Τέμπη: Ποινική δίωξη για δύο εμπλεκόμενους

Τέμπη: Η ποινική δίωξη ασκήθηκε σήμερα 28/04, κατά του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα, και δύο μελών τής επιτροπής που εισηγήθηκε την μετάταξη 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την άμεση κλήση σε ακρόαση του ΟΣΕ και της Hellenic Train αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), η οποία ολοκλήρωσε σε εύλογο χρόνο την αυτεπάγγελτη έρευνά της για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ειδικότερα, η έρευνα διενεργήθηκε από την αρμόδια Μονάδα Ασφάλειας Σιδηροδρόμων και Διαλειτουργικότητας (ΜΑΣΔ) της ΡΑΣ και επικεντρώθηκε σε δύο πυλώνες:

Στην ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας τα οποία είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν και να τηρούν ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και η Σιδηροδρομική Επιχείρηση Hellenic Train Α.Ε. μέσω των οποίων αξιολογούν, ελέγχουν και προλαμβάνουν οποιοδήποτε κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι εμπειρογνώμονες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων συνέλεξαν, ερεύνησαν και αξιολόγησαν λεπτομερώς έγγραφα, πληροφορίες, μαρτυρίες και ηχητικά ντοκουμέντα που αφορούν το προσωπικό του Διαχειριστή Υποδομής και της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης που εμπλέκονται στο δυστύχημα, ολοκληρώνοντας την έρευνα σε εύλογο χρόνο.

Μετά την ολοκλήρωσης της αυτεπάγγελτης έρευνας, το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας Ασφάλειας συνέταξε πόρισμα/έκθεση ελέγχου, στο οποίο καταγράφονται οι διαφαινόμενες παραβάσεις των κανονισμών και των διατάξεων της σιδηροδρομικής νομοθεσίας αλλά και των απαιτήσεων των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας (ΣΔΑ) του ΟΣΕ και της Hellenic Train A.E.

Στη συνέχεια, το πόρισμα/ έκθεση ελέγχου της ΜΑΣΔ κατατέθηκε στην Ολομέλεια της ΡΑΣ, η οποία αποφάσισε την άμεση κλήση σε ακρόαση του ΟΣΕ και της Hellenic Train A.E, με αντικείμενο τον έλεγχο των φερόμενων παραβάσεων.

Επόμενο βήμα είναι η ακρόαση των εμπλεκόμενων μερών και η κατάθεση των θέσεων τους σχετικά με τις παραβάσεις που τους αποδίδονται και τέλος η έκδοση της τελικής απόφασης της ΡΑΣ για το δυστύχημα στα Τέμπη.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.