Απολύουν εργαζόμενους: «Ναυάγησε» η διάσωση των Ναυπηγεία που υποσχέθηκε προεκλογικά ο Αδωνις Γεωργιάδης

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας απολύουν

ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
εργαζόμενους

Το σχέδιο «εξυγίανσης» τα δικαιώματα των εργαζομένων, το ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, δεν μπαίνει χρονοδιάγραμμα κάλυψης των δεδουλευμένων, δημιουργείται ειδική οικονομική ζώνη με εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ και εργασιακά δικαιώματα». Δυο χρόνια από τότε, διαπιστώνετε σήμερα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο στα ναυπηγία της Ελευσίνας. Οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να μπει τέρμα στην πολιτική του κέρδους.

Ο επενδυτής που αγόρασε το ναυπηγείο με ψίχουλα και την ίδια στιγμή όσοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν βρίσκονται στον «αέρα», χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Πολύ περισσότερο σήμερα, που κυβέρνηση και επενδυτής «παίζουν καθυστερήσεις», εκβιάζουν τους εργαζόμενους, και τους απολύουν με επιλογή και τους βαφτίζουν ως οικειοθελή αποχώρηση, χωρίς να διασφαλίζεται και να έχουν την επαναπρόσληψή τους, με νέα ΣΣΕ με μικρότερο μισθό. Σιωπηλά ο υπεύθυνος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας τα μετατρέπει σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, με εργαζόμενους δύο ταχυτήτων. Από τη μια ολόκληρα τμήματα δουλεύουν με εργολαβικούς εργαζόμενους που αμείβονται με τη ΣΣΕ που έχουν υπογράψει.

Και από την άλλη οι «μόνιμοι» εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ, δεν τους καταβάλλονται Δώρα και επιδόματα. Η εταιρεία ΟΝΕΧ ξέχασε τα δεδουλευμένα προηγούμενων ετών που τους οφείλονται, αυτά θα δοθούν αφού ολοκληρωθούν οι μεταβιβάσεις προς τον νέο επενδυτή, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη χρονική δέσμευση, δηλαδή μπορεί να περάσουν χρόνια, με τον πληθωρισμό να «τρέχει» και να «κουρεύει» τα δουλευμένα των εργαζομένων.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.