Πρωόθουσαν «βολικούς» υποψηφίους βουλευτες-Νέο σκάνδαλο Προ των Πυλών της Υπόθεσης Novartis

Ντόμινο συλλήψεων και ερευνών ακολουθούν την Υπόθεση Novartis.
Διεθνές κύκλωμα εκβιασμών, με στόχο τον έλεγχο και την συγκάλυψη των σκανδάλων των φαρμάκων, βάζει τριγμούς στα θεμέλια της Βουλής.Νέο σκάνδαλο Προ των Πυλών της Υπόθεσης Novartis

Το κύκλωμα προέβαινε σε ενέργειες και δράσεις με στόχο ελεγχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μέσω εξαγοράς συνειδήσεων κομβικών προσώπων, ώστε να προωθούνται «βολικά» άτομα σε κυβερνητικές-Βουλευτικές-Υπουργικές θέσεις.
Στημένες συναντήσεις και συνευρέσεις βιντεοσκοπούνταν για να χρησιμοποιηθούν ως μέσο ελέγχου και επηρεασμού. Με τον τρόπο αυτό εγκλώβιζαν πολιτικούς, επιχειρηματίες, αστυνομικούς και στελέχη κρίσιμων τμημάτων διαφόρων Υπηρεσιών και Υπουργείων.

Στο κύκλωμα, που λειτουργεί ως παρακράτος, εμπλέκονταν και πρώην κυβερνητικά στελέχη, που αρκετοί από αυτούς κατέλαβαν σημαντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Βιντεοσκοπούσαν προσωπικές στιγμές Βουλευτών, Υπουργών, Επιχειρηματιών, Γιατρών και στελεχών Νοσοκομείων, με την βοήθεια ακόμα και προσώπων του Στρατού και της Αστυνομίας, χρησιμοποιώντας κρατικά μέσα.
Κατόπιν μαρτύρων αλλά και στοιχείων που βρέθηκαν σε ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, στα χέρια των Ξένων Υπηρεσιών (και αυτήν την φορά και των Ρωσικών Υπηρεσιών) βρίσκονται λίστες με ονόματα αθώων πολιτών που έπεσαν στις παγίδες τους από το 2008 έως το 2015, καθώς και ονόματα Ελλήνων αξιωματούχων και συνεργατών τους από διάφορες υπηρεσίες.
Άτομα που δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κοινωνίας εμποδίστηκαν και εμποδίζονται να επιτύχουν στις προσδοκίες και τους επιχειρηματικούς τους στόχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πρόσωπα που προτίθενται να παρουσιάσουν στοιχεία αλλά και μαρτυρίες σχετικά με τις έρευνες αυτές, εφόσον οι Υπηρεσίες που ασχολούνται με την υπόθεση εγγυηθούν την ασφάλειά τους, την δική τους και των οικείων τους, μέσω ενός Προγράμματος τύπου «Προστασίας Μαρτύρων».
Η εξέλιξη των ερευνών είναι βέβαιο ότι θα καθοριστεί από την «διάθεση» των Υπηρεσιών (που έχουν επιφορτιστεί με τις έρευνες αυτές) να προχωρήσουν ως το τέλος με αποφασιστικότητα και χωρίς δισταγμό.
Είναι σημαντικό η υπόθεση να διερευνηθεί εις βάθους και οι έρευνες να ολοκληρωθούν χωρίς να αφήσουν κενά ή/και αμφιβολίες. Σε αντίθετη περίπτωση αυτό θα αφήσει ένα επιπλέον στίγμα για το πολιτικό σκηνικό και θα επαυξήσει την άσχημη εικόνα που έχουν ήδη σχηματίσει οι πολίτες της Χώρας για τους Πολιτικούς αλλά και τους Δημόσιους Λειτουργούς.
Προσεχώς θα υπάρχουν και νεότερα.
Ξάνθος Σώχορος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.