Κεραυνοί Γιώργου Τράγκα κατά Γρηγόρη Δημητριάδη μετά το εξώδικο! Με ρωτούσαν φορτικά που έμαθα για το Λαβράνο!

ΞΕΚΑΤΙΝΑΖΟΝΤΑΙ στην τοποθεσία  «ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ»

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Ο ανιψιός του πρωθυπουργού και υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης κύριος Γρηγόρης Δημητριάδης, έστειλε εξώδικο στον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, στο οποίο προανήγγειλε προσφυγή στην δικαιοσύνη εξαιτίας των ισχυρισμών του κυρίου Τράγκα ότι εξεδιώχθη από τα μέσα στα οποία εργαζόταν, μετά από παρέμβαση του ανιψιού.

Η απάντηση του Γιώργου Τράγκα μετά το εξώδικο, ήταν πραγματικά καταιγιστική. Αλλά και άκρως αποκαλυπτική. Η συνέχεια όπως φαίνεται, θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Η απάντηση του Γιώργου Τράγκα στο εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη

Έλαβα μια εξώδικη διαμαρτυρία από τον κ. Γρηγόρη – Αλέξανδρο Δημητριάδη, ανιψιό του πρωθυπουργού και διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, ο οποίος με κατηγορεί ότι τον συκοφαντώ με ψευδείς ισχυρισμούς και με απειλεί ότι θα με οδηγήσει στο εδώλιο για να λογοδοτήσω ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για όσα ψευδή λέω, για τον πανίσχυρο άνδρα του πρωθυπουργικού γραφείου.

Δηλαδή μετά τον βίαιο και ξαφνικό εξοστρακισμό μου εντός τριάντα ημερών από δύο Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς προφανή και ουσιαστικό λόγο, ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης σαφέστατα τώρα με απειλεί και με δικαστική δίωξη και ποινή, επειδή ανέφερα μετά την απώλεια των εργασιών μου, όσα άκουσα από δύο ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης κατά τη βίαιη και άνευ αιτιολόγησης επαγγελματική αποβολή μου.

Αν κατάλαβα καλά, ως δημοσιογράφος με ιστορία μισού και πλέον αιώνα και ως ένα από τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), δεν είχα το δικαίωμα να αναφέρω τι άκουσα ως αιτία των απολύσεων και των παράνομων και αντισυμβατικών ενεργειών εναντίων μου.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Πράγματι, ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης σωστά αναφέρει στο εξώδικο του ότι ποτέ δεν έχουμε γνωριστεί, ποτέ δεν έχουμε συναντηθεί και ποτέ τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει συμβεί να έχουμε κάποιον, έστω και τυχαίο διάλογο. Ουδέποτε στο παρελθόν έχω αναφέρει το όνομα του. Ουδέποτε έχω ασχοληθεί μαζί του. Ακόμη και σε περιόδους που για τον Α ή Β λόγο το όνομα του βρέθηκε στη δημοσιότητα, σε ειδήσεις ή ρεπορτάζ εφημερίδων. Ποτέ δεν τον έθιξα στο παραμικρό. Ενώ έχω πάρει πλήθος συνεντεύξεων από πολλά μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Μαρίκα Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη ) ποτέ δεν έτυχε να ασχοληθώ με τις δραστηριότητες του. Ούτε μία φορά δεν έχω αναφερθεί στο πρόσωπο του από την ημέρα που ανέλαβε διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, μέχρι την ημέρα που μου ζητήθηκε να διακόψω βιαίως το συμβόλαιο μου με τα Παραπολιτικά FM.

Άκουσα για πρώτη φορά ξαφνικά και έντονα το όνομα του μέσα στο γραφείο της ιδιοκτησίας των Παραπολιτικών FM.Εκεί με παρακάλεσαν θερμά, για οποιοδήποτε λόγο, καλό ή κακό, να μην αναφέρω το όνομα του στις εκπομπές μου. Φυσικά αυτό μου προκάλεσε εντύπωση. Είναι από παράξενο έως και παράλογο να μην σου κάνουν «συστάσεις» για την αυστηρή κριτική που ασκείς στον ίδιο τον πρωθυπουργό και να σου «συστήνουν» να μην αναφέρεσαι σε κάποιον που δεν γνωρίζεις και δεν έχεις ασχοληθεί μαζί του. Εύλογα σου δημιουργείται η εντύπωση και η πεποίθηση ότι το πρόσωπο έχει μεγάλη δύναμη και εκ της θέσεως του επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία της επιχείρησης.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΛΩΡΟΣ,ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ,ΑΡΗΣ ΦΛΩΡΟΣ,ENERGA,HELLAS POWER

Για δεύτερη φορά άκουσα το όνομα του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη στο γραφείο του ιδιοκτήτη τουAction 24και μάλιστα μετά από εκτεταμένη συζήτηση για τις γνωστές θέσεις μου απέναντι στα ακραία μέτρα του lockdownκαι την πολυσυζητημένη διανομή των 20 εκατομμυρίων στα κανάλια. Εκεί έμαθα ότι ο ιδιοκτήτης του Action 24κ. Παναγιωτάκης έχει παλαιά και στενή φιλική σχέση με τον κ. Δημητριάδη. Μάλιστα ο κ. Παναγιωτάκης(γεγονός που μου προκάλεσε εντύπωση) μου ζήτησε φορτικά να του πω τη δημοσιογραφική πηγή που μου ανέφερε ότι«ο κ. Δημητριάδης είχε φιλική σχέση με τον επιχειρηματία κ. Λαυράνο». Ομολογώ ότι μέχρι σήμερα δεν έχω αντιληφθεί γιατί δέχθηκα τέτοια πίεση για μία απλή αναφορά μιας φιλικής σχέσης.

Επίσης ο κ. Παναγιωτάκης διακόπτοντας με ένα sms βιαίως το συμβόλαιο μου και προξενώντας μου σοβαρότατες επαγγελματικές και οικονομικές βλάβες, μου έστειλε ως αιτία της απομάκρυνσης μου, δύο αναπαραγωγές σχολίων μου σε άλλα site,τα οποία εστίαζαν στον τίτλο τους τον κ. Δημητριάδη. Τα έδωσα στη δημοσιότητα και ασφαλώς δεν είναι fakenews. Και στις δύο περιπτώσεις του πρωτοφανούς και φασιστικού επαγγελματικού εξοστρακισμού μου, ανέφερακατ΄ επανάληψη σε πλήθος εύλογων ερωτημάτων συναδέλφων, ότι όπως άκουγα εντός των καναλιών, αυτοί (οι εξοστρακισμοί)«συνέβησαν με οδηγίες του κ. Δημητριάδη».

Πάντα ανέφερα ότι προφανώς αυτό συνέβη εξαιτίας της κριτικής μου στον πρωθυπουργό και τις πολιτικές επιλογές του. Όπως δεν έθιξα τον κ. Δημητριάδη επί σειρά ετών έτσι και τώρα δεν θα ανέφερα το όνομα του, εάν δεν μου το έλεγαν αυτοί που «υποχρεώθηκαν» να με απομακρύνουν από τα κανάλια τους. Άλλωστε με «προειδοποιούσαν» πολύ καιρό πριν με απομακρύνουν.

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ

Εγώ επί μισό αιώνα και πλέον δεν κάνω ποτέ fakenews ούτε αναλαμβάνω «εργολαβίες». Για μένα η είδηση είναι ιερή και το σχόλιο ελεύθερο. Βασικά, όσα είπα για τους εξοστρακισμούς, γεγονός που έγινε απολύτως κατανοητό από όλους τους συναδέλφους μου, αφορούσαν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και όχι αυτόν που διαβίβαζε τη δυσφορία του, την οργή του και τις εντολές του. Σ’ αυτό το έργο, μεταπολιτευτικά, έχουμε γίνει πολλές φορές θεατές. Δεν είμαι άνους για να μην καταλαβαίνω ποιος με διώκει και ποιος θέλει να φιμωθώ και μη λέω αυτά που λέω για την οικονομία ή τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Άλλος είναι ο εντολέας και άλλος είναι ο διαβιβαστής.

Από ότι κατάλαβα, η σημερινή ποιότητα Δημοκρατίας επιβάλλει πρώτα τον πολιτικό και επαγγελματικό διωγμό των δημοσιογράφων με αντίθετη άποψη και μετά τη δικαστική δίωξη τους. Ενημέρωσα τους Εισαγγελείς καιόλες τις αρμόδιες Διεθνείς Ενώσεις των Δημοσιογράφων σημειώνοντας ότι «κατά τη βίαιη απομάκρυνση μου» από τα κανάλια, άκουγα, το όνομα του κ. Δημητριάδη και έτσι μου δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι αυτός μεταβίβαζε τις εντολές του πρωθυπουργού.

Προσέφυγα σε όλους τους Εισαγγελείς και τις Ενώσεις Δημοσιογράφων ανησυχώντας για την ασφάλεια της οικογένειας μου γιατί δεν μου έχει τύχει ποτέ στην καριέρα μου να απομακρυνθώ ταυτόχρονα από δύο κανάλια στα οποία τόσο η ραδιοφωνική εκπομπή μου όσο και η τηλεοπτική, είχαν την υψηλότερη ακροαματικότητα και τηλεθέαση στα συγκεκριμένα Μέσα. Η σύννομη και δικαιολογημένη προσφυγή μου στους αρμόδιους Εισαγγελείς έχει να κάνει με το γεγονός, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ τη θεώρησαν πρωτοφανή πολιτική δίωξη. Άλλωστε όλες αυτές οι ενέργειες εναντίον μου, που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό, γίνονται από θέση ισχύος. Είναι αντιληπτό από όλους τους Έλληνες,ότι ένας πρωθυπουργός διώκει ένα δημοσιογράφο. Όλοι οι ακροατές μου ξέρουν και έχουν καταλάβει ότι ο Μητσοτάκης ήθελε να φιμωθεί ο Τράγκας. Πράγμα που έκανε με αλλεπάλληλες παραστάσεις, sms και διαμαρτυρίες προς τον REALFM όταν ήμουν εκεί και αυτός στη Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Όταν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μου ζήτησε να προστατέψω τη σύζυγο του από «αήθεις» δημοσιογραφικές επιθέσεις είχε προσθέσει ότι, επί πρωθυπουργίας του «θα κάνει τη διαφορά». Το βλέπουμε…

Υστερόγραφο: Πρέπει να σημειώσω ότι πριν μου επιδοθεί η εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Δημητριάδη, την είχαν παραλάβει από το πρωθυπουργικό γραφείο και την είχαν αναρτήσει κάποια site.

Το εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη στον Γιώργο Τράγκα

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο του Γ. Τράγκα ο οποίος απευθύνεται προς το πρόσωπό του με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και κατηγορίες για παράνομες δραστηριότητες.

«Οι ψευδείς και συκοφαντικοί σας ισχυρισμοί για το πρόσωπό μου, εκφεύγουν κατά πολύ της όποιας σκληρής δημοσιογραφικής κριτικής, την οποία και προσωπικά και ως εκ της θέσεως μου αποδέχομαι, αλλά πλέον προσβάλλουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, γεγονός το οποίο δεν μπορώ να ανεχθώ» τονίζεται σε Εξώδικη Διαμαρτυρία που έχει σταλεί στον δημοσιογράφο κάνοντας λόγο για προσπάθεια ηθικής σπίλωσής τους προσπάθεια που συνδέεται με τον πολιτικό του ρόλο.

Ο κ. Δημητριάδης ζητά από τον Γ. Τράγκα να ανακαλέσει και να ανασκευάσει προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα προσφύγει στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Πηγή: newsbreak.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.