Πόρισμα για το κράτος – μέγα κοριό

Της Ελένης Τσερεζόλε

Τεκμηριωμένο πόρισμα – καταπέλτη κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, εξέδωσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση ύστερα από την άρον άρον ολοκλήρωση, από την κυβερνητική πλειοψηφία, της έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τη νεοδεξιά κυβέρνηση ότι βασικός της γνώμονας δεν είναι η αλήθεια και η διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά η συγκάλυψη του σκανδάλου μέσα από την εξαφάνιση κρίσιμων στοιχείων που οδηγούν στην απόδοση “πολιτικών, αλλά ενδεχομένως και ποινικών – ευθυνών”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση τεκμηριώνει ότι ο Πρωθυπουργός γνώριζε τι συνέβαινε όχι μόνο αντικειμενικά λόγω της σχετικής του αρμοδιότητας αλλά και λόγω των επιλογών προσώπων στις καίριες θέσεις: ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργικού Γραφείου που τον κρατούσε ενήμερο για τα της ΕΥΠ (που την εποπτεία είχε ο ίδιος ο πρωθυπουργός), ήταν ο ανιψιός του, Γρ. Δημητριάδης.

Ο μέχρι πρότινος Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέων ήταν προσωπική του επιλογή παρότι δεν πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις και για αυτό άλλαξε ο νόμος! Ο δε διάδοχός του, πρέσβης Δεμίρης λειτούργησε  ε μόνο σκοπό την συγκάλυψη της υπόθεσης. Και αυτό το τεκμηριώνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση από “την μεταχείριση που επιφύλαξε στην Ελεγκτική Αρχή, την κάλυψη της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου και την εν γένει άρνηση συνεργασίας του τόσο με την ΑΔΑΕ όσο και με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής”.

Ενώ ειδική αναφορά γίνεται στην προσπάθεια, με φωτογραφική εκπρόθεσμη τροπολογία τον Μάρτιο του 2021 σε άσχετο πολυνομοσχέδιο (τροπολογία υπ.39; αριθμ. 826/145, με τις υπογραφές του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Πικραμένου) να μην γνωρίζουν οι πολίτες ότι το κράτος τους παρακολουθεί!

Έτσι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών δεν έχει πλέον το δικαίωμα να τους ενημερώνει σχετικά, αν η αιτία της παρακολούθησής τους αφορά την Εθνική Ασφάλεια! Ένα πόρισμα “δεμένο” για το κράτος – μέγα κοριό του Κ. Μητσοτάκη.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.