Μειωμένου πατριωτισμού οι Δικαστές του Άρειου Πάγου αποφάσισαν υπέρ των funds στους πλειστηριασμούς και της φοροδιαφυγής τους!

Μειωμένου πατριωτισμού οι Δικαστές του Άρειου Πάγου αποφάσισαν ότι τα funds και μπορούν να αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων και να μην πληρώνουν φόρους. 

Ο Άρειος Πάγος τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των servicers να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια που αποτελούν πρώτη κατοικία.

  • Ύποπτος ο τρόπος της απόφασης εντός 9 ημερών όταν πιο απλές υποθέσεις χρειάζονται ακόμη και 2 χρόνια
  • Ύποπτη η ανοχή στη φοροδιαφυγή των funds
  • Ύποπτη η παραβιάση του Συντάγματος για την ισονομία στα φορολογικά βάρη με αφορολόγητο στα κέρδη των Τραπεζών
  • Ύποπτη η ανοχή στην αφαίρεση του δικαιώματος των δανειοληπτών να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, δηλαδή ο Αρειος Πάγος αποφάσισε την αυτο-κατάργησή του μπροστά σε περίεργες ιδιωτικές εταιρίες!
  • Ύποπτη η ανοχή του Αρείου Πάγου σε funds που ιδρύθηκαν βράδυ με 100 ευρώ και απέκτησαν σε μια νύκτα περιουσία δισεκατομμυρίων

 

Τον πράσινο φως για τσουνάμι πλειστηριασμών άναψε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου καθώς τάχθηκε υπέρ των funds.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, με πλειοψηφία (56-9), δεχόμενη την εισήγηση της αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα, αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds. Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.

Πρόκειται για 700.000 ακίνητα που αποτελούν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια ύψους περίπου 45 δισ. ευρώ που θα βρεθούν στο έλεος τραπεζών, funds και διαχειριστών δανείων (servicers).

Η συντριπτική πλειονότητα των ακινήτων αυτών είναι κατοικίες διαφόρων κατηγοριών αλλά και μικρά βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα, εμπορικά καταστήματα κ.ά. Πρακτικά, η εφαρμογή του Πτωχευτικού Νόμου της κυβέρνησης χωρίς κωλύματα θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της 26ης Ιανουαρίου είχε βρεθεί η απόφαση 822/22,που εκδόθηκε από τμήμα του Άρειου Πάγου πριν τρεις μήνες, επικυρώνοντας ανάλογες αποφάσεις εφετείων, οι οποίες είχαν προηγηθεί και έκριναν ότι, οι servicers που διαχειρίζονται κόκκινα ενυπόθηκα δάνεια τα οποία απέκτησαν ξένα funds με βάση το νόμο του 2003, δεν έχουν το δικαίωμα βάσει του συγκεκριμένου νόμου να προχωρούν σε πλειστηριασμούς και άλλα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των δανειοληπτών.

Το πρόβλημα ανέκυψε επειδή τράπεζες, funds και servicers επέλεγαν τον νόμο του 2003, καθώς δεν τους επέβαλε να υποβάλουν αιτιολογημένη πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες όπως έκανε ο μεταγενέστερος νόμος του 2015 αλλά κι επειδή αυτός ο νόμος ορίζει ότι πως ό,τι βγάλουν από τη διαχείριση των κόκκινων δανείων (που αγοράζουν στο 8% της απαίτησης αλλά μέσω ενός πλειστηριασμού μπορεί να εισπράξουν έως και το 100% της απαίτησης) είναι καθαρό αφορολόγητο κέρδος.

One thought

  1. Reblogged στις penelopap και σχολίασε
    #ΝΔ_θελατε #ΝΔ_απατεωνες #νδ_χουντα #κυβερνηση_τσιρκο #κυβερνηση_καρναβαλι #ΝΔ_ΞΕΦΤΙΛΕΣ #τι_ψηφισατε_ρε_μαλακες #Μητσοτακη_καθαρμα #ΝΔ_Χουντα #νδ_ρομπες #μητσοτακη_παραιτησου #Μητσοτακη_γαμιεσαι #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ_ΓΑΜΙΕΣΑΙ_ΡΕ_ΜΑΛΑΚΑ #Μητσοτακης_Τελος #Κυβερνηση_Συμμορια #kolosogo

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.