Η δικαιοσύνη «βάζει πλάτη» σε Μητσοτάκη και Σπαρτιάτες! Η ΝΔ γλιτώνει τις εκλογές και αυτοί κρατάνε τις έδρες τους!

Δικαστικό θρίλερ με τους Σπαρτιάτες – Η δική τους θα καθυστερήσει για χρόνια και η κυβέρνηση γλιτώνει επαναληπτικές εκλογές!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΣΙΔΙΑΡΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 

Ενώ ο Άρειος Πάγος τους απαγόρευσε τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές, το Εκλογοδικείο περιμένει την έκβαση της ποινικής δίωξης για να αποφασίσει αν θα εκπέσουν ή όχι!

ΜΕΤΑ τις αντιφατικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του εκλογοδικείου, συνεχίζεται το θρίλερ με τους «Σπαρτιάτες». Παρά το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος διαπίστωσε υποκρυπτόμενη ηγεσία από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», το εκλογοδικείο μετέθεσε στο αόριστο μέλλον την απόφαση για έκπτωση των 12 βουλευτών των «Σπαρτιατών» από τη Βουλή.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ μαραθώνιες συνεδριάσεις αποφασίστηκε να αναβληθεί η απόφαση μέχρι να δικαστούν οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» που έχουν παραπεμφθεί για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, που θα πάρει χρόνια, οι «Σπαρτιάτες» θα εξακολουθούν να διατηρούν τις βουλευτικές τους έδρες.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει αν αθωωθούν από τις κατηγορίες για τις οποίες έχουν παραπεμφθεί.

Εγκυμονεί ο κίνδυνος να εμφανιστούν ως θύματα πολιτικής δίωξης, γιατί τους απαγορεύτηκε η συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές.

Το ποινικό δικαστήριο έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου, αλλά με τις αναβολές και το χρόνο που κρατάνε οι δίκες, η απόφαση θα αργήσει να εκδοθεί.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΔΕΙΛΙΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΚΛΑΠΑ Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη αριστερά και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα
 

Το εκλογοδικείο δεν διευκρινίζει αν περιμένει την πρωτόδικη απόφαση για να πάρει απόφαση ή αυτή του εφετείου στο οποίο θα προσφύγουν οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» σε περίπτωση που δικαστούν.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το εκλογοδικείο για να αποφασίσει πρέπει να έχει στα χέρια του αμετάκλητη απόφαση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πάμε στις εθνικές εκλογές με ανοιχτό το δικαστικό θρίλερ για τους «Σπαρτιάτες».

Το βραχυκύκλωμα που προκαλείται από τις δύο αντιφατικές αποφάσεις προσφέρεται για πολιτική σπέκουλα, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Η απόφαση του εκλογοδικείου έγινε δεκτή με ανακούφιση από το Μαξίμου

Σε περίπτωση κατά την οποία αποφασιζόταν η έκπτωση των «Σπαρτιατών» από το βουλευτικό αξίωμα, θα έπρεπε να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές σε 12 μεγάλες περιφέρειες, μεταξύ των οποίων η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Το Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπο με νέες κάλπες το φθινόπωρο, γι’ αυτό διακινούσε σενάρια για αναλογική κατανομή των εδρών των «Σπαρτιατών».

Βέβαια η λύση αυτή ήταν αντισυνταγματική.

Αλλωστε υπήρχε το προηγούμενο με τις παραιτήσεις των αναπληρωτών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μετά την καταδίκη Τσοβόλα που οδήγησε σε επαναληπτικά εκλογική αναμέτρηση στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η γραμμή που θα δώσει ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης για τις ευρωεκλογές.

Μέχρι τώρα κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και αβαντάρει κανένα από τα κόμματα της ακροδεξιάς.

Είναι σίγουρο όμως ότι τις τελευταίες ημέρες το δίκτυο που έχει στήσει θα επιχειρήσει να δώσει γραμμή στους ψηφοφόρους των «Σπαρτιατών» για συγκεκριμένο κόμμα του ακροδεξιού χώρου.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.