ΝΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ (IX)..Χωρίς τμήμα χημειοθεραπείας λειτουργεί το νοσοκομείο Σερρών

bardem_bw
Μεγάλη έλλειψη μονάδων για την αντιμετώπιση περιστατικών βαρέως πασχόντων και καρκινοπαθών, παρατηρείται στο νοσοκομείο Σερρών. Δεν υπάρχουν καθόλου τμήματα που βοηθούν και ανακουφίζουν ανθρώπους με μεγάλη ανάγκη για φροντίδα, όπως τμήματα χημειοθεραπείας, αιματολογικών και ουρολογικών περιστατικών.
Τα παραπάνω καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών, τονίζοντας ότι η κατάσταση επιδεινώνεται με την αλλαγή του οργανογράμματος του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, πραγματοποιούνται συγχωνεύσεις των διπλών κλινικών και τμημάτων (παθολογικές, χειρουργικές, μαιευτικές – γυναικολογικές, αξονικός τομογράφος και ακτινολογικό) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή λειτουργία τους αλλά και την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών.
Προβλέπονται επίσης τμήματα – φαντάσματα (γαστρεντερολογικό, δερματολογικό), για τα  οποία δεν υπάρχει το αντίστοιχο προσωπικό. Όλα αυτά σε ένα νοσοκομείο που δέχεται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό ασθενών, όπως προκύπτει από το δελτίο κίνησης.
Συγκεκριμένα, το 2013, πραγματοποιήθηκαν 4.500 εισαγωγές ασθενών στις παθολογικές κλινικές, 3.000 στις χειρουργικές και 1.800 στις μαιευτικές – γυναικολογικές. Πρόκειται για ασθενείς με βαριές παθήσεις, η νοσηλεία των οποίων απαιτεί καθημερινή και εντατική παρακολούθηση, που σύμφωνα με τους γιατρούς, καθίσταται άκρως προβληματική με τις συγχωνεύσεις, καθώς δημιουργούνται κλινικές – μαμούθ.
Καρκινοπαθείς
Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία του δελτίου κίνησης, το 2013, πραγματοποιήθηκαν 2.264 ημερήσιες νοσηλείες ασθενών με νεοπλασματικές νόσους, με ποσοστό κάλυψης του τμήματος 123%, γεγονός που  αναδεικνύει την αναγκαιότητα ύπαρξης του Τμήματος Χημειοθεραπείας για τον νομό.
Σε αντίθετη περίπτωση οι ασθενείς αυτοί θα υποχρεούνται , παρά την βαρύτητα της ασθένειας τους, να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη.ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

.

 

9 thoughts

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.