Γιώργος Παπανδρέου για Πολυτεχνείο: «Η δημοκρατία δεν απειλείται μόνον από τανκς»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΑΠ ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Γιώργος Παπανδρέου για Πολυτεχνείο: «Υπερασπιστές της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι άλλοι από τους ίδιους τους πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις όσων προσπαθούν να ναρκοθετήσουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, την ελευθερία της έκφρασης».

Σε ανακοίνωση μήνυμα για την επέτειου του Πολυτεχνείου, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρει:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στη συλλογική μνήμη ταυτίζεται με τους αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη ζοφερή εποχή της Χούντας των Συνταγματαρχών οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο ύψωσαν δυνατά τη φωνή τους και διακινδύνευσαν τη ζωή τους τη στιγμή που πολλοί σιωπούσαν.

Η μεγάλη αξία της σημερινής επετείου είναι ότι εγγράφουμε στη μνήμη των νεότερων γενεών γεγονότα υψηλού συμβολισμού που θα έπρεπε να διδάσκονται διεξοδικά στα σχολεία.

Η δημοκρατία σήμερα δεν απειλείται μόνο από τα τανκς, απειλείται και από πιο εκλεπτυσμένα όπλα που αξιοποιώντας την τεχνολογία χειραγωγούν την κοινή γνώμη, κατευθύνουν τη γνώση, συμβάλουν στην συγκέντρωση της εξουσίας σε λίγους. Για το λόγο αυτό, η κατανόηση της ιστορίας μέσα από τη ζωντανή μεταφορά των γεγονότων, όσο μπορεί ακόμα να γίνει αυτό, αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Εντέλει, υπερασπιστές της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι άλλοι από τους ίδιους τους πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις όσων προσπαθούν να ναρκοθετήσουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, την ελευθερία της έκφρασης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.