Σχέδιο Σόιμπλε να ρίξει την κυβέρνηση διότι ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπός τους (ΒΙΝΤΕΟ)

«Υπάρχει σχέδιο του Σόιμπλε να ρίξει την κυβέρνηση διότι ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπός τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα περί συζήτησης για την εθνική στρατηγική της χώρας, το οποίο άνοιξε με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη, ο κ. Κούλογλου συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο εκ μέρους της Ελλάδας, όμως η οικειοθελής έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης από το ευρώ θα ισοδυναμούσε, όπως είπε, με αυτοκτονία.

«Η ευρωζώνη πάει προς διάλυση. Η άρνηση Γερμανίας και χωρών του βορρά για την εξεύρεση ενός μηχανισμού εξισορρόπησης οδηγεί σε διαλυτικές καταστάσεις. Αργά ή γρήγορα θα τεθεί ζήτημα. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε με ένα εναλλακτικό σχέδιο για το τι κάνουμε. Η συζήτηση πρέπει να ανοίξει και στην Ελλάδα αλλά όχι σε επίπεδο πολιτικό, καλύτερα θα ήταν να ανοίξει σε επίπεδο θεωρητικό π.χ. μεταξύ οικονομολόγων. Το να ξεκινούσαμε όμως μόνοι μας ένα σχέδιο αποχώρησης θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία. Αυτό πρέπει να γίνει συντεταγμένα. Αν υπάρξει διάλυση της ευρωζώνης θα πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μια μεγάλη χώρα όπως η Ιταλία», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.