Από συζητήσεις – δια ζώσης ή διαδικτυακές – με συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες διαπίστωσα ότι ένα μεγάλο μέρος – ίσως η πλειοψηφία – ενώ ήξερε πως πλήρωνε στον ΟΑΕΕ βάσει της κατηγορίας που υπαγόταν ανά 3ετία, δεν γνώριζε ότι από το 2005, οι κατηγορίες ήταν τεκμαρτά εισοδήματα, βάσει των οποίων ο ΟΑΕΕ υπολόγιζε τις εισφορές κλάδου σύνταξης με ποσοστό 20%.
Δηλαδή, δεν γνώριζε ότι από το 2005, η εισφορά κλάδου σύνταξης ήταν ποσοστό (20%) επί εισοδημάτων (τεκμαρτών)
Το γεγονός αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάθε ενδιαφερόμενος εάν διαβάσει το σχετικό ΦΕΚ ( ΕΔΩ το ΦΕΚ με το Προεδρικό Διάταγμα 258/2005 )
Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά και με επίσημα στοιχεία τις τρείς περιόδους από το 2005 μέχρι το 2023, μέσα στο γενικό πλαίσιο που καθορίζουν: το Σύνταγμα, η πάγια νομολογία του ΣτΕ για θέματα κοινωνικής ασφάλισης και πως οι εκάστοτε αλλαγές επέδρασαν θετικά ή αρνητικά στην πλειοψηφία των ασφαλισμένων ελευθέρων επαγγελματιών.
1η…
Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.602 επιπλέον λέξεις