ΜΑΚΕΛΕΙΟ Αζέρων στην Αρμενία: Δεκάδες απώλειες σε ζωές και άρματα (Βίντεο)

ΜΙ 8 AZERBAIJAN SHOT DOWN
ΜΙ 8 AZERBAIJAN SHOT DOWN

Με βαριές απώλειες βρέθηκε σήμερα ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν, παρά την αμέριστη βοήθεια από την Τουρκιά και σε υλικό, όπως drone, αλλά και σε εμπειροπόλεμους μισθοφόρους Τουρκμένους και Τζιχαντιστες που έστειλε η Τουρκία από το μέτωπο της Συρίας.

Όπως φαίνεται η άμυνα των Αρμενίων ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την επίθεση και έτσι οι Αζέροι έχασαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Αντίθετα βρέθηκαν αυτοί αιφνιδιασμένοι, όταν οπως βλέπουμε σε βίντεο μια ίλη αρμάτων έπεσε σε ναρκοπέδιο με βαριές απώλειες, ενώ χάθηκαν και 3 ελικόπτερα των επιτιθέμενων από αντιεροπορικα OSA-AK

Βέβαια και οι Αζέροι προκάλεσαν απώλειες στους Αρμένιους, στέλνοντας drones Τουρκικής κατασκευής μετά την κατάρριψη των ελικοπτέρων τους, σε αποστολή καταστολής αεράμυνας (SEAD) καταστρέφοντας 3 αντιαεροπορικά συστήματα OSA-AK.

Αν και οι Αρμένικες πηγές είναι υπερβολικές ως προς τις απώλειες που προκάλεσαν στους Αζέρους, καθώς μιλάνε για 80 νεκρούς στρατιώτες του Αζερμπαίτζάν, 30 άρματα και TOMΠ , 20 drone και 5 ελικόπτερα, ενώ στην πραγματικότητα υπολογίζονται σε 40 στρατιώτες, 10 άρματα και άγνωστο αριθμό drone και 3 ελικόπτερα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.