Κουκουλώνουν την έρευνα για τον θάνατο Σήφη Βαλυράκη – Ποιον καλύπτουν; (Βίντεο)

ΣΗΦΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ

Στο αρχείο η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη

Πρώτα «αυτοκτονεί» ο 30χρονος διοικητής τμήματος της Ερέτριας και πατέρας βρέφους δύο μηνών που ερευνούσε την υπόθεση Βαλυράκη και μετά ως δια μαγείας μπαίνει στο αρχείο.

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη με το σκάφος του ανοιχτά της Ερέτριας, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο, καθώς σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές δεν βρέθηκαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

Όπως μετέδωσε το Mega, η εισαγγελία Χαλκίδας αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν 12 διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους ο θάνατος του 78χρονου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο της Εισαγγελίας Χαλκίδας, οι δύο μάρτυρες περιγράφουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την υποτιθέμενη συμπλοκή. Ο ένας, μάλιστα, δεν φαίνεται να προσκομίζει στοιχεία ότι ήταν «παρών» στην Ερέτρια.

Επίσης υπάρχουν στοιχεία ότι οι δύο αλιείς που υποτίθεται ότι επέφεραν φονικά χτυπήματα στον Σήφη Βαλυράκη, εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι τους. Παρουσιάζουν άλλοθι, αλλά και φωτογραφίες από drone, όπου φαίνεται το πού βρισκόταν το σκάφος τους.

Υπενθυμίζεται, πως η δικογραφία που είχε σχηματιστεί εδώ και επτά μήνες, μετά τον θάνατο του 78χρονου πολιτικού στις 24 Ιανουαρίου, ήταν περίπου από τα μέσα Αυγούστου στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος είχε μετατεθεί και θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη Χαλκίδα έως τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Espresso”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αυτόπτης μάρτυρας Ε.Α. έχει καταθέσει από τον περασμένο Απρίλιο στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, κατονομάζοντας τους δύο ψαράδες που είχαν λογομαχία με τον Σήφη Βαλυράκη και που στη συνέχεια ο ένας από αυτούς φέρεται ότι τον χτύπησε με ένα κοντάρι.

Πολάκης: Ο Σήφης Βαλυράκης δολοφονήθηκε – Γιατί τους καλύπτουν

Ο Παύλος Πολάκης (12/7) προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία μέσα στην Βουλή καθώς αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην «πράσινος» υπουργός δολοφονήθηκε! Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ο πρώην «πράσινος» Υπουργός δολοφονήθηκε, καθώς όπως είπε υπάρχουν μαρτυρίες ότι χτυπήθηκε από καμάκι.

Επίσης άφησε και ανοιχτό το ερώτημα για το «Ποιους καλύπτουν στην Χαλκίδα;»

Συγκεκριμένα είπε:

«Προς τον κ. Χρυσοχοΐδη! Υπάρχει ζήτημα με τον Σήφη Βαλυράκη. Ο Σήφης ο Βαλυράκης απ’ ότι φαίνεται δολοφονήθηκε, δεν είναι ατύχημα!

Υπάρχουν μαρτυρίες, έχουν κατατεθεί και μάλιστα από ανθρώπους που φοβόντουσαν και πήγανε και καταθέσανε στην Αθήνα! Ότι οι τάδε, τους ονοματίζει τους είδαμε να τον χτυπούν με καμάκι την κεφαλή και όχι να πέφτει. Αυτό έχει γίνει εδώ και 4 μήνες, είναι επώνυμες οι καταγγελίες».

Συνέχισε λέγοντας:

«Η εισαγγελία Χαλκίδας, το Λιμενικό στην Εύβοια τι κάνει; Ποιους καλύπτει; και δεν το προχωράει; Επιτέλους θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη για έναν πολιτικό που τίμησε με την παρουσία του την Ελληνική Βουλή και αυτή τη στιγμή 6 μήνες δεν έχει παιχτεί πενιά, ενώ έχουν κατατεθεί αυτά τα πράγματα».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.