ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ Η ΓΣΕΕ! «Ναι» στην αύξηση του κατώτατου στα €751 λέει η ΕΣΕΕ «ΑΠΟΥΣΑ» η ΓΣΕΕ

Δηλαδή η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που έφεραν την Μέρκελ, σε ποιά πλευρά διαδηλώνουν; Μα δίπλα στο κράτος φυσικά!

ΣΧΕΤΙΚΟ: Αποχώρησε από τον διάλογο για την αύξηση κατώτατου μισθού γιατί….

Με ορίζοντα τα 751 € σε βάθος τετραετίας

Την αναγκαιότητα σταδιακής και λελογισμένης αύξησης του κατώτατου μισθού, με ορίζοντα τα 751 ευρώ σε βάθος τετραετίας (2018-2022), ανέδειξε η ΕΣΕΕ στη συνάντηση των εκπροσώπων της επιτροπής διαβούλευσης για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Περιγράφοντας το «πορτογαλικό» μοντέλο ως ενδεδειγμένο παράδειγμα, τόνισαν επίσης τη σημασία κατάργησης του υποκατώτατου μισθού για τους νέους εργαζομένους.

Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο κατώτατος μισθός αφορά μόνο το 8% των μισθωτών, κάτι που πρέπει να συνεκτιμηθεί όταν αυτός συνδέεται με την παραγωγικότητα της εργασίας. Αναφορικά με τη σχέση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, εμφανίστηκε θετικός σε μια μεταβολή υπέρ του καθαρού μισθού, εκτιμώντας ότι η κατανάλωση θα παραμείνει αναιμική όσο τα εισοδήματα είναι χαμηλά και η ζήτηση περιορισμένη.

«Εμείς δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ μέχρι σήμερα φοβικά το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος υπολείπεται κατά 28% για να φτάσει στο προ κρίσης επίπεδο των 751 ευρώ» σημείωσε ο κ. Κορκίδης. Υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει σαφές πως η Ελλάδα, χώρα-μέλος της Ε.Ε., δεν μπορεί να ανταγωνιστεί χώρες φθηνού εργατικού κόστους όχι μόνο γιατί σε αυτές δεν τηρείται η εργατική νομοθεσία, αλλά και εξαιτίας του υφιστάμενου πραγματικού κόστους ζωής.

«Επιπλέον, χρειάζεται ένα μήνυμα πως ξεκινά επιτέλους η σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας στη χώρα, σε μισθολογικούς όρους, ώστε να επιβραδυνθεί και να αντιστραφεί η εκροή ανθρώπινου κεφαλαίου (“brain drain”)» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, του ΣΒΒΕ και του υπουργείου Εργασίας.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.