Τρέμει το Μαξίμου την ακρίβεια: «Κρατήστε τη φέτα μακριά από τις κάλπες»

Τρέμει το Μαξίμου το ενδεχόμενοι να εκφραστεί στις εκλογές η οργή του κόσμου για την ακρίβεια – Ο μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης επιχειρεί εναγωνίως να αλλάξει την επικοινωνιακή ατζέντα στο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την 9η Ιουνίου

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ / ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ / ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
 

ΑΛΛΑΓΗ επικοινωνιακής ατζέντας στο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές επιδιώκει εναγωνίως το Μαξίμου. Το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της ακρίβειας αρχίζει να τρομάζει στην κυριολεξία το κυβερνητικό στρατόπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πως το fund CVC Partners έλεγξε την τιμή της Φέτας στην Ελλάδα

Η ΟΡΓΗ του κόσμου για τις ανατιμήσεις αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και σε περίπτωση κατά την οποία εκφραστεί στις κάλπες, τότε σίγουρα θα έχουμε ανατροπές.

Η πλειοψηφία του κόσμου καταλογίζει στην κυβέρνηση απόλυτη αδυναμία να ελέγξει την ακρίβεια. Το χειρότερο από όλα είναι ότι και ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ εμφανίζονται οργισμένοι με τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να παραπλανήσει τους καταναλωτές.

Ο Μητσοτάκης αγοράζει φέτα με 6,28 ευρώ

Η αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή για την τιμή της φέτας των 6,5 ευρώ, που αποδείχτηκε τεράστιο ψέμα, συνιστά πρόκληση προς την ίδια την κοινωνία και ειδικά προς τους συνταξιούχους και μισθοσυντήρητους, οι οποία με τα πενιχρά εισοδήματα που διαθέτουν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της ακρίβειας.

Εφτασαν μάλιστα σε σημείο να ζητήσουν από ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών να υποβαθμίσουν το ζήτημα στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την 9η Ιουνίου. Βέβαια μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα επικοινωνιακά, εκμεταλλευόμενη τις σχέσεις που έχει με το σύστημα των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά ο κόσμος που υποφέρει δεν πρόκειται να ξεχάσει την ακρίβεια, ακόμη και αν σταματήσει να παίζει στα κανάλια. Ένα κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων είναι αποφασισμένο να μαυρίσει τη ΝΔ αποκλειστικά και μόνο για το ζήτημα της ακρίβειας που εξελίσσεται σε μάστιγα για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Το ζήτημα των ανατιμήσεων αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις το αμέσως προσεχές διάστημα. Ηδη έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις στον καφέ, ενώ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας έχουν εκτιναχθεί και οι τιμές του ρεύματος. Οι πολυεθνικές συνεχίζουν ασύδοτες την κερδοσκοπία, εκμεταλλευόμενες την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και την έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να βάλει τάξη στην αγορά.

Η κερδοσκοπία είναι αποτέλεσμα των σχέσεων διαπλοκής που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση με όλους τους πολυεθνικούς ομίλους που παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας με τις τριγωνικές τιμολογήσεις μέσω θυγατρικών χωρίς να υφίστανται κανέναν απολύτως έλεγχο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη στην οποία η Επιτροπή Ανταγωνισμού παίζει διακοσμητικό χαρακτήρα και δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες να σπάσει τα καρτέλ που έχουν ανάγει σε δόγμα την κερδοσκοπία.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.