Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει βάλει στο μάτι τα δισεκατομμύρια από το «Ταμείο Ανάκαμψης»

Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν στήσει εταιρίες φαντάσματα, αλλά έχουν έρθει και σε «συμφωνίες» με μεγάλους επιχειρηματίες ώστε να δισεκατομμύρια να πάνε «σε καλά χέρια». Με το αζημίωτο, βεβαίως – βεβαίως. 

 

Αν προσέξει κανείς το τελευταίο διάστημα τις πολλαπλές αναφορές του πρωθυπουργού στο Ταμείο Ανάκαμψης και στα εξ αυτού εκταμιευόμενα κονδύλια, θα διαπιστώσει μία «σπουδή» του πρωθυπουργού: συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει να διαμηνύει δημοσίως ότι δε θα επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ να επαναδιαπραγματευθεί τις προτεραιότητες των κονδυλίων.

Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι αυτό αποτελεί έμμεση ομολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρεθεί όντως στη διακυβέρνηση της χώρας και να ανακατευθύνει τους πόρους του Ταμείου και πάμε στο παρασύνθημα: γιατί τέτοια… «πρεμούρα» του πρωθυπουργού να μας αποδείξει ότι το «Ελλάδα 2.0» είναι γραμμένο σε πέτρινες πλάκες, όπως οι πλάκες του Μωυσέως;

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός προέβη σε δύο «αυθόρμητες» αλλά απολύτως στοχευμένες αναφορές, καίτοι δεν τον είχε ρωτήσει κανένας. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο τρόπος αναθεώρησης του Ταμείου Ανάκαμψης είναι καθορισμένος από την ιδρυτική πράξη του ίδιου του ταμείου. Κουβέντες του αέρα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου με ένα νόμο και με ένα άρθρο καλό είναι να μην ακούγονται διότι ακόμα μια φορά παραπλανούν την ελληνική κοινή γνώμη και δημιουργούν προσδοκίες οι οποίες είναι παντελώς ανυπόστατες», είχε επισημάνει την περασμένη Πέμπτη, υποδεχόμενος τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου. Μία ημέρα αργότερα, συγκαλώντας το υπουργικό του συμβούλιο και ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα ανήκει στο… «Champions League» στις εκταμιεύσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε: Αναμένεται επίσης, ελπίζουμε και σήμερα (σ.σ. την περασμένη Παρασκευή), η απόφαση για την εκταμίευση της 2ης δόσης -γύρω στα 3,5 δισ.- από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Νομίζω ότι είναι μία κίνηση η οποία βάζει και μία Ευρωπαϊκή σφραγίδα στη σωστή διαχείριση των Ευρωπαϊκών πόρων από την κυβέρνηση, αλλά απαντάει και στα ανεύθυνα λόγια τα οποία ακούγονται τελευταία περί αναδιαπραγμάτευσης ή επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου Ανάκαμψης».

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.