Εύα Καϊλή: Ποιος είναι επιλαχών που την αντικαθιστά – Η Ευρωβουλή αποφασίζει και για την αφαίρεση της έδρας της

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση για την αφαίρεση της έδρας της Εύας Καϊλή. Την πρόωρηπαύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή λόγω του Qatar Gate αποφάσισε να προτείνει η Διάσκεψη των Προέδρων, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σήμερα στη 1μ.μ. (ώρα Ελλάδας) θα ακολουθήσει ψηφοφορία στην Ολομέλεια, κατά την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει για την παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με τον κανονισμό, για να χάσει την έδρα της θα πρέπει να το αποφασίσουν τουλάχιστον τα δύο τρίτα των ευρωβουλευτών.

Η ιδιότητα της αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που έφερε μέχρι πρότινος η Εύα Καϊλή, έχει ήδη ανασταλεί, με την Πρόεδρο του σώματος Ρομπέρτα Μέτσολα να ανακοινώνει από το βήμα της Ολομέλειας ότι «η αντιπρόεδρος επαύθη»

Τα κορυφαία πολιτικά στελέχη της ΕΕ καταδίκασαν έντονα το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το νομοθετικό σώμα των «27». Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα είπε οτι «οι εχθροί της δημοκρατίας για τους οποίους η ίδια η ύπαρξη αυτού του Κοινοβουλίου αποτελεί απειλή, δεν θα σταματήσουν σε τίποτα».

Ως προς την έδρα της, το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, μέσω του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζο την κάλεσε να την παραδώσει. Δεδομένου των παγκοσμιών διαστάσεων που έχει λάβει το θέμα, είναι πολύ πιθανό να πειθαναγκαστεί η ίδια να παραδόσει την έδρα της, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα, λόγω των βαρύτατων κατηγορίων να καθαιρεθεί του αξιώματός της από το ίδιο το σώμα του ευρωκοινοβουλίου

Ποιος είναι επιλαχόν για την έδρα της

Στην περίπτωση λοιπόν που παραιτηθεί ή κηρυχθεί έκπτωτη η Εύα Καϊλή, ο πρώτος επιλαχών για την αντικατάστασή της είναι Ο γιος του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέοτ, ήθελε ούτως ή άλλως να κατέβει υποψήφιος και στις επόμενες ευρωεκλογές που θα γίνουν το 2024, ο Νίκος Παπανδρέου που δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί του 2019.

Θυμίζουμε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. είχε εκλέξει δύο ευρωβουλευτές, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή, ενώ τρίτος κατά σειρά είχε έρθει ο γνωστός συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του Ιδρύματος «Γεώργιος Παπανδρέου», χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.