Ντογιάκο παραιτήσου – Βασιλική Θάνου : Η ΑΔΑΕ υπόκειται μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο – Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση προσβάλλει την ανεξαρτησία της

Ως διατύπωση νομικά εσφαλμένης επιστημονικής άποψης χαρακτήρισε η Βασιλική Θάνου τη γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ.

Η πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ, επισημαίνει ότι η άποψη του Ντογιάκου δεν δεσμεύει την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η λειτουργία της οποίας είναι ανεξάρτητη και συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Η κ. Θάνου υπογραμμίζει ότι η ΑΔΑΕ υπόκειται μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, τονίζοντας με νόημα στην παρέμβασή της ότι «οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο της, άμεσα ή έμμεσα, προσβάλλει την ανεξαρτησία της».

Η δήλωση της Βασιλικής Θάνου για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου

«Η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μόνο ως απλή διατύπωση επιστημονικής άποψης (και μάλιστα νομικά εσφαλμένης) μπορεί να χαρακτηριστεί και ουδόλως δεσμεύει την ΑΔΑΕ, ως προς την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών είναι ανεξάρτητη με συνταγματική κατοχύρωση (αρθ. 19, παρ. 2) και οι αρμοδιότητές της ορίζονται με τον Ν. 3115/2003. Υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο (μόνο). Αυτό σημαίνει ανεξάρτητη αρχή. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο της, άμεσα ή έμμεσα, προσβάλλει την ανεξαρτησία της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ :

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.