Ασφάλεια βουλευτών ΝΔ Μαρκόπουλου και Τραγάκη τραμπούκισε καρκινοπαθείς στο ΜΕΤΑΞΑ! Επώνυμες καταγγελίες και βίντεο!

Αθλια, τραμπούκικη επίθεση από «μπράβους» των βουλευτών και υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλου και Γιάννη Τραγάκη, δέχτηκαν χτες καρκινοπαθείς, ασθενείς του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», επειδή στο πλαίσιο φιέστας που είχε στήσει η διοίκηση στο αμφιθέατρο του κτιρίου προσπάθησαν να αναδείξουν τη διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο.

Οπως ανέφερε o Πάνος Παπανικολάου γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και ο Διευθυντής Νευροχειρούργος στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας οι βουλευτές ήταν παρόντες στο περιστατικό. Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη που ήταν παρών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ

Αυτόπτης μάρτυρας σε όλο το περιστατικό ήταν συντάκτης του «Ριζοσπάστη», που κατέγραψε τα εξής ντροπιαστικά γεγονότα: Οι καρκινοπαθείς πήγαν να καταγγείλουν ότι την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη η φιέστα, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά, βουλευτών και υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο υπόγειο καρδιοχτυπούσαν περιμένοντας να αποκατασταθεί βλάβη του μηχανήματος ακτινοθεραπείας, τρίτη κατά σειρά μέσα σε 10 μέρες.

Βίντεο Ντοκουμέντο

Είναι γνωστό ότι κάθε αναβολή ή αλλαγή προγράμματος των ακτινοθεραπειών στοιχίζει ακριβά στην υγεία των καρκινοπαθών. Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από δύο περίπου μήνες ασθενείς στερήθηκαν χημειοθεραπείες, επειδή ο ένας μόνιμος φαρμακοποιός είχε αρρωστήσει και το φαρμακείο του νοσοκομείου έμεινε κλειστό. Παρά τις δεσμεύσεις, εξακολουθεί να υπάρχει μόνο ένας μόνιμος φαρμακοποιός και η λειτουργία του φαρμακείου να κρέμεται από μια κλωστή.

Οταν οι καταγγελίες των ασθενών για τη δραματική υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, τα παλιά μηχανήματα και την υποσυντήρηση του κτιρίου άρχισαν να χαλάνε την …ωραία ατμόσφαιρα, οι τραμπούκοι ανέλαβαν πλήρη δράση. Μάλιστα, ένας από αυτούς άρπαξε μία ασθενή με βία από τα μπράτσα και με δυνατές σπρωξιές, με τη βοήθεια άλλων τεσσάρων, την πέταξαν έξω από το αμφιθέατρο και την κρατούσαν εγκλωβισμένη για να την παραδώσουν στην αστυνομία, όπως έλεγαν!

Επώνυμη καταγγελία από τον Γ. Γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος

Οι τραμπούκοι, όπως όλοι είδαν, ήταν συνοδοί των βουλευτών της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου και Γιάννη Τραγάκη. Παρά τις διαμαρτυρίες παρευρισκόμενων για αυτήν την αγριότητα, τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν καμία ενέργεια για να σταματήσουν το αίσχος. Απραγοι έμειναν και οι εκπρόσωποι του κλήρου, οι οποίοι λίγα λεπτά πριν ευχαριστούσαν προσωπικά έναν προς έναν τους βουλευτές για την παρουσία τους και τις …ενέργειές τους «για το καλό του νοσοκομείου και των ασθενών»!

Ανδρέας Ξανθός για το περιστατικό στο Μεταξά

Αρκετά !

Το «καθεστώς Μητσοτάκη» έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής της κοινωνίας. Ειδικά στην Υγεία. Δεν φτάνει που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη διαλυτική κατάσταση στο ΕΣΥ, δεν φτάνει που έχει οδηγήσει σε εξουθένωση τους υγειονομικούς και σε απόγνωση τους ασθενείς, τώρα προσπαθεί ανοικτά με αυταρχισμό, απειλές και εκφοβισμό να επιβάλλει «σιωπητήριο» στη διαμαρτυρία των πολιτών για το χάλι των νοσοκομείων. Η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ (κλικ εδώ) για περιστατικό τραμπουκισμού καρκινοπαθούς στο «Μεταξά» από άνδρες της ασφάλειας κυβερνητικών βουλευτών που μετείχαν σε προεκλογική «φιέστα» της Διοίκησης του νοσοκομείου, είναι πολύ σοβαρή και απαιτεί ξεκάθαρη καταδίκη του επεισοδίου από τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση.

Αρκετά με την αποδιοργάνωση και απαξίωση της δημόσιας περίθαλψης

Αρκετά με τη νεοφιλελεύθερη εμμονή για ιδιωτικοποιήσεις που ευνοούν τους επιχειρηματίες υγείας και τις ασφαλιστικές εταιρείες

Αρκετά με αυτό το σκληρό και αδίστακτο σύστημα εξουσίας που μετέρχεται όλων των μέσων για να κρατηθεί «γαντζωμένο» στη διακυβέρνηση της χώρας

Μας αξίζει μια καλύτερη προοπτική για το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, είναι υποχρέωση της νέας προοδευτικής κυβέρνησης να εγγυηθεί ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια στην Υγεία.

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση σε «Μεταξά»: Το καθεστώς Μητσοτάκη ξεπέρασε κάθε όριο

«Αρκετά! Το καθεστώς Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής της κοινωνίας. Ειδικά στην Υγεία» τονίζουν με έμφαση από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την τραμπούκικη επίθεση σε καρκινοπαθείς από μπράβους «γαλάζιων» βουλευτών που κατήγγειλε η ΟΕΝΓΕ στο νοσοκομείο Μεταξά.

Ειδικότερα, από την Κουμουνδούρου τονίζουν:

Δεν φτάνει που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη διαλυτική κατάσταση στο ΕΣΥ, δεν φτάνει που έχει οδηγήσει σε εξουθένωση τους υγειονομικούς και σε απόγνωση τους ασθενείς, τώρα προσπαθεί ανοικτά με αυταρχισμό, απειλές και εκφοβισμό να επιβάλλει «σιωπητήριο» στη διαμαρτυρία των πολιτών για το χάλι των νοσοκομείων. Η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για περιστατικό τραμπουκισμού καρκινοπαθούς στο «Μεταξά» από άνδρες της ασφάλειας κυβερνητικών βουλευτών που μετείχαν σε προεκλογική «φιέστα» της Διοίκησης του νοσοκομείου, είναι πολύ σοβαρή και απαιτεί ξεκάθαρη καταδίκη του επεισοδίου από τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση.

Αρκετά με την αποδιοργάνωση και απαξίωση της δημόσιας περίθαλψης

Αρκετά με τη νεοφιλελεύθερη εμμονή για ιδιωτικοποιήσεις που ευνοούν τους επιχειρηματίες υγείας και τις ασφαλιστικές εταιρείες

Αρκετά με αυτό το σκληρό και αδίστακτο σύστημα εξουσίας που μετέρχεται όλων των μέσων για να κρατηθεί «γαντζωμένο» στη διακυβέρνηση της χώρας

Μας αξίζει μια καλύτερη προοπτική για το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, είναι υποχρέωση της νέας προοδευτικής κυβέρνησης να εγγυηθεί ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια στην Υγεία.

 

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.