Κυριάκος Μητσοτάκης – Νίκος Τσιλιπουνιδάκης: Στις υπηρεσίες της Greek Mafia η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Μητσοτάκη

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΛΙΠΟΥΝΙΔΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Νίκος Τσιλιπουνιδάκης Κυριάκος Μητσοτάκης

Καταιγιστικές αποκαλύψεις για το δυσώδες κύκλωμα. Σοβαρά ερωτήματα για το γεγονός ότι παραμένουν στις θέσεις του οι επίορκοι αστυνομικοί

Έκθετη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις για το δυσώδες κύκλωμα επίορκων αστυνομικών με τη Greek Mafia αλλά κυρίως με τους χειρισμούς σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο καθώς ακόμα και σήμερα εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε ανώτατα κλιμάκια, παραμένουν στο πόστο τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και να αρκείται σε αναφορές ότι, δήθεν, μετά τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, το πρόβλημα λύθηκε, αρνούμενη άγνωστο για ποιο λόγο να τοποθετηθεί επί της ουσίας, πολύ περισσότερο να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Τις τελευταίες 24 ώρες, υπήρξαν νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από τρία ΜΜΕ και συγκεκριμένα από το Documentο και το Βήμα, για άλωση ακόμα και της ΕΥΠ από τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με το Documento, μηνύματα SMS και επικοινωνίες αποκαλύπτουν την ευχέρεια µε την οποία η µαφία κινείται στο εσωτερικό της αστυνοµίας. Τα στοιχεία, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα,  έχουν εξαχθεί από το τηλέφωνο του επιχειρηµατία στον τοµέα των καυσίµων Γιώργου Μήτσου, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 µε σαράντα σφαίρες. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Τα sms που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καταδεικνύουν ότι ο Μήτσου µιλούσε µε αστυνοµικούς ανταλλάσσοντας πληροφορίες ακόµη και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, από τον οποίο προσµένει να καταφέρει να αλλάξει τµήµα της ηγεσίας της αστυνοµίας που δεν είναι επιθυµητό.

Ο Μήτσου µιλάει µε γνωστό λαθρέµπορο καυσίµων στην Κύπρο ο οποίος σχετίζεται µε την Greek mafia και τον ενηµερώνει µέσω των διασυνδέσεών του µε την αστυνοµία για το αν είναι ενεργοποιηµένα διεθνή ή ευρωπαϊκά εντάλµατα εναντίον του.

Οι διασυνδέσεις φτάνουν και µέσα στην ΕΥΠ. Όπως προκύπτει από τα µηνύµατα, υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών ενηµερώνει τον Μήτσου για το ποιοι είναι σε παρακολούθηση (επισύνδεση) χρησιµοποιώντας ως ενδιάµεσο γνωστό δηµοσιογράφο. O Μήτσου δίνει εντολές να ελεγχθούν αν παρακολουθούνται τηλέφωνα που τον ενδιαφέρουν τα οποία δεν είναι µόνο δικά του.

Σύμφωνα με το Documento, σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για την υπόθεση του επικεφαλής της επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληµάτων κατά Ζωής Κώστας Χασιώτης αποµακρύνθηκε από την υπηρεσία του στις 6 Μαΐου 2022.
Μέσω διαρροών η απομάκρυνσή του αποδόθηκε στο ότι απέτυχαν στη διαλεύκανση των εγκληµάτων που αφορούσαν εκτελέσεις µελών της µαφίας. Τον Σεπτέµβριο του 2022, ωστόσο, µετά τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δηµοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο Κ. Χασιώτης τοποθετήθηκε στην υπεύθυνη θέση του Τµήµατος Εσωτερικής Ασφάλειας της υπηρεσίας.  Έτσι, η τοποθέτησή του στην ΕΥΠ όχι µόνο αναίρεσε την αποτυχία ως λόγο αποµάκρυνσης από την αστυνοµία αλλά μαρτυρά ότι τυγχάνει πλήρους εµπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υπηρεσία.

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ

Για συνδέσμους και προσβάσεις έως και στην ΕΥΠ, από όπου αντλούσαν πληροφορίες για τα τηλέφωνα που ήταν υπό παρακολούθηση, είχαν τα «κυκλώματα της νύχτας», αναφέρει σε ρεπορτάζ το «Το Βήμα της Κυριακής».

Όπως αναφέρει, η Greek Mafia εκτός από τις συναλλαγές που είχε με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, είχε και απευθείας ενημέρωση από στελέχη της ΕΥΠ και μάλιστα έδινε εντολές είτε για παρακολουθήσεις είτε για διακοπή παρακολουθήσεων. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «Τα μηνύματα που βρέθηκαν σε διαδικτυακές πλατφόρμες στο κινητό συνεργάτη των κυκλωμάτων με στελέχη και της ΕΥΠ είναι αποκαλυπτικά! Σε αυτά τα στελέχη φαίνεται να του δίνουν πλήρη ενημέρωση για τις παρακολουθήσεις και τις άλλες έρευνες που πραγματοποιούν! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα από τα μηνύματα που στέλνει το στέλεχος της ΕΥΠ αναφέρει στον έμπορο καυσίμων: «Το κινητό που μου έστειλες (σ.σ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν παρακολουθείται ώστε να μην αποκαλυφθεί η δράση του κυκλώματος) είχε βγει από εισαγγελέα για επισύνδεση προ διμήνου, άρα τώρα σε λίγο λήγει. Δίμηνες είναι αυτές. Θεωρώ ότι θα κοπεί τώρα». Από την πλευρά του, ο ιδιώτης ρωτάει το στέλεχος της ΕΥΠ: «Θα καταφέρεις να κοπεί;».

Η εφημερίδα το Βήμα κάνει, επίσης, λόγο για σημαντική καθυστέρηση ακόμα και σήμερα στην κάθαρση εκ μέρους του Τάκη Θεοδωρικάκου καθώς όπως αναφέρει κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου παραμένουν ακόμη και σήμερα στη θέση τους.

 Τα νέα sms που «καίνε» την ΕΛΑΣ – Ο περίεργος ρόλος δημοσιογράφου

Νονοί της νύχτας έδιναν εντολές στην ΕΛΑΣ για τοποθέτηση δικών τους σε καίριες θέσεις ενώ δημοσιογράφος φέρεται να μετέφερε πληροφόρηση από ΕΥΠ σε λαθρέμπορους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Greek mafia, καθώς μέρα με τη μέρα φωτίζονται ολοένα και περισσότερες πτυχές αυτής της δυσώδους και σκοτεινής υπόθεσης. Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα του Documento δημοσιεύει διαλόγους που δείχνουν την στενή σχέση αστυνομικών με τη μαφία.

Πρόκειται για στοιχεία που έχουν ανακτηθεί από το τηλέφωνο του δολοφονημένου επιχειρηματία Γιώργου Μήτσου που σχετιζόταν με τη Greek Mafia και δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 με σαράντα σφαίρες. Στα μηνύματα φαίνεται ότι οι μαφιόζοι τοποθετούσαν αστυνομικούς σε νευραλγικές θέσεις, όπως το τμήμα ανθρωποκτονιών, στο τμήμα εκβιαστών, στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος και στην ΕΥΠ.

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος του «αποστολέα» Μήτσου Γιώργου με τον αστυνομικό Β΄Κ.Π, ο οποίος διεξήχθη στις 3 Ιουνίου του 2022.
Μήτσοτου: «Το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσεις να είσαι εξαφανισμένος από αυτούς που έχουμε πει και αμέτοχος σε όλα, γιατί θα χαλάσει κάτι έτσι όπως τα έχουμε φέρει». Επίσης, ο Γιώργος Μήτσου απευθυνόμενος στον αστυνομικό, αναφέρει: «Κώστα, είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωπο για άνθρωπο.. και πέρασε και μπήκε, τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ, εκεί τέλος οπότε έχουμε και εκεί δικό μας». Ενδιαφέρον έχει και το μήνυμα του Αστυνομικού Β΄Κ.Π, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Μήτσου Γιώργο, αναφέρει: «Και τον Στέλιο όντως τον έστειλε ο παλιός φίλος στο οργ. Ήταν ΕΥΠ και αυτός και έφυγε από εκεί».

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στις συνομιλίες γίνονται αναφορές σε πρόσωπα που υπηρετούν στον υπουργό Προστασία του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο. Μάλιστα, στις συνομιλίες εμφανίζεται ένας γνωστός δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού ως ενδιάμεσος, να λαμβάνει πληροφορίες από πρόσωπο της ΕΥΠ και στη συνέχεια να τις μεταφέρει σε λαθρεμπόριο καυσίμων. Όπως αναφέρει το Documento, πρόκειται για τον δημοσιογράφο Νίκο Τσιλιπουνιδάκη ο οποίος φέρεται να παίρνει στοιχεία από την ΕΥΠ και στη συνέχεια να ενημερώνει το κύκλωμα.

Σημειώνεται ότι το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί παραμένουν στα πόστα τους.

One thought

  1. Reblogged στις penelopap και σχολίασε
    #kolosogo #ΝΔ_θελατε #ΝΔ_απατεωνες #νδ_χουντα #κυβερνηση_τσιρκο #κυβερνηση_καρναβαλι #ΝΔ_ΞΕΦΤΙΛΕΣ #τι_ψηφισατε_ρε_μαλακες #Μητσοτακη_καθαρμα #ΝΔ_Χουντα #νδ_ρομπες #μητσοτακη_παραιτησου #Μητσοτακη_γαμιεσαι #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ_ΓΑΜΙΕΣΑΙ_ΡΕ_ΜΑΛΑΚΑ #Μητσοτακης_Τελος #Κυβερνηση_Συμμορια

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.