ΚΟΝΤΡΑ Βενιζέλου-Φώφης «Οχι στην συνταγματική αναθεώρηση» γιατί… «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας κλείσει φυλακή»

netakias.com

«Ο σύριζα θέλει να μας βάλει φυλακή» έλεγε στην Ελλη Στάη την περίοδο των ευρωκλογών/περιφερειακών του 2014 (βίντεο) αλλά και λίγους μήνες πριν γίνουν οι εκλογές του 2015, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε για πρώτη φορά κυβέρνηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που τότε ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργός Εξωτερικών, είχε δηλώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν υπάρχει καν σαν σκέψη η περίπτωση συνεργασίας μαζί του, καθώς «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακυρώσει τα πάντα και να μας βάλει φυλακή».

Σήμερα έδωσε συνέχεια στην διαφωνία του με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο ζήτημα της αναγκαιότητας Συνταγματικής Αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, έδωσε προ ολίγου μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οπως θα διαβάσετε και παρακάτω, είναι παραπάνω από οφθαλμοφανές, ότι η αλλαγή που πονάει περισσότερο την Βενιζέλο είναι το κατάπτυστο άρθρο περί ευθύνης υπουργών. Βλέπετε, όσο η δικαιοσύνη σκάβει στα συρτάρια τόσο περισσότερα σκάνδαλα βγαίνουν στο φως. Σκάνδαλα που δεν συμφέρει να ερευνηθούν

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε απολύτως λανθασμένη την επιλογή της κ. Γεννηματά να ζητήσει Συνταγματική αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή τονίζοντας, πως αυτή η επιδίωξη αντικρούει την στρατηγική επιδίωξη της αντιπολίτευσης να προστατεύσει το Σύνταγμα απέναντι σε μία κυβέρνηση, που, όπως είπε, εκβιάζει τους θεσμούς και επιβουλεύεται την εσωτερική και εξωτερική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Το ίδιο, περί φυλακής, είχε δηλώσει και στη Βουλή και σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις και σε πολιτικές εκδηλώσεις, μιλώντας σε εργαζόμενους του Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα όλη την περίοδο μέχρι σήμερα. Κάθε φορά επαναλάμβανε τα ίδια: «Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ακυρώσουν όλες τις αποφάσεις και τις πράξεις μας και να μας πάνε φυλακή»

2 thoughts

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.