Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά του Παύλου Πολάκη

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σημερινή ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε για την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη.

Αποδοκιμαστέα και καταδικαστέα χαρακτηρίζει την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Η Ένωση προσθέτει ότι η προσωπική στοχοποίηση συναδέλφων των άλλων δικαιοδοτικών κλάδων και η θέση του κ. Πολάκη περί εκκαθαρίσεων στο Δικαστικό Σώμα καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την ελεύθερη και θεμιτή στις δημοκρατικές έννομες τάξεις κριτική των δικαστικών αποφάσεων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφέρουν:

«Η ακραία και αντιδικαιοκρατική πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη, η προσωπική στοχοποίηση συναδέλφων μας των άλλων δικαιοδοτικών κλάδων και η θέση του περί εκκαθαρίσεων στο Δικαστικό Σώμα καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την ελεύθερη και θεμιτή στις δημοκρατικές έννομες τάξεις, όπως η ελληνική, κριτική των δικαστικών αποφάσεων. Αντιθέτως, ως βαθιά προσβλητική για κάθε δικαστή που καθημερινά μοχθεί, υπηρετώντας το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, είναι αυτονοήτως αποδοκιμαστέα και εντόνως καταδικαστέα.

Μας αφήνει, πάντως, ικανοποιημένους η διαπίστωση, από όσα επακολούθησαν, ότι απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο συγκεκριμένος βουλευτής, αν και θορυβώδεις, παραμένουν τελείως περιθωριακές και χωρίς θέση στον δημόσιο διάλογο. Και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ακόμη μικρότερη απήχηση βρίσκουν στους πολίτες, που εξακολουθούν να προσβλέπουν, με εμπιστοσύνη, στη Δικαιοσύνη, ως ύστατ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.