα θα εκπροσωπείται στο ΔΣ της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι το πολυεθνικών συμφερόντων private equity fund είχε ενδιαφερθεί να εξαγοράσει και το 49% του ΔΕΔΔΗΕαλλά η οικονομική προσφορά του ήταν πολύ χαμηλότερη του επίσης περίεργου fund Macquarie, στην οποία τελικά περιήλθε το πακέτο μετοχών.

Προχθές είχε βρεθεί πάλι στο προσκήνιο  της δημοσιότητας, με την είδηση ότι προσέλαβε την κόρη του πρωθυπουργού Σοφία Μητσοτάκη ως επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό (investors relation manager).

Ποια είναι η Το CVC, ο κλάδος υγείας και η ΔΕΗ

8 thoughts

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.