Κωστής Χατζηδάκης: Ανταλλάξαμε τα αναδρομικά Συνταξιούχων με Belharra και Φράχτη του Έβρου

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

(στείλτε την δική σας αποκάλυψη στην ομάδα μας στο facebook.com/groups/netakias)

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, δέκα μέρες από την ανάληψη του Κωστή Χατζηδάκη στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συνεδρίασε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία συζητήθηκε σε δημόσια ακροαματική διαδικασία ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων συνταξιούχων που διεκδικούν αναδρομικά τις περικοπές των κύριων κι επικουρικών συντάξεών τους, όπως και την επιστροφή των τριών δώρων – επιδομάτων για ένα 11 μηνο.

Οι συνήγοροι του Δημοσίου επικαλέστηκαν την πρόσφατη κρίση στον Έβρο με την Τουρκία, την αγορά των 18 Γαλλικών αεροσκαφών Rafale, την αγορά δύο φρεγατών, το μεταναστευτικό, την πανδημία και το εθνικό δημόσιο συμφέρον.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΑΧΤΗΣ ΕΒΡΟΥ

Όπως είπαν χαρακτηριστικά, 650.000 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας και το Δημόσιο θα καταβάλλει τεράστια ποσά για να μπορέσουν τα άτομα αυτά να επιβιώσουν, ενώ δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, μετά την πρόσφατη κρίση των μεταναστευτικών πιέσεων από την Τουρκία.

Ο δικηγόρος του ΕΦΚΑ, ο οποίος αναφέρθηκε σε ταμιακές δυσκολίες λόγω της πανδημίας, τονίζοντας ότι οι συνταξιούχοι δεν επλήγησαν από αυτή. Ακόμη, τόνισε ότι εάν το δικαστήριο κάνει δεκτές τις αιτήσεις των συνταξιούχων, τότε ο ΕΦΚΑ θα αναγκαστεί να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία και ζήτησε να απορριφθούν οι αιτήσεις των συνταξιούχων για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.

Κλείνοντας ο δικηγόρος του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε με απορία: «Δεν ξέρω εάν η χώρα αυτή έχει μέλλον».

Δηλαδή, για την νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση, ισχύει η Φύρερ-πριντσιπ ότι οι Νόμοι και οι Αποφάσεις της Δικαστηρίων, είναι a-la-cart και εξαρτώνται από τις διαθέσεις του ελεώ Θεού Μονάρχη Κυριάκου Μητσοτάκη. Πάνω από το Κράτος Δικαίου, τον Άρειο Πάγο, την κοινωνική δικαιοσύνη, υπερτερεί η ανάγκη για νέο αεροσκάφος VIP 20 εκατομμυρίων, οι οικονομική ευρωστία των αριστοκρατών όπως η ελίτ, οι Τράπεζες, οι Εφοπλιστές, που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δισεκατομμύρια των Ταμείων του Κράτους και όχι οι ισονομία των φτωχών συνταξιούχων που πλήρωσαν τα 120 εκατομμύρια για να σωθεί η Aegean, την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια πολλών δισεκατομμυρίων που διέγραψαν οι Τράπεζες από επώνυμους εφοπλιστές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ GIANNIS VROUTSIS

Το μαγείρεμα της Δικαστικής Απόφασης

Για να έχει το επικοινωνιακό πρόσχημα ότι τηρεί την απόφαση για τα αναδρομικά και να μπορεί ο Γιώργος Αυτιάς να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες στα κορόιδα, αλλά ταυτόχρονα να μην πληρώσει του δικαιούχους, ο Γιάννης Βρούτσης έβαλε τρία εμπόδια, έτσι ώστε από τους 1.830.000 συνταξιούχους κόπηκαν οι 1.700.000 ενώ οι υπόλοιποι είδαν στο ATM από 2 ευρώ έως 8 ευρώ τον μήνα για δύο χρόνια

Κόφτες

  • – Πρώτον, να έχει πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης
  • – Δεύτερον, να έχει συνταξιοδοτηθεί πριν τον Μάιο του 2016 (οι μετά του Μαΐου 2016 έχουν ήδη λάβει αναδρομικά, πλην λίγων εξαιρέσεων, που θα πληρωθούν τέλος Οκτωβρίου).
  • – Τρίτον, να διατηρούν μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

 

Γιατί όπως προαναφέραμε, η ζωή ενός πολίτη δεν αξίζει όσο του ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ, έτσι ο ζάμπλουτος πήρε από το Ελληνικό Κράτος 4,3 εκατομμύρια, δηλαδή η σύνταξη 8.600 πολιτών και οι πολίτες που πληρώνουν φόρους τίποτα. Βλέπεις τα σπίτια του Βολταίρου δεν βγαίνουν όταν πας με τον σταυρό στο χέρι.

Οι συνήγοροι των συνταξιούχων, τόνισαν ότι με τη μη καταβολή των αναδρομικών συντάξεων και των τριών δώρων τους που έγινε με τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά τις περσινές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, παραβιάζεται η συνταγματικά προστατευόμενη περιουσία τους (άρθρο 17 Συντάγματος) στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται ο μισθός και η σύνταξη.

ΚΩΣΤΗΣ-ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣΠαράλληλα, υποστήριξαν ότι οι συνταξιούχοι εξαπατήθηκαν από την Κυβέρνηση, η οποία είχε ανακοινώσει ότι τηρήθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, ενώ στην πραγματικότητα συμμορφώθηκε μερικώς στις επίμαχες αποφάσεις.

Οι δικηγόροι των συνταξιούχων αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς του Δημοσίου περί ελλείψεως εννόμου συμφέροντος των προσφευγόντων και απαραδέκτου των αιτήσεων. Το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ έθεσαν θέμα παραδεκτού των αιτήσεων ακυρώσεως των συνταξιούχων, με το επιχείρημα ότι οι υπουργικές αποφάσεις που προσβάλλουν οι προσφεύγοντες, ρυθμίζουν μόνο τεχνικά-πρακτικά θέματα, δηλαδή, τον τρόπο, τη διαδικασία και τις λεπτομέρειες της επιστροφής των αναδρομικών περικοπών των συντάξεων, ενώ τα ποσά της επιστροφής, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα επιστραφούν, κ.λπ. καθορίζονται αποκλειστικά από τους νόμους 4714/2020 και 4734/2020 και όχι από τις υπουργικές αποφάσεις.

Συνταξιούχοι

Τα αιτήματα των συνταξιούχων

Στις αιτήσεις τους οι συνταξιούχοι ζητούν την ακύρωση:

1) της υπ΄ αριθμ. Φ.11321/35005/1528/13.10.2020 κοινής υπουργικής απόφασης για την επιστροφή των μειώσεων των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα και

2) της υπ΄ αριθμ. Φ11321/37311/1610/13.10.2020 κοινής υπουργικής απόφασης για την επιστροφή των μειώσεων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα.

Οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις εκδόθηκαν μετά τις περσινές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες δικαιώθηκαν, εν μέρει, οι συνταξιούχοι.ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Με τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις ρυθμίζεται, η από 13.10.2020 άτοκη επιστροφή των μειώσεων μόνο των κύριων συντάξεων και δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων και δεν ρυθμίζεται η επιστροφή των τριών επιδομάτων-δώρων (Χριστουγέννων- Πάσχα- Θερινής άδειας).

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει συνδικαλιστικοί φορείς, μεταξύ των οποίων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδος το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και ατομικά συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

4 thoughts

  1. Reblogged στις penelopap και σχολίασε
    #kolosogo #ΝΔ_θελατε #ΝΔ_απατεωνες #νδ_χουντα #κυβερνηση_τσιρκο #κυβερνηση_καρναβαλι #ΝΔ_ΞΕΦΤΙΛΕΣ #τι_ψηφισατε_ρε_μαλακες #Μητσοτακη_καθαρμα #ΝΔ_Χουντα #νδ_ρομπες #μητσοτακη_παραιτησου #Μητσοτακη_γαμιεσαι #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ_ΓΑΜΙΕΣΑΙ_ΡΕ_ΜΑΛΑΚΑ

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.