Όλο το σχέδιο Πλεύρη για κλείσιμο Νοσοκομείων πριν τις εκλογές – Και λιγότερα κρεβάτια και επί πληρωμή για τους ασφαλισμένους

 

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

 

Με την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει αποκτήσει έμμεσα τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Χώρας (διαβάστε εδώ), η κυβέρνησή του εφαρμόζει από την πρώτη μέρα και την στρατηγική ώστε να αυξήσει και τους πελάτες – ασθενείς.

Με αρχή την πανδημία, όπου έκλεισε τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, έπειτα με τον νόμο για την Υγεία όπου πλέον ακόμη και οι ασφαλισμένοι εκβιάζονται πλέον να πληρώσουν για να γίνουν καλά κατά προτεραιότητα και τώρα στην τελική ευθεία κλείνει δημόσια νοσοκομεία, που έχουμε χρυσοπληρώσει με τους φόρους μας, μειώνοντας φυσικά τα διαθέσιμα κρεβάτια ώστε να αναγκάζονται οι περισσότεροι να καταφεύγουν στα νοσοκομεία συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022, το οποίο πραγματοποιείται στις 13 – 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

 Ως παράδειγμα ανέφερε ότι δεν μπορεί η Κρήτη να έχει 8 νοσοκομεία από τα οποία τα 4, να βρίσκονται στο Λασίθι, προαναγγέλοντας τα λουκέτα.

Διαβάστε και το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ:

Οι 5 ριζικές αλλαγές που έρχονται στα νοσοκομεία το 2023: Όλο το σχέδιο Πλεύρη για το νέο χάρτη Υγείας

Ένα τελείως διαφορετικό Εθνικό Σύστημα Υγείας με λιγότερα νοσοκομεία τα οποία όμως θα είναι πλήρως στελεχωμένα, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μέσα στο 2023 η κυβέρνηση.

Πρόκειται για το νέο «χάρτη Υγείας» που περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές στο σημερινό σύστημα υγείας, που όμως θα κουρέψει πολλά υπάρχοντα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο που θα αναμορφώνει πλήρως όλο το τοπίο με τα νοσοκομεία στη χώρα, ενώ θα περιλαμβάνει και αλλαγές για τους εργαζόμενους.

Οι 5 αλλαγές στα νοσοκομεία

Ήδη η κυβέρνηση έχει έτοιμο το σχέδιο για τον νέο «χάρτη Υγείας» όπως ανακοίνωσε και χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Θάνος Πλεύρης ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΖΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΧΙΤΛΕΡ
Ο Θάνος Πλεύρης σε αφίσα που είδαμε στην Πάτρα κατά την επίσκεψή του ως Υπουργός Υγείας στις 11 Δεκεμβρίου 2021

Ήδη η κυβέρνηση έχει έτοιμο το σχέδιο για τον νέο «χάρτη Υγείας» όπως ανακοίνωσε και χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει 5 βασικές αλλαγές ώστε το ΕΣΥ να ορθοποδήσει οικονομικά και διοικητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το σχέδιο που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση αλλά είναι άγνωστο εάν θα προλάβει πριν τις εκλογές είναι:

  • Συγχώνευση και συνδιοίκηση για πολλά νοσοκομεία της χώρας τα οποία σήμερα παρουσιάζουν έναν κατακερματισμό δυνάμεων. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κεντρικό νοσοκομείο ανά περιοχή και τα υπόλοιπα να είναι περιφερειακά που θα συμβάλουν με συμπληρωματικές υπηρεσίες.
  • Αλλαγή χρήσης στα βοηθητικά νοσοκομεία αφού σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr σχεδιάζεται να γίνουν κέντρα αποκατάστασης ή εξειδικευμένες μονάδες για χρόνιες παθήσεις ή ακόμη και κέντρα επείγουσας ιατρικής.
  • Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει μετακίνηση προσωπικού εντός της υγειονομικής περιφέρειας στην οποία ανήκουν, ώστε να στελεχωθούν τα νοσοκομεία που θα επιλεγούν να είναι κεντρικά.
  • Αλλαγή βασικών νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό θα εφαρμοσθούν και ΣΔΙΤ για την ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων με μηχανήματα από τον ιδιωτικό τομέα.
  • Εφαρμογή του συστήματος DRG (Diagnosis Related Groups – Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων) σταδιακά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Πρόκειται για ένα σύστημα ταξινόμησης νοσηλειών ώστε να μπορεί να ορίζεται το κοστολόγιο για κάθε νοσηλεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.