Βάσιμες πλέον οι υποψίες ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει εμπρησμούς στα Δάση – Αιολικό πάρκο της Siemens στο καμένο δάσος Δαδιάς

Δίπλα από το εθνικό πάρκο της Δαδιάς, μεγάλο μέρος του οποίου καταστράφηκε από φωτιές στις αρχές του Αυγούστου φαίνεται ότι θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με την «Αυγή» υποψίες δημιουργούνται στους κατοίκους από το γεγονός ότι η φωτιά στον εθνικό δρυμό ξέσπασε δυο μέρες μετά τη σχετική έγκριση χωροθέτησης των ανεμογεννητριών από το Περιφερειακό Συμβούλιο υπέρ της εταιρείας Siemens.

Η υπόθεση της χωροθέτησης των ανεμογεννητριών σε απόσταση μόλις 4,5 χιλιομέτρων από την ανατολική πλευρά του εθνικού δρυμού της Δαδιάς ξεκινά τον Ιούλιο του 2021. Τότε, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜΘ) υποβάλλει προς την περιφερειακή Διοίκηση Μέτιου και τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκευή αιολικού πάρκου στην θέση Πλατοράχη και του νέου υποσταθμού 33/150kV στη θέση Θυμαριά.

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Αυγής» το έργο, που θα το εκτελέσει η Siemens Gamesa Renewable Energy A.E., αφορούσε την εγκατάσταση 10 ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 49 MW, όπως και τη διάνοιξη επτά (7) τμημάτων νέας εσωτερικής οδοποιίας εντός των πολυγώνων του αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικού μήκους 4.444,25 μέτρων, μαζί με διαμόρφωση πλατωμάτων ανέγερσης των ανεμογεννητριών και της συναρμολόγησης του γερανού ανέγερσης των ανεμογεννητριών με 10 ζώνες επέμβασης, κατ’ αντιστοιχία με τις ανεμογεννήτριες. Επίσης, προβλέπονταν τοπικές διαπλατύνσεις στον υφιστάμενο κεντρικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο προσέγγισης του αιολικού σταθμού (δρόμος που εκκινεί από την Παλαιά Εθνική οδό προς οικισμό Γεμιστής), αλλά και κατασκευή πέντε (5) ζωνών αναστροφής των οχημάτων. Παράλληλα, στη ΜΠΕ προβλέπονταν και εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης.
Η υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜΘ επισημαίνει στην αρνητική γνωμοδότησή της, ότι η χωροθέτηση του έργου μπορεί να είναι «εκτός περιοχών του Δικτύου Natura 2000», αλλά βρίσκεται σε «αρκετά μεγάλη εγγύτητα» προς το Δάσος Δαδιάς – Σουφλί και τα όρια του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, όπως επίσης ότι το αιολικό πάρκο θα απέχει μόλις 4,5 χιλιόμετρα και «ο υποσταθμός χωροθετείται μόλις εκτός των ορίων»!

One thought

  1. Reblogged στις penelopap και σχολίασε
    #kolosogo #ΝΔ_θελατε #ΝΔ_απατεωνες #νδ_χουντα #κυβερνηση_τσιρκο #κυβερνηση_καρναβαλι #ΝΔ_ΞΕΦΤΙΛΕΣ #τι_ψηφισατε_ρε_μαλακες #Μητσοτακη_καθαρμα #ΝΔ_Χουντα #νδ_ρομπες #μητσοτακη_παραιτησου #Μητσοτακη_γαμιεσαι #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ_ΓΑΜΙΕΣΑΙ_ΡΕ_ΜΑΛΑΚΑ #Μητσοτακης_Τελος #Κυβερνηση_Συμμορια

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.