Ρεβέκκα Πιτσικά: Βόμβα Πολάκη για νέο όργιο απευθείας αναθέσεων – Προκλητικά αρνείται να απαντήσει η εταιρία

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

Παύλος Πολάκης facebook

ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ!!!(ευχαριστω Μάρκο Χατζησαββα)

Αυτή η παρέα κοράκων που δυστυχώς επέτρεψε ο λαός να μας κυβερνάει… ΔΕΝ θα μας αφήσει να βαρεθούμε ποτέ !

Τι θα γίνει βρε παιδιά εκεί στη ΝΔ…; Δεν σας προλαβαίνουμε πια…!

Πάμε λοιπόν για ένα άλλο νέο «άριστο» κυβερνητικό μπουμπούκι, από αυτά που δεν ποτίζονται με νερό, αλλά μόνο με «ζεστό» δημόσιο χρήμα, από εκείνο που δυστυχώς αφήσαμε στα κρατικά ταμεία.Τα βρήκαμε ψάχνοντας για το αρχιλσμογιο τον Πάτση:

Ο λόγος για την επονομαζόμενη Ρεβέκκα Πιτσίκα (φωτο 1), ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και από τους επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ (φωτο 2), και που όπως διαβεβαιώνει το φιλοκυβερνητικό capital.gr «διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού, με απόφαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη» (φωτό 3) !!! Υπεύθυνη δηλαδή να προτείνει στον πρωθυπουργό τα πιο κατάλληλα επίδοξα κοράκια από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ για να ρουφάνε με αναθέσεις και συνοπτικές διαδικασίες το αίμα του ελληνικού λαού…! Αξιοποιώντας δηλαδή τη θητεία της στην ελεύθερη αγορά να βρίσκει κάτι τύπους σαν εκείνο τον χρυσοπληρωμένο κ. Στάση της ΔΕΗ…

Μόνο που η τόσο «άριστη» αυτή κυρία, παίρνοντας το γενικό μήνυμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για γενικευμένο «ντου» στα κρατικά ταμεία, δεν παρέλειψε να επιφυλάξει ΚΑΙ για τις δικές της τσέπες μια σειρά από σκανδαλώδεις αναθέσεις, κάποιες από τις οποίες έχουμε την τιμή να σας παρουσιάζουμε απόψε…

ΡΕΒΕΚΚΑ ΠΙΤΣΙΚΑ
ΡΕΒΕΚΚΑ ΠΙΤΣΙΚΑ

Πάμε λοιπόν…

1. Ανάθεση για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στα ΕΛΤΑ (ναι στα ΕΛΤΑ, εκείνου του ανεκδιήγητου Διευθύνοντα Συμβούλου που παραιτήθηκε για την υπόθεση αναθέσεων στον Πάτση…) για κάλυψη 56-70 θέσεων Συμβούλων – Ειδικών Συνεργατών, έναντι 287.000 € (φωτο 4)

2. Ανάθεση για παροχή υπηρεσιών στην ΕΡΤ για ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος της Απόδοσης του Ανθρώπινου Δυναμικού, έναντι 59.000 € (φωτο 5)

3. Ανάθεση για παροχή υπηρεσιών στον ΑΔΜΗΕ («κατόπιν έρευνας αγοράς») για… μοντέλο ικανοτήτων, online testing και κάτι συνεντεύξεις, έναντι 90.000 € (φωτο 6)

Λοιπόν, τα παραμύθια τέλειωσαν με αυτό το κόμμα και αυτή την κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (όσο έκπληκτος και ανενημέρωτος κι αν παρουσιάζεται κάθε φορά…) είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την πιο αισχρή καταλήστευση δημόσιων πόρων που διαπράχτηκε ποτέ στη χώρα από τη Μεταπολίτευση.

Αυτό το έρεβος θα παύσει μόνο τη μέρα που θα καταρρεύσουν κάτω από την οργή των ανθρώπων αυτής της χώρας που δεινοπαθεί από την ακρίβεια και τις δυσκολίες… την ώρα που παρακολουθούν άναυδοι τα απανωτά σκάνδαλα των «αρίστων» του Μητσοτάκη, που κάποτε πίστεψαν ότι θα τους σώσει…

Θα συνεχίσουμε την έρευνα ΚΑΙ γιαυτήν την κυρία και… ο Θεός ξέρει τι άλλο θα βρούμε! Για παράδειγμα, βλέπουμε την αγαστή της συνεργασία με τον άλλο «συναγωνιστή της στην ΝΔ, εκείνον τον λεμονανθό τον Μαραβέγια… (φωτό 7)

Στο επανιδείν… (to be continued)

Αρνείται να απαντήσει η εταιρία στον Ελληνικό λαό:

Συκοφαντική και ψευδής η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις

«Από αυτά τα έργα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το 80% το αναλάβαμε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ μόνο το 20% ήταν απευθείας αναθέσεις, λόγω του μικρού ύψους των έργων. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους»

Στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις έργων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από δημόσιους φορείς απάντησε η Ρεβέκκα Πιτσίκα, συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας People for Business, η οποία έκανε λόγο για συκοφαντίες και ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο το 20% ήταν απευθείας αναθέσεις

Αναλυτικά η απάντηση της People for Business για την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα τα δημοσιεύματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον τρόπο ανάληψης έργων της εταιρείας μας από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η People for Business δραστηριοποιείται από το 2007, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, στην πολυετή πορεία της – με πιο σημαντική διάκριση, την εμπιστοσύνη των συνεργατών της για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

»Πράγματι η εταιρεία μας αναπτύσσεται και αναλαμβάνει σημαντικά έργα στον τομέα που εξειδικεύεται, την επιλογή και ανάπτυξη στελεχών, καθώς και την στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού, με ένα κύκλο εργασιών που αθροιστικά για την τελευταία τριετία θα ξεπεράσει τα 5,5 εκ. ευρώ.

»Σε αυτό τον κύκλο εργασιών, η συμμετοχή των έργων που έχουμε αναλάβει από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα κυμαίνεται μεσοσταθμικά στο 16,5% – με το υπόλοιπο 83,5% να προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Και από αυτά τα έργα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το 80% το αναλάβαμε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ μόνο το 20% ήταν απευθείας αναθέσεις, λόγω του μικρού ύψους των έργων. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

Δύο μεμονωμένα έργα

»Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε για τις αναθέσεις στην εταιρεία μας από τα ΕΛΤΑ, τον ΑΔΜΗΕ ή την ΕΡΤ. Θα προτείναμε όμως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διερευνούν καλύτερα, πριν βγουν συκοφαντικά δημοσιεύματα που είναι προφανέστατα ψευδή. Γιατί αν η έρευνα ήταν καλύτερη, θα διαπιστωνόταν ότι και στις 3 περιπτώσεις στα μεγάλα έργα υπήρξαν διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες.

»Απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ αφορούν 2 μεμονωμένα έργα, που συνολικά δεν ξεπερνούν τα € 20.000,00. Καθώς όμως πολλές άλλες εταιρείες έχουν αναλάβει έργα είτε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες είτε με απευθείας αναθέσεις πραγματικά αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο στοχοποιείται η People for Business, μια ελληνική εταιρεία που συμβάλει στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, μέσα από την ανάπτυξή της.

Πρώτη φορά

»“Έχουμε συμμετάσχει αρκετές φορές – και την τελευταία τριετία – ως εταιρεία σε διαγωνισμούς για έργα του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα – κάποιους τους έχουμε κερδίσει, κάποιους τους έχουμε χάσει. Όμως προσωπικά και ως επαγγελματίας στον χώρο του HR εδώ και 25 χρόνια, πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιου είδους συμπεριφορές που με στεναχωρούν και με απογοητεύουν. Και για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ως People for Business θα κινηθούμε νομικά ενάντια σε όσους μας συκοφαντούν, ως απάντηση στα προφανή ψεύδη που γράφουν για την εταιρεία μας”, επισημαίνει η Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO της People for Business.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα είχε ως εξής:

«Μέρα με τη μέρα το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τις γαλάζιες ακρίδες του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται σε όλη του έκταση. Ενώ οι αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, βγαίνει στο φως άλλη μια υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από άτομα του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

»Η εταιρεία της κας Ρεβέκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ. Πρόκειται για δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως Προέδρου της ΝΔ για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση.

»Δηλαδή η «άριστη των αρίστων» αποδεικνύεται ένα ακόμη τρωκτικό που ροκανίζει το δημόσιο χρήμα προφανώς χάρη στις προσβάσεις που απέκτησε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη. Θα περιμένουμε απαντήσεις. Ποιος έδωσε την εντολή και με ποια κριτήρια ώστε να εισπράξει αυτά τα ποσά η κα Πιτσίκα διαδοχικά με τρεις απευθείας αναθέσεις από ΕΛΤΑ, όπως και ο κ. Πάτσης, από ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ;

»Και μετά τους πείραξε ο χαρακτηρισμός «γαλάζιες ακρίδες». Όσο κρύβονται επιβεβαιώνουν το προφανές και εξοργιστικό. Ότι την ώρα που η κοινωνία δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα, οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει κυριολεκτικά γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα».

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.