Η Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: «Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.»
Το τελευταίο δελτίο που έβγαλε ως βουλευτής της ΝΔ
Το 2010 σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας ίδρυσα την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ ΑΕ. Σκοπός της εταιρίας ήταν να αγοράσει από την Τράπεζα αποσβεσθέντα δάνεια. Επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια ετών 1998-2004 για τα οποία η Τράπεζα είχε προβεί σε όλες νόμιμες ενέργειες και δεν είχε καταστεί δυνατή η είσπραξή τους. Σκοπός ήταν να επιχειρήσει η εταιρία τηλεφωνικά να ρυθμιστούν δάνεια όσων το επιθυμούσαν με πολύ μεγάλη έκπτωση επί της οφειλής και να λάβουν στην συνέχεια εξοφλητική απόδειξη από την Τράπεζα. Για την αγορά του δανείου η εταιρία κατέβαλλε στην Τράπεζα το ποσό των 4.3 εκ. από δάνειο το οποίο είχε λάβει.
Με τα χρήματα αυτά η εταιρία θα αποπλήρωνε το δάνειο των 4.3 εκ..Η εταιρία ΠΛΑΤΩΝ δεν εξέδωσε ποτέ καμμία δικαστική απόφαση ούτε προχώρησε σε καμμία διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Στην πραγματικότητα ήταν ένας ενδιάμεσος μηχανισμός μεταξύ οφειλετών και Τράπεζας .Η εταιρία τα τελευταία χρόνια είναι ανεργή. Ο κ.Πολάκης με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα προσπάθησε ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου διαδρομή και να πλήξει την πολιτική μου αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Η οδός της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος.
Μετά τιμής
Βουλευτής ΠΕ Γρεβενών ΝΔ Ανδρέας Πάτσης»
Aνεπαρκείς οι εξηγήσεις του για τις εταιρείες κόκκινων δανείων
Οι εξηγήσεις που κλήθηκε και έδωσε ο βουλευτής για την εταιρεία των κόκκινων δανείων δεν κρίθηκαν επαρκείς.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας – μέσω της εταιρείας του – αγόρασε το 2011 για 4.300.000 ευρώ, δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς αξίας 62.771.892 ευρώ.
Το ποσό αυτό μάλιστα φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.
Ο κ. Πάτσης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε 2 χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.
Την αποκάλυψη έκανε και πάλι ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας άλλο ένα ερωτηματικό στα ήδη που επισκιάζουν το όνομα του Ανδρέα Πάτση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσίευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάτσης φαίνεται να πήρε 1.019.222,81 ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια (δηλαδή κατά μέσο όρο 42.467€ τον μήνα).
Reblogged στις penelopap.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Reblogged στις topakas.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!