Advertisements
Σχολιάστε

Οι «Μένουμε Τουρκία» του 1821 που δεν ήθελαν την σύγκρουση. Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται;


image

Δεν ηταν ολοι οι Ελληνες δυσαρεστημένοι με την σκλαβιά, υπήρχαν οπως και σημερα κάποιοι που είχαν κερδίσει απο τις καλές σχέσεις τους με την Πύλη και το κυριότερο δεν ηταν και πολυ πρόθυμοι να συμβάλουν οικονομικά στον Αγωνα. Continue Reading »

Σχολιάστε

Τρέμει ο Σημίτης την Εξεταστική για Παπαντωνίου-Διχασμένη η ΝΔ


[ σ.σ.netakias – Πληροφορίες μου, θέλουν ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθούν να αποφύγουν την εξεταστική για να μην αναγκαστούν να χαλάσουν τις καλές σχέσεις τους με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Οποιοι βλέπουν ποιοι αλληλο-κολακεύονται από τα δυο κόμματα κατάλαβαν ]

Η σύμβαση των Leopard, οι διεθνείς επαφές του πρώην πρωθυπουργού και οι απουσίες Γιώργου από το ΚΥΣΕΑ

kostas-simitis-akis-tsoxatzopoulos-george-papandreou-leopard-skandalo-pasok-nd (2)Από τον Aλέξανδρο Τάρκα

B αθύ διπλωματικό παρασκήνιο, με πρωτεύουσα εμπλοκή του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη και δευτερεύουσα του τότε υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, συνόδευσε τη σύμβαση προμήθειας των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard-2 HEL, που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2003.
Το συμβόλαιο, το οποίο ήταν από τα μεγαλύτερα του εξοπλιστικού προγράμματος 1997-2004, ξεπέρασε τα 1,7 δισ. ευρώ και προκαλεί τώρα τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με κύριο στόχο την αποκάλυψη πράξεων, παραλείψεων και τυχόν έκνομων ενεργειών του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.

Οι επαφές των κυρίων Σημίτη και Παπανδρέου, αν και δεν ήταν ασυνήθιστες ή αθέμιτες στο πλαίσιο της εξασφάλισης διπλωματικών ανταλλαγμάτων από μια κυβέρνηση που προσέφερε συμβόλαια πολλών δισ. στις αμυντικές βιομηχανίες μεγάλων χωρών, τους καθιστούν, εκ των πραγμάτων, ουσιώδεις μάρτυρες της υπόθεσης.

Τα στοιχεία, που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» και τα οποία θα πρέπει οι ίδιοι να φωτίσουν περισσότερο, είναι ακόμα άγνωστο αν θα επιβαρύνουν ή θα ελαφρύνουν τη θέση του κ. Παπαντωνίου.
Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Σημίτης είχε αρνηθεί επίμονα (με εξαίρεση το Εφετείο) να καταθέσει ως μάρτυρας στις πολλές δίκες του άλλου υπουργού Εθνικής Αμυνας των κυβερνήσεών του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο χρηματισμός Τσοχατζόπουλου δεν μπορούσε να συσχετιστεί με τις νόμιμες αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) και με τις θεμελιωμένες εισηγήσεις των γενικών επιτελείων.

Ωστόσο, η ειδοποιός διαφορά στην υπόθεση των αρμάτων μάχης είναι ότι η διαδικασία ήταν εξαιρετικά μακρά (από το 1998 έως το 2003) και υπήρξαν επανειλημμένες επαφές με ξένες κυβερνήσεις, με τη συμμετοχή του ίδιου του τότε πρωθυπουργού. Πέραν δε των τεχνικών στοιχείων και των περίπου ισοδύναμων προτάσεων των τεσσάρων υποψήφιων αρμάτων μάχης (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ), είναι σαφές ότι υπήρξαν και πολιτικά ή άλλα κριτήρια για τη λήψη της τελικής απόφασης. Επίσης, σε αντίθεση με άλλα προγράμματα (π.χ. υποβρύχια), η προμήθεια των Leopard-2 ΗEL υλοποιήθηκε κανονικά σε γενικές γραμμές (με εξαίρεση την πρωτοφανή καθυστέρηση προμήθειας πυρομαχικών), οπότε είναι φυσικό τα ερωτήματα να αφορούν κυρίως την αρχική περίοδο των κυβερνητικών αποφάσεων για την υπογραφή της σύμβασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, είτε επειδή υποπτευόταν ύποπτες συναλλαγές από την εποχή Τσοχατζόπουλου είτε επειδή ήθελε να παρουσιάζει την πολιτική εικόνα τήρησης αποστάσεων από τα θέματα των εξοπλισμών, απουσίαζε από τις περισσότερες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσιζαν επί των αμυντικών προγραμμάτων.

kostas-simitis-akis-tsoxatzopoulos-george-papandreou-leopard-skandalo-pasok-nd (3)Το χρονικό και οι αποκαλύψεις

1 Στις αρχές της άνοιξης του 1998 κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Abrams M1-A2 (General Dynamics, ΗΠΑ), Leopard 2 (Krauss-Maffei, Γερμανία), Challenger-2E (Vickers, Βρετανία), Leclerc (Giat, Γαλλία) και άλλων τεσσάρων εταιριών από τη Ρωσία, την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ιταλία, οι οποίες θα αποσυρθούν σχετικά γρήγορα από τη διαδικασία. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα εντοπίζει, για πρώτη φορά, οιωνούς επικράτησης του Leopard, σε συνέχεια του αιφνιδιασμού της, λίγους μήνες νωρίτερα, από την απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη να επιλέξει τη γερμανική DASA και όχι την αμερικανική Boeing για τον εκσυγχρονισμό των (αμερικανικής κατασκευής) Φάντομ F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας.

2 Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1998 διεξάγονται επιδείξεις και εξαντλητικές δοκιμές των υποψήφιων αρμάτων στο πεδίο βολής Λιτοχώρου Πιερίας. Πολύ αργότερα, τo 2006, ο πρώην πολιτικός σύμβουλος της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας Μπράντι Κίσλινγκ (που είχε παραιτηθεί από την υπηρεσία του, το 2003, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή στο Ιράκ) θα δώσει την εικόνα, στο βιβλίο του «Μαθήματα Διπλωματίας», ότι στο Λιτόχωρο διεξαγόταν μάχη με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, όπως, π.χ., με ηλεκτρονικές παρεμβολές από μυστικές υπηρεσίες μιας χώρας κατά των αρμάτων άλλης χώρας, ενώ θα τονίσει και την ύπαρξη πολιτικών υπολογισμών υπέρ της επιλογής των Leopard. Ο κ. Κίσλινγκ (που ήταν γνωστός από την προηγούμενη θητεία του στην Αθήνα, το 1990-91, όταν είχε συντάξει την απαράδεκτη έκθεση περί δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα) δεν υπηρετούσε μεν στην Ελλάδα το 1998, αλλά είχε πρόσβαση στα σχετικά στοιχεία από το 2001, όταν επέστρεψε στην ελληνική πρωτεύουσα και ήταν συνεργάτης, διαδοχικά, των πρέσβεων Νικ Μπερνς και Τομ Μίλερ.

3 Στις αρχές Δεκεμβρίου 1999 (και αφού, στον έναν χρόνο που έχει μεσολαβήσει από τις δοκιμές, το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι σε επαφή με τις τέσσερις ξένες εταιρίες), ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ στέλνει επιστολή στον Ελληνα ομόλογό του Κωνσταντίνο Σημίτη. Ελάχιστες ημέρες πριν από την κρίσιμη για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία Σύνοδο της Ε.Ε. στο Ελσίνκι, ο κ. Μπλερ υπενθυμίζει στον κ. Σημίτη «τις επανειλημμένες συζητήσεις μας» για τα εξοπλιστικά προγράμματα και υπογραμμίζει την υποψηφιότητα του Challenger 2E μαζί με μια ενδιάμεση λύση προσωρινής χρήσης Challenger 1. Παραμένει άγνωστο πότε έγιναν και ποια μορφή είχαν οι «επανειλημμένες συζητήσεις» και τι απαντήσεις έδινε ο κ. Σημίτης για το ενδεχόμενο επικράτησης της ανταγωνιστικής πρότασης της Γερμανίας.

4 Τον Αύγουστο του 2000, ως αποτέλεσμα απόρρητων συνεννοήσεων του κ. Σημίτη με τον Γάλλο ομόλογό του Λ. Ζοσπέν, υπογράφεται σύμβαση προμήθειας πυραύλων Scalp, οι οποίοι έχουν μεγάλο βεληνεκές (560 χλμ.), προσφέροντας στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία μεγάλο πλεονέκτημα στο Αιγαίο. Είχε προηγηθεί, από τον Νοέμβριο του 1999, ισχυρό «lobbying» της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Ζοσπέν προς την ελληνική με προτάσεις, εκτός των Scalp, για μαχητικά Mirage 2000-5, υποβρύχια Scorpene και για τα άρματα Leclerc. Η εντύπωση που είχε δημιουργηθεί (βάσιμα ή μη) στη γαλλική πλευρά ήταν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, μετά το απροσδόκητο «δώρο» των Scalp (καθώς οι ΗΠΑ δεν επέτρεπαν την πώληση δικών τους πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς), δεν θα δεχόταν μεν τα υποβρύχια, αλλά θα συμφωνούσε στην αγορά Mirage (όπως και έγινε) και αρμάτων μάχης Leclerc. Αυτό δεν συνέβη, ενώ την ίδια περίοδο ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε επανειλημμένες επαφές με τον Γερμανό καγκελάριο Γκ. Σρέντερ.

5 Στα τέλη Ιανουαρίου του 2001, ο ανώτατος διοικητής δυνάμεων Ευρώπης του ΝΑΤΟ (SACEUR), Αμερικανός πτέραρχος Τζόζεφ Ράλστον, επισκέπτεται την Αθήνα και, μεταξύ άλλων, συναντάται και με τον κ. Παπανδρέου. Μετά την εξέταση θεμάτων της Συμμαχίας (Κόσοβο) και της ισορροπίας αεροπορικών δυνάμεων στο Αιγαίο, και αφού υπογραμμίσει ότι θέλει να μιλήσει ως Αμερικανός στρατιωτικός και όχι ως νατοϊκός αξιωματούχος, ο πτέραρχος Ράλστον προβάλλει εν εκτάσει τα τεχνολογικά και τα οικονομικά πλεονεκτήματα των Abrams M1-A2. Οπως και στην περίπτωση Σημίτη – Μπλερ, είναι άγνωστο τι απάντησε ή έπραξε ο κ. Παπανδρέου, αλλά είναι γνωστό ότι, την ίδια εποχή, ο υπουργός Εξωτερικών είχε αναμειχθεί στα εξοπλιστικά προγράμματα: Τον Φεβρουάριο του 2001 είχε στηρίξει την απόφαση του κ. Σημίτη, υπό το φως και της (τότε) εντυπωσιακής βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, να αναβληθεί επ’ αόριστον η οικονομική διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας των μαχητικών Eurofighter, για τα οποία υπήρχε καταρχάς απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

6 Τον Φεβρουάριο του 2002, οι κ. Σημίτης και Παπαντωνίου (που είχε αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εθνικής Αμυνας από τον Οκτώβριο του 2001) κρίνουν απαραίτητη την αναβολή λήψης αποφάσεων για τα άρματα μάχης και για τα υπόλοιπα λεγόμενα «ώριμα προς υπογραφή» εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς η οικονομία (εν όψει του τεράστιου κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων) δεν άντεχε την προϋπολογισμένη συνολική δαπάνη των 2,93 δισ. ευρώ. Αλλωστε, λίγους μήνες νωρίτερα είχε προηγηθεί το σχεδόν ισόποσο (2,8 δισ.) swap της κυβέρνησης Σημίτη με την Goldman Sachs για το ελληνικό χρέος.

1. Οι συζητήσεις των κυρίων Σημίτη και Παπανδρέου με ξένους επισήμους για τα εξοπλιστικά, αν και δεν ήταν ασυνήθιστες ή αθέμιτες, τους καθιστούν, εκ των πραγμάτων, ουσιώδεις μάρτυρες της υπόθεσης. 2, 3, 4. O παραιτηθείς πολιτικός σύμβουλος της aμερικανικής pρεσβείας της Αθήνας Μπράντι Κίσλινγκ έχει κάνει συγκεκριμένες αναφορές στον «πόλεμο» για τα Leopard, ενώ οι πρέσβεις της περιόδου 1997-2004, Νικ Μπερνς και Τομ Μίλερ, παρακολουθούσαν στενά τον ελληνικό διαγωνισμό αρμάτων μάχης

7 Toν Νοέμβριο του 2002, ο κ. Σημίτης έχει συνάντηση στο Βερολίνο με τον κ. Σρέντερ για την εξέταση κυρίως θεμάτων της επικείμενης προεδρίας της Ελλάδας στην Ε.Ε., αλλά και ζητημάτων διμερούς οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που είχαν άμεση γνώση των συζητήσεων, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι αδύνατη η δέσμευσή του για το Eurofighter (που θα απαιτούσε δαπάνη άνω των 3,5 δισ. ευρώ), αλλά σύντομα θα εξεταζόταν η δυνατότητα εκταμιεύσεων για άλλα εκκρεμή προγράμματα γερμανικού ενδιαφέροντος. Η μεγαλύτερη εκκρεμότητα αφορούσε ασφαλώς τα Leopard, καθώς το εξίσου σοβαρό θέμα των υποβρυχίων εξελισσόταν χωρίς εκπλήξεις.

8 Τον Μάρτιο του 2003, ο πρωθυπουργός μεταβάλλει όντως την πολιτική συγκράτησης δαπανών, αποφασίζοντας την προμήθεια των Leopard-2 HEL αντί 1,7 δισ. ευρώ, καθώς και την υπογραφή του συμβολαίου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων με τη SAIC (άνω των 650.000.000 ευρώ τον Ιούνιο 2003) και των επιθετικών ελικοπτέρων Apache (593.000.000 δολάρια τον Αύγουστο του 2003). Ενδεικτικό της άμεσης παρακολούθησης του προγράμματος των αρμάτων μάχης από τον κ. Σημίτη είναι ότι, λίγες μέρες μετά την απόφαση για τα Leopard, στέλνει επιστολή στον πρωθυπουργό Ζαν-Πιερ Ραφαρέν (διάδοχος του κ. Ζοσπέν), στην οποία εξηγεί το ελληνικό σκεπτικό και διαβεβαιώνει ότι θα προτιμηθούν γαλλικά συστήματα, με την πρώτη ευκαιρία, σε άλλο πεδίο.

* Εκδότης του περιοδικού Αμυνα & Διπλωματία» και σύμβουλος ξένων εταιριών μελέτης επιχειρηματικού ρίσκου για τη ΝΑ Ευρώπη

kostas-simitis-akis-tsoxatzopoulos-george-papandreou-leopard-skandalo-pasok-nd (1)

Ακης Τσοχατζόπουλος – Κωστας Σημιτης – Γιώργος Παπανδρεου

«Υπόθεση Παπαντωνίου»: Εκατοντάδες λογαριασμοί στα χέρια του εισαγγελέα!

Εναν ογκώδη φάκελο με εκατοντάδες λογαριασμούς, απ’ τις κινήσεις των οποίων εκτιμάται ότι θα προκύψουν -εφόσον υπάρχουν- τα ίχνη του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε στη μεγαλύτερη σύμβαση εξοπλιστικού προγράμματος η οποία υπογράφηκε ποτέ στην Ελλάδα, έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος. Τα άρματα μάχης Leopard ήταν μια σύμβαση-μαμούθ, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, η οποία φέρει την υπογραφή του Γιάννου Παπαντωνίου και είναι η μοναδική που πιθανολογείται ότι μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη ροής «μαύρου» χρήματος, γι’ αυτό και εν προκειμένω τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι άλλες έξι δικογραφίες που έχουν ήδη σταλεί στη Βουλή από τους εισαγγελείς, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού, αφορούν το αδίκημα της απιστίας, το οποίο, ως γνωστόν, λόγω της σύντομης προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, έχει ήδη παραγραφεί. Το ξέπλυμα, όμως, είναι ένα διαρκές αδίκημα, που δεν εμπίπτει στον συγκεκριμένο νόμο.

Η προκαταρκτική επιτροπή ως ανακριτική Αρχή έχει δικαίωμα να ζητήσει άνοιγμα λογαριασμών είτε του ίδιου του Γ. Παπαντωνίου είτε άλλων προσώπων που εκτιμά ότι εμπλέκονται στην υπόθεση. Και με αυτόν τον τρόπο ενδεχομένως να προκύψουν στοιχεία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα).

Η πολιτική βούληση είναι, άλλωστε, ξεκάθαρη και αποτυπώθηκε σε όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην «κυριακάτικη δημοκρατία» για το θέμα της παραγραφής (αναλυτικά για τις θέσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, αλλά και τη συμφωνία τους με τις εκπεφρασμένες θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου διαβάστε στη σελ. 7).

Οι απαντήσεις από το εξωτερικό

Οι λογαριασμοί που παρέλαβαν οι Αρχές αφορούν τις απαντήσεις σχεδόν του συνόλου των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που είχαν υποβληθεί σε χώρες του εξωτερικού από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, πριν από πέντε χρόνια. Τώρα, ο κ. Ελευθεριάνος, με τη βοήθεια ειδικού πραγματογνώμονα, επεξεργάζεται τις απαντήσεις από τα δεκάδες αιτήματα δικαστικής συνδρομής, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν ενδείξεις ροής μαύρου χρήματος.

Ηδη, μάλιστα, 13 χρόνια μετά την έναρξη της πρώτης έρευνας για την υπόθεση, έχουν καταγραφεί συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά και εξωχώριες εταιρίες μέσω των οποίων -καταγγέλλεται ότι- διακινήθηκαν τα επίμαχα ποσά. Δεύτερη σοβαρή ένδειξη είναι ότι για ένα υποκατασκευαστικό έργο της κύριας σύμβασης έχει βρεθεί -σύμφωνα με τα κατηγορητήρια κατά στελεχών της εταιρίας ATLAS- μίζα 5.000.000 ευρώ, ενώ για το βασικό έργο των 1,7 δισ. ευρώ θεωρείται βέβαιο ότι η μίζα ήταν ιλιγγιωδώς μεγαλύτερη.

Π. Στάθης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Τρομερές καταγγελίες της Σταμάτη: Ο Παπανδρέου έπαιρνε μίζες, ο Σημίτης ήταν ο αρχηγός της συμμορίας!

kostas-simitis-akis-tsoxatzopoulos-george-papandreou-leopard-skandalo-pasok-nd (4)

Σχολιάστε

Τρομερές καταγγελίες της Σταμάτη: Ο Παπανδρέου έπαιρνε μίζες, ο Σημίτης ήταν ο αρχηγός της συμμορίας!


ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Κατάθεση φωτιά από την σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου, που μάλιστα δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για τις μίζες και τους αποδέκτες!

Από ποιον ξένο ηγέτη υποστηρίζει ότι πήρε μίζα – μαμούθ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Continue Reading »

Σχολιάστε

Δ.Παπαγγελόπουλος-Τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης φοβούνται τον Τσίπρα και τον Καμμένο


papaggelopoulos_533_355
«Τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τα εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα»

δήλωσε στην Ελευθερία του Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήρης Παπαγγελόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Continue Reading »

Σχολιάστε

ΑΥΤΕΣ είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας το 2017 (βίντεο)


ΟΙ-ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ-ΑΝΑΓΚΕΣ-ΤΗΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ Continue Reading »

Σχολιάστε

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ Reuters και Fake News


Σχολιάστε

«ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΦΑΚΕΛΛΟ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ.Παπαντωνίου-Δεν φοβόμαστε προκλήσεις» ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Χατζηνικολάου στο Γιάννο


«Για κάθε εκατομμύριο που έκλεβαν αυτοί, οι εταιρίες χρέωναν δεκαπλάσια στον Ελληνικό λαο»

WEB-LEOPARD

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ – ΟΠΩΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

Continue Reading »

Σχολιάστε

[ΒΙΒΛΙΟ] Michael J.Sandel-«Τι δεν μπορεί να αγοράσει το χρήμα»


«Ο αργυραμοιβός και η σύζυγός του». Πίνακας του ολλανδού ζωγράφου Κουέντιν Μάτσις από το 1514

«Ο αργυραμοιβός και η σύζυγός του». Πίνακας του ολλανδού ζωγράφου Κουέντιν Μάτσις από το 1514

Τα όρια των αγορών

Το σημαντικό βιβλίο ενός μείζονος αμερικανού πολιτικού φιλοσόφου θέτει με τρόπο άμεσο το ηθικό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εισβολής της οικονομικής λογικής στην ανθρώπινη εμπειρία

Continue Reading »

Σχολιάστε

«Θα πρωταγωνιστήσουμε ώστε η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της» #25ηΜαρτιου


«Εορτάζουμε την Εθνεγερσία του 1821, που οδήγησε στην «Ανάσταση» του Γένους μας και στην δημιουργία του νεώτερου Ελληνικού Κράτους.

Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Εμείς, οι Έλληνες απανταχού της Γης, έχουμε ιερό χρέος να σφυρηλατήσουμε ένα αρραγές μέτωπο συναπόφασης και συνευθύνης για την υπεράσπιση της Πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος.

Με αφορμή την σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε το δικαίωμα να υπενθυμίζουμε στους Εταίρους μας ότι οι Πρόγονοί μας, λίγο πριν την έναρξη της Εθνεγερσίας, απηύθυναν έκκληση υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων προς τους Λαούς της Ευρώπης. Αυτό και μόνον αρκεί για να καταδείξει πόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα.

Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της. Έτσι πορευόμαστε –με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή- τον ευρωπαϊκό μας δρόμο, χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές της ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί κατά τον προορισμό της».

Advertisements
Σχολιάστε

Gesine Schwan (SPD) «Ο Σόιμπλε θέλει μόνο να ρίξει το ΣΥΡΙΖΑ»


Gesine Schwan

Συνέντευξη με αναφορές στην Ελλάδα παραχώρησε στην Τageszeitung η Γκεζίνε Σβαν, ιστορικό στέλεχος του SPD, καθηγήτρια Πολιτικής Θεωρίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και σημαίνουσα προσωπικότητα της γερμανικής αριστερής διανόησης.  Continue Reading »

Σχολιάστε

Πορτοσάλτε «Τα φάγατε σε ουϊσκια και Που τάνες» #Νταισελμπλουμ (βιντεο)


Σχολιάστε

ΒΙΝΤΕΟ-Εμμονές του Σοιμπλε και του ΔΝΤ – Όλα τα αγκάθια στο τραπέζι των Βρυξελλών


Το γόρδιο δεσμό της διαπραγμάτευσης επιχειρούν να λύσουν την ύστατη ώρα κυβέρνηση και δανειστές. Οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας παραμένουν στις Βρυξέλλες και έχουν εντατικές όσο και μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των θεσμών, με τα καυτά θέματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των συντάξεων και του φορολογικού να βρίσκονται στην ατζέντα. Continue Reading »

Σχολιάστε

Ανοιχτή Επιστολή πρακτόρων ΟΠΑΠ


Συνάδελφοι,

Πήραμε την πρωτοβουλία να στείλουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, γιατί ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Γιατί αρνούμαστε πλέον να αντιμετωπίζουμε την προπαγάνδα και έναν ψυχολογικό πόλεμο χωρίς προηγούμενο. Δηλώνουμε ανοιχτά ότι εμείς έχουμε υπογράψει τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ. Γι’ αυτό το λόγο και επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας αυτές τις ημέρες, είμαστε αναγκασμένοι να δημοσιεύσουμε αυτή την επιστολή ανώνυμα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

Αρέσει σε %d bloggers: