Που είναι ο Καραμανλής;

Στην Γερμανική Handelsblatt έχει άρθρο

Kostas Karamanlis:

Griechenlands Pleitepremier taucht ab

Wo ist Kostas Karamannlis? (Πού είναι ο Κώστας Καραμανλής;)

Γιατί οι Ξένοι «ψάχνουν» τον Καραμανλή ΜΕΤΑ την υπογραφή με το ΔΝΤ;

Να ξεκαθαρίσω, δεν είμαι καραμανλικός, αλλά το γιατί κρύβεται, ίσως να μην είναι αυτό που μας δείχνουν.

Το δείγμα γραφής των ΜΜΕ τα τελευταία 10 χρόνια, μας βάζει σε υποψίες στο που θα πρέπει πραγματικά να κοιτάξουμε.

Ισως να ο Καραμανλής να έκανε το σάλτο του και τώρα το απολαμβάνει. Οπως τόσοι όλα αυτά τα χρόνια… Το βατοπέδι να το φορτωθεί! Αλλά μέχρι τα 300 δις χρέος και 1000 spread είναι μακρύς ο δρόμος. Να του φορτώσουμε την καμπούρα του Γιωργάκη; Δεν μου κολλαει.

Αλλά γιατί να κρύβεται; Τι έχει να χάσει; Εχει την ευφράδεια και την ρητορία να μας κάνει το Ασπρο – Μαύρο (π.χ.πυρκαγιες). Τι τον εμποδίζει τώρα;

Δεν είναι συμωσιολογία. Το ΔΝΤ για παράδειγμα πήρε 10% (ήτοι 300εκ.) προμήθεια, χώρια τους τόκους. Ισώς μάθουμε σε 50 χρόνια.

Τι από τα κάτωθι τους πείραξε;

Βασικός μέτοχος.

Αναφορά Νταβατζήδων.

ΟΧΙ στο Ανάν.

ΟΧΙ μοίρασμα Αιγαίου.

ΟΧΙ στο Μακεδονικό.

Βέτο στα Σκόπια.

Άνοιγμα στους Κινέζους.

Επαφή στην Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

Ενεργειακή ανεξαρτησία.

Αγωγός.

Οι δικοί σου ήθελαν να τα κλείσει όλα ο Καραμανλής και να μείνει στην Ιστορία ως “ο άνθρωπος που πούλησε την Ελλάδα”.

Να’ ρθει μετά ο εκλεκτός τους ο Γιώργος να τα υλοποιήσει, με το πολιτικό άλλοθι : “αυτά παρέλαβα, ο άλλος τα υπέγραψε”.

Δεν σας έκανε το χατίρι, ήταν πιο ευφυής και είχε διδαχτεί από τη Ζυρίχη.

Πήρε τα μηνύματα.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Υποκλοπές.

Φωτιές.

Δεκεμβριανά 2008.

Το επόμενο θα άγγιζε την οικογένειά του.

Βιβλιογραφία

http://www.handelsblatt.com/

12 thoughts

  1. Πολύ γενναίο άρθρο. Κόντρα στο ρεύμα. Εχω την εντύπωση ότι όπως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος, έτσι και αυτός που μιλάει τελευταίος μπορεί και να μιλάει καλύτερα.Δεν έχω αμφιβολία ότι κάποια στιγμή θα μιλήσει. Ο Καραμανλής ανήκει στην σπουδαία εκείνη κατηγορία που αποκαλούμε θεσμικούς πολιτικούς, δηλαδή πολιτικούς που παίζουν τίμια το πολιτικό παιχνίδι,θεσμικά, δημοκρατικά και με σεβασμό στους κανόνες αυτού του δύσκολου παιχνιδιού.
    Αν έκανε λάθη; και ποιός δεν κάνει;Το σίγουρο όμως είναι ότι στην παραγωγή αυτών των λαθών, συνάντησε μπρος του μύρια εμπόδια που πολύ υπαινικτικά αλλά αδρά αναφέρετε στο τελευταίο μέρος της ανάρτησης.
    Με όρους ειδησεογραφίας ο Καραμανλής είναι ένας αποτυχημένος,με όρους Ιστορίας είναι ένα υπόδειγμα πολιτικού που νιάζεται γιά την πατρίδα του και το καλό της. Δεν είναι τυχαία τα εύσημα του Μίκη Θεοδωράκη. Το κακό είναι όμως ότι αυτής της κλάσης και κυρίως αυτής της ποιότητας -της ηθικής ποιότητας- οι πολιτικοί, ακυρώνονται από την συντονισμένη οργή των δυνάμεων.
    Εκανα το λάθος να μην τον έχω ψηφίσει ως τώρα παρά μόνο στις ευρωεκλογές του 2009. Τα αντιδεξιά μου-το παραδέχομαι ,ξεπερασμένα πιά-αντανακλαστικά δεν μ’άφηναν να τον ψηφίζω στις κεντρικές. Έχω όμως το άλλοθι ότι δεν ψήφισα ποτέ τον ανοιακό γόνο που τώρα μας κυβερνά,γιατί διέβλεπα σ’αυτόν(κάτι πολύ εύκολο για την περίπτωση του) το πρόβλημα που η παρουσία του θα δημιουργούσε. Νομίζω ότι τέτοιες αναρτήσεις σαν τη δικιά σας είναι απαραίτητες, γιατί δίνουν την ευκαιρία σε τρίτους να δούν τα πράγματα και υπό άλλη γωνία που αυτή τη στιγμή σαν θεώρηση και αποψη είναι στη γωνία .

    Μου αρέσει!

  2. «με όρους Ιστορίας είναι ένα υπόδειγμα πολιτικού που νιάζεται γιά την πατρίδα του και το καλό της. «…χαχαχα…έλεος πια. Έχει ευθύνη στο απόλυτο για την κατάντια, πέρα από την δική μας ευθύνη που ψηφίζαμε έναν δημαγωγό, παρά το γεγονός ότι η Ιστορία έχει προειδοποιήσει για την προτίμηση στους δημαγωγούς. Οι μόνοι που μπορεί να τον υπερασπίζονται είναι ενδεχομένως όσοι παρανόμως και πέρα από κάθε έννοια οικονομικής διαχείρισης καρπώθηκαν θέσεις ή χρήματα.

    Μου αρέσει!

  3. Φίλε μου ανήκω σ’αυτούς που από ιδεολογική συγκρότηση, από κληρονομική προδιάθεση αλλά και ίσως από ενδιάθετη καχυποψία δεν θα ψήφιζαν ποτέ Καραμανλή ή -ακόμη περισσότερο-το κόμμα του. Τώρα όμως που όλα μπροστά μας καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος οφείλουμε να αναθεωρήσουμε και τους δικούς μας κομματικούς δογματισμούς και περιχαρακώσεις. Τώρα γιά παράδειγμα βλέπω ότι αυτό που χρόνια ως τώρα έβλεπα σαν σοσιαλιστική παράταξη δεν έχει κανένα ενδοιασμό να φλομώσει τοκόσμο με ψέμματα και σοσιαλιστικές υποσχέσεις και μετά νάρθει και να εφαρμόσει την πιό σκληρή και την πιό ανελέητη πολιτική οικονομικού φιλελευθερισμού(ναι, ναι το ξέρω η φτηνή, εύκολη, εύκαιρη και παντα βολική απάντηση της κρίσης!). Τώρα βλέπω ότι αυτοί που φάνταζαν στο αφελές μυαλό μου σαν υποδείγματα ήθους και πολιτικής αρετής έτρεφαν στο πιό στενό τους περιβάλον τις ειδεχθέστερες μορφές πολιτικής διαφθοράς στην νεώτερη Ελλάδα(ο Σημίτης και οι ΄τεσσερις από τους έξι στενούς του αυλικούς,δηλ. Τσουκάτος, Μαντέλης , Πανταγιάς και Νεονάκης). Τώρα βλέπω ότι η νικημένη αριστερά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ υπό τον Τσοχατζόπουλο είναι στη πραγματικότητα οι οδηγητές και οι μπροστάρηδες σε απίθανης ρυπαρότητας ενέργειες γιά το πολιτικό σύστημα.Και δεν είμαστε παρά ακόμα στην αρχή. \Ξέρω ότι η ιστορία δεν βιάζεται να γνωματεύει γιά τα πρόσωπα που συνέβαλαν στη δημιουργία της. Αφήνει να περάσει καιρός και να κάτσει ο κουρνιαχτός. Αρα κάθε εύκολη κρίση γιά τον Καραμανλή είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη. Απλά συνειδητοποίησα το ποιόν του μόνο μετεκλογικά και κυρίως αυτή τη περίοδο που η κρίση σοβεί στη πατρίδα μας. Και αναδρομικά θυμήθηκα ότι προεκλογικά ο Καραμανλής είχε δώσει το στίγμα της σοβαρότητας της κατάστασης-γιά την οποία φυσικά έχει και αυτός το μερίδιο του,αυτό δεν το συζητάμε-με το να μην ΄προβεί σε καμιά απολύτως προεκλογική υπόσχεση και παροχή. Αυτό ήταν κάτι πρωτοφανές στη πολιτική ζωή της Ελλάδας και εκ των πραγμάτων πολύ γενναίο αλλά φυσικά και εξαιρετικά ριψοκίνδυνο και αυτοκτονικό γιά την πολιτική του επιβίωση.¨Ο,τι και νάταν όμως σε κάθε περίπτωση έδειχνε σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στο πρόστυχο και φτηνό πολιτικά,γιά να μη πώ και ανήθικο αφού ήταν ενσυνείδητο ψέμμα,ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! του ανεκδιήγητου Γιώργου Παπανδρέου. Οι πολιτικές κρίσεις λοιπόν χρειάζονται νηφαλιότητα και απόσταση ψυχική από τα γεγονότα. Και το βλέπω πως όσο πιό πολύ περνάει ο καιρός τόσο πιό καθαρή διαγράφεται η μορφή του Καραμανλή-τουλάχιστον σε σύγκριση με εκείνη του Παπανδρέου. Αυτό σε κάμμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι απεκδύεται των όποιων ευθυνών του ο Καραμανλής(που κατά την άποψή μου βρίσκονται στην ατολμία του να επιχειρήσει πιό νωρίς να τιθασσεύσει τη κατάσταση. Η διακιολογία ότι δεν ειχε τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών δεν ευσταθεί γιάτί θα μπορούσε να ζητήσει συμμαχίες και να οργανώσει κλίμα ευνοϊκό γιά κάτι τέτοιο.

    Μου αρέσει!

  4. Εκανε λαθη, Ναι, ουδεις αναμαρτητος, ο ιδιος θα πρεπει να τα ξερη και ακομη ισως οταν θα τα εκανε να ητανε εις γνωσιν του οτι πιθανον οι καταστασεις να να αλλαξουν και να τον εκθεσουν, μυρια πραγματα συμ-βαινουν στην πολιτικη που οσο και διορατικος πολιτικος να εισαι καπου θα εκτεθεις. Για μενα εκεινο που μετραει υπερανω ολων ειναι οτι ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΤΙΜΙΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ παρολες τις τρικλοποδιες ακομα και απο …..συνεργατες του!!!!!
    Τον θελω πισω γιατι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.