Τώρα, τα αποκαλούμε fake news.
Στα παλιά τα χρόνια, όταν και στη δημοσιογραφία υπήρχε μεγαλύτερος σεβασμός για την ελληνική γλώσσα, στο σινάφι μας τα λέγαμε «δράκους».
Ο όρος για την ακρίβεια αφορούσε στις εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες «ειδήσεις», που ο συντάκτης ή ο υποβολέας «έβγαζαν απ’ την κοιλιά τους». Τα περί συνάντησης Τσίπρα-Βαρουφάκη (που εξ ορισμού άλλωστε δε θα μπορούσε να κρατηθεί μυστική, έτσι όπως περιγράφεται) που διαψεύστηκαν και από τις δύο πλευρές, αποτέλεσε την κορύφωση μιας «μαύρης προπαγάνδας» σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, με ό,τι πιο απίθανο μπορεί να σκαρφιστεί κανείς.
Από καθημερινές «εμφύλιες διαμάχες», αναφορές σε επίδοξους διαδόχους, που στην πραγματικότητα κατασκευάζονται στα «υπόγεια του Μαξίμου» και αναπαράγονται από τους πρόθυμους «παπαγάλους».
Reblogged στις penelopap.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!