ΣΟΚ σε όσους έχουν πράσινα τιμολόγια στο ρεύμα μετά τις εκλογές – «Λυπητερή» +65% σε σχέση με τα αντίστοιχα του Μαΐου

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη και την αποχή, «λύθηκαν τα χέρια» των κατρέλ για άλλα 4 χρόνια

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΡΑΝΟΣ

Με τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος να φτάνουν τον Ιούνιο ακόμη και το 65% σε σχέση με τα αντίστοιχα του Μαΐου, αρκετά νοικοκυριά αναζητούν εκείνο τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας με τις πιο ανταγωνιστικές χρεώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος του Ιουνίου κυμαίνονται από 11,66% έως 64,87% σε σχέση με τον Μάιο.

Οι πάροχοι προχώρησαν σε αυτές τις αυξήσεις, καθώς τον Μάιο η μέση τιμή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας έκλεισε στα 81 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Απρίλιο.

Σε ό,τι αφορά τα πορτοκαλί τιμολόγια, θα προσφέρουν χαμηλότερες τιμές κατά τις μεσημεριανές ώρες, όταν η παραγωγή των φωτοβολταϊκών είναι υψηλή και η χρηματιστηριακή τιμή της ενέργειας μειώνεται ενώ τις ώρες αιχμής, όπως τα απογεύματα όταν η παραγωγή των φωτοβολταϊκών μειώνεται, οι χρεώσεις θα είναι υψηλότερες.

Οι αλλαγές που εξετάζονται για να μειωθούν οι τιμές από το Φθινόπωρο που θα κλείσουν τα κλιματιστικά

Την αλλαγή των ζωνών χαμηλής χρέωσης και από τις βραδινές ώρες στις μεσημβρινές, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειες προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρον την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και ως εκ τούτου να μειώσει και το κόστος που πληρώνουν τα νοικοκυριά για το ρεύμα.

Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφορετικές χρεώσεις τα Σαββατοκύριακα καθώς επίσης και να αλλάζουν οι χρεώσεις ανάλογα με τις εποχές.

Ευρύτερα, στόχος είναι να αξιοποιηθεί η αυξημένη παραγωγή «φθηνού» και «πράσινου» ρεύματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωθώντας τους καταναλωτές να κάνουν μεγάλη κατανάλωση του ρεύματος εκείνες ώρες που υπάρχει και μεγάλη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.